C-vitamin a kozmetikumokban

Termékek száma: 207

MŰKÖDÉS

A C-vitamin erős öregedés- és gyulladáscsökkentő hatással bír, támogatja a káros UV-sugárzás elleni védelmet, vizuálisan lezárja az ereket, emellett élénkíti az elszíneződéseket és fiatalos ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

BŐRTÍPUS

A C-vitaminos kozmetikai készítmények különösen nagyon segítséges lesznek az érett, hajszáleres, fakó bőr ápolásában, az ún. a dohányos bőre elszíneződésekkel és egyenetlen színnel.

ÉRDEKESSÉGEK

Sok növény gazdag C-vitaminban, köztük a csipkebogyó, a homoktövis és a málna. Az olajukat vagy kivonatukat tartalmazó kozmetikumok antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A kozmetológiában és a kozmetikai kémiában az egyik legelterjedtebb antioxidáns anyag a C-vitamin, amelyet gyakran a "fiatalság vitaminjaként" is emlegetnek. Az ápolási készítményekben számos formáját megtalálhatjuk, melyekre különböző tartósság jellemző. Nagyon hatékony, de a legkevésbé stabil forma a tiszta L-aszkorbinsav. Ez azt jelenti, hogy a terméknek nincs hosszú lejárati ideje, de a világosító bőrhatás gyorsabban jelentkezik. C-vitamin származékok, beleértve az etilezett aszkorbinsav, az aszkorbil-glükozid vagy az aszkorbil-tetraizopalmitát nagy stabilitást, jobb permeabilitást mutatnak, de a hatásukra tovább kell várn.

Formájától függően nem ajánlott a C-vitamint bizonyos anyagokkal kombinálni egy ápolási rutinban, például savakkal vagy retinollal. Előnyös viszont a ferulinsavval való kombináció. Ezek az anyagok szinergikusan hatnak, és hatékonyabb eredményeket adnak.

Kismamák használhatnak C-vitaminos készítményeket, de ilyenkor érdemes L-aszkorbinsav származékot választani, ami nem irritálja a bőrt. A halványító kezelések során is fontos a védőszűrővel ellátott krémek használata.

termékek száma: 30/207

C-vitaminos kozmetikumok.

A C-vitamint a "fiatalság vitaminjának" nevezik. Ez egy nagyon erős antioxidáns, amely öregedésgátló és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Pótolhatatlan a bőr ragyogó megjelenésének helyreállításában, a fényvédelemben és az életkor, akne, túlzott napozás okozta elszíneződések halványításában. Mint látható, a sokoldalú C-vitamin tökéletes mind az érett, mind a fiatal bőr számára, amikor hiányzik neki a ragyogás, például a városi szennyezés vagy a nem megfelelő ápolás miatt. A C-vitamin sokféle formában megtalálható a kozmetikai termékekben. A legkevésbé stabil, de a leggyorsabb eredményt garantáló tiszta L-aszkorbinsav. A C-vitamin származékok, például az etilezett aszkorbinsav, az aszkorbil-glükozid vagy az aszkorbil-tetraizopalmitát nagy stabilitást és jobb behatolást az epidermiszbe mutatnak. Tudniatok kell azonban, hogy nem varázsolnak olyan rövid idő alatt látványos hatást, mint az L-aszkorbinsav.

Hol található a C-vitamin?

A C-vitamin számos növényben található: citrusfélékben, csipkebogyóban, homoktövisben. Ha szeretnétek bevezetni ezt az összetevőt a mindennapi szépségápolási rutinotokba, keressetek ezek a növények kivonatait tartalmazó kozmetikumokat. Az áruházunkban kapható termékek közül számos termékben könnyedén megtalálhatjátok a C-vitamint, különösen az antioxidáns és világosító szérumokban, az elszíneződéseket halványító krémekben, ránctalanító esszenciákban, arcmaszkokban és hámlasztó termékekben.

C vitaminos kozmetikumok

A C-vitamin az egyik legnépszerűbb a természetes eredetű antioxidáns, amely megtalálható az arc- és testápoló termékekben. A citrusfélékből és a zöldségek zöld részeiből nyerik ki. Az anyagnak számos fontos funkciója van. Támogatja az erek, az izmok, az íny és a bőr megfelelő működéséhez szükséges kollagén termelődését. Ezenkívül segít megvédeni a szervezet sejtjeit az oxidatív stressztől. A C-vitamint tartalmazó termékek fogyasztása nem növeli annak szintjét a bőrben. Ezért azt kozmetikumokkal helyileg is el kell látni.

C-vitamin a kozmetikumokban - milyen formában elérhető?

A C-vitamin legelterjedtebb formája az aszkorbinsav. A kozmetikumokban alkoholokkal és glikolokkal kombinálva alkalmazzák, amelyek elősegítik a felhám rétegen való áthatolását. Alacsony pH-n - 3,5 alatt - stabilizálódik. Ebben a formában azonban irritációt okozhat az érzékeny bőrű személyeknél. Szerencsére a C-vitamint enyhébb formában tartalmazó termékek is elérhetők, pl:

  • aszkorbil-palmitát – zsírban oldódó és meglehetősen stabil. A bőrre felkenve lassan aszkorbinsavra és palmitinsavra bomlik. Enyhébb hatást mutat;
  • az aszkorbil-foszfát magnézium-sója (MAP) – vízben oldódó, így nem hatol be mélyen a bőrbe. Ennek köszönhetően nagyon kíméletes;
  • aszkorbil-glükozid – aszkorbinsav és glükóz kombinációja. Ezáltal mélyen behatol a felhámba, de irritálhatja a bőrt;
  • az aszkorbil-foszfát nátrium-sója (SAP) – ez az aszkorbinsav legenyhébb formája. Ami megkülönbözteti a többitől, hogy támogatja az antibakteriális folyamatokat;
  • aszkorbil-tetra-izopalmitát – nagyon mélyen behatol a bőrbe, mégis jól tolerálja a bőr, és még a túlérzékeny felhámon is használható. Ez egy tartós és stabil anyag.

A C-vitamin formáját a bőr igényeinek és érzékenységi fokának megfelelően kell kiválasztani.

C-vitamin a bőrért és az egészségért – milyen tulajdonságai vannak?

A C-vitamin gyakori összetevője a kozmetikumoknak, mivel:

  • segít regenerálni az epidermális gátat és védelmet nyújt a nedvességveszteség ellen,
  • támogatja a ceramidok termelődését, ami elősegíti a bőr feszességének fenntartását,
  • támogatja a szabad gyökök elleni küzdelmet, elősegítve ezzel a bőr öregedési folyamatainak megállítását, ami ráncokban és pigmentfoltokban nyilvánul meg,
  • elősegíti a melamin termelés megakadályozását, így támogatja a depigmentációs folyamatokat.

Ezen okok miatt érdemes mérlegelni a C-vitamin napi rendszerességgel történő használatát.

C-vitaminos kozmetikumok a Cosibella.hu oldalon – hogyan használjuk ezeket?

A C-vitaminos termékek egész évben használhatók. Csak ne feledd el, hogy:

  • ne használd együtt AHA/BHA savakat és retinolt tartalmazó kozmetikumokkal – ezek az anyagok túlságosan irritálhatják a bőrt,
  • ne alkalmazz tiszta aszkorbinsavat niacinamiddal – ekkor irritáló nikotinsav keletkezik.

Ezenkívül érdemes a C-vitaminos termékek használatakor reggelente UV-szűrővel ellátott termékekhez nyúlni, amelyek megvédik az felhámot a nap káros hatásaitól. Válassz a bőröd igényeihez igazodó C-vitamin formájú kozmetikumokat, és máris láthatod az eredményeket.

pixel