Fényvédő kozmetikumok

Termékek száma: 227

Tartsd bőröd egészségesen és fiatalon egész évben, óvd a napfény káros hatásaitól. Gondosan válogatott fényvédő termékkínálatunk a modern technológiák és hatékony összetevők kombinációja, amely magas védelmet garantál az UVA és UVB ellen. Az antioxidánsok és hidratáló anyagok nemcsak hatékonyan védik, hanem táplálják is a bőrt, megelőzik a korai öregedést és megőrzik természetes fényét. Válaszd ki az igényeinek leginkább megfelelő fényvédő termékeket, és élvezd a gyönyörű bőrt az időjárástól függetlenül.

Rendezés
termékek száma: 30/227

A sok napsütés nyáron több energiát ad a cselekvéshez, jobb hangulatot, és arra ösztönöz, hogy aktívan töltsd az idődet a szabadban. Ez pozitívan hat az egészségre. A meleg évszak beköszöntével azonban gondolnod kell bőröd védelmére a nap káros sugaraitól. Ebben segíthetnek a kínálatunkból megfelelően kiválasztott fényvédő termékek. Gondosan összeállított receptjeik, gazdag szűrőkkel rendelkeznek, amelyek támogatják a nap elleni védelmet.  

Fényvédő krémek, balzsamok, és spray-k - miért kell használni ezeket?

A nap elleni védelem az elmúlt néhány évben népszerű beszédtémává vált. A téma iránti fokozott érdeklődést olyan vizsgálatok eredményei váltották ki, amelyek megerősítették a nap negatív hatásait a bőrre és a melanóma, azaz a bőrrák megnövekedett kockázatát. Ezek megerősítik, hogy a fényvédőkben található szűrők segítenek megelőzni:

  • a bőr DNS-ének károsodását, ami a rák kialakulásáért felelős,
  • fájdalmas leégések kialakulását, amelyek elszíneződéseket eredményeznek,
  • vízvesztést, így a bőr nem válik érdessé vagy kevéssé rugalmassá,
  • a bőr gyors öregedéséért felelős szabad gyökök kialakulását.

Mindezek miatt a fényvédő krémnek szerves részét kell képeznie a kozmetikai táskának, és nem csak a strandon, hanem naponta alkalmazni kell.  

A legfontosabb információk a fényvédő kozmetikumok választékáról

A fényvédő szűrőket tartalmazó kozmetikai termékek alkalmazása a külső fényvédelem egyik módszerének minősül. Ezek az összetevők védőgátat képeznek a bőr felszínén, amely megvédi azt a napsugarak káros hatásaitól. Ennek köszönhetően nem kell aggódni a napsugárzás negatív hatásai miatt. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy a szűrők tulajdonságaik ellenére nem gátolják a D3-vitamin szintézisét. Ezért nem áll fenn annak a veszélye, hogy ez az anyag hiányt okozna a szervezetben.  

Mítoszok a fényvédő kozmetikumokkal kapcsolatosan

Meg kell említeni a fényvédő kozmetikumokkal kapcsolatos legnépszerűbb mítoszokat is, amelyekkel sokan találkozhatnak. Szerintük a szűrők:

  • befolyásolják az ösztrogén háztartást - a legújabb vizsgálatok nem mutattak ki ilyen mellékhatásokat,
  • toxikusak - az analitikai eredmények szerint ezek az anyagok nem hatolnak be a bőrbe, és nem károsak,
  • allergiát idéznek elő - ilyen tulajdonságokat csak a fotoallergiás reakciókat kiváltó kémiai szűrők esetében mutattak ki.

A krém alkalmazása után kedvezőtlen hatások léphetnek fel, ha a terméket nem megfelelően tárolták és annak a receptúráját megváltoztatták. Ezért fontos, hogy használat előtt el kell olvasni a gyártó utasításait, hogy megbizonyosodjunk arról,hogy a kozmetikum használata biztonságos.  

A legjobb fényvédő krém a bőrödnek - SPF vagy PA?

A fényvédő termékek több csoportba sorolhatók, például a nyújtott védelem szintje szerint. A kozmetikumokon két jelölés található. Ezek:

  • PA+, amely meghatározza, hogy a szűrő milyen mértékben véd az UVA sugárzás ellen. Értékes útmutatást nyújt a termékválasztáshoz. Minél több +, annál nagyobb a védelem,
  • SPF, azaz Sun Protection Factor, amely megmondja, hogy a termék alkalmazása után mennyi napsugárzás éri a bőrt.

Lejobb, ha a kiválasztott termék magas SPF- és PA-értékkel rendelkezik. A rákmegelőzés szempontjából azonban fontosabb az UVB-sugarak elleni védelem.  

Tanácsok a kipróbált fényvédő kozmetikumok márkáiról - mit válasszunk?

Kínálatunkban számos márkájú fényvédő termék áll rendelkezésre. A legnépszerűbbek közé tartoznak az Avene, Holika Holika, Bandi, Bielenda Professional, Lirene, Pharmaceris és Uriage. Ezek tartalmazhatnak:

  • kémiai szűrőket - képesek visszaverni a 290-400 nm hullámhosszúságú ultraibolya fényt. Ebbe a csoportba tartozik például.  dioxibenzon, ortil-szalicilát és szuliszobenzon,
  • ásványi szűrőket, az úgynevezett fizikai szűrőket - visszaverik a fényt a teljes hullámhossz-tartományban. Ezek közé tartoznak a színes pigmentek, mint például a cink-oxid, a "total" pigmentek és a mikronizált pigmentek, mint például a titán-oxid.

Léteznek vegyes szűrők is, amelyek mindkét csoportból származó anyagok kombinációi. Ennek következtében nem hagynak fehér réteget, mint az ásványi szűrők, és könnyen eloszlathatók a bőrön.   A fényvédő krém az arc- és testápolás alapja. Gondolj erre nap mint nap, és a bőröd a jövőben hálás lesz érte.

pixel