Testápolás

Termékek száma: 186

Az olyan testkozmetikumok, mint a testkrémek, -tejek és -balzsamok alapvető szerepet játszanak a bőrápolásban, táplálják és hidratálják. Viszont az elhalt felhám sejtek rendszeres hámlasztása a bőrradírok segítségével lehetővé teszi a bőr simán tartását. A kínálatunkban olyan termékeket találsz meg, amelyek segítenek ellazulni a fürdőben és egyszerre átfogóan ápolni a testet - tetőtől talpig. Találd meg a kedvenceidet a kínálatunkban!

termékek száma: 120/186

Kozmetikumok testápoláshoz - miért érdemes használni őket?

A test bőrének az ápolása legalább annyira fontos, mint az arcé. Gyakran különböző okokből kihagyjuk, ami a bőr rugalmasságának az elvesztéséhez, kiszáradáshoz is vezethet, továbbá növeli a tökéletlenségek kialakulásának az esélyét. A kozmetikumok mindennapi használata a testápolásban segít megőrizni a bőröd hidratáltságát, rugalmasságát és gyengédségét anélkül, hogy tönkretenné a hidrolipidgátat, irritációt vagy pattanásokat okozna. A bőr szükségletei, minden bőrtípusnál mások.

Olvass tovább

A testkozmetikumok használatának szabályai különböző bőrtípusokra

Ha a bőröd száraz, érdes és fürdés után kellemetlen feszülést érzel, akkor azok a kozmetikumok a Neked valók, amelyek hatóanyagai gyengédek, hatásuk pedig hidratáló és zsírozó.
Azonban, ha bőröd hajlamos a tökéletlenségekre, akkor érdemes a napi bőrápolási rutinodba beépíteni a savas kozmetikumokat. Ebben az esetben tökéletes választás lehet például a CeraVe márkájú selymesítő fürdőzselé, amit meglelhetsz a kínálatunkban.
Normál bőr esetében elég, ha gondoskodsz a helyes hidratálásról és a rendszeres peelingelésről

Milyenfajta testápoló kozmetikumok vannak a kínálatunkban

A testápolás fogalma magába öleli mindazon termékeket, melyeket moskodásra használunk, valamint a nem leöblítendő és izzadásgátló kozmetikumokat egyaránt

Krémek, tejek és balzsamok a test számára

Feladatuk elsősorban a táplálás, hidratálás és a bőr zsírosítása. Összetételük változó, lehetnek ezek könnyed emulziók, vagy akár sűrű, tömör krémek, s e sokoldalúságuknak köszönhetően megfelelnek a legkülönbözőbb igényeknek, szükségleteknek. Ezek a kozmetikumok legtöbbször aktív hatóanyagokat tartalmaznak, mint például a hialuronsav, olajok, vajak és növényi kivonatok.

Testszérumok

Ez a kozmetikumok egy különleges kategóriája, melynek rendeltetése a rugalmatlan, striás és narancsbőrös bőr ápolása. Állaga lehet krém, olaj vagy balzsam a neki szánt feladattól függően. A szérum leggyakoribb összetevői közé tartozik a koffein, a különböző olajok, valamint az antiokszidánsokban gazdag kivonatok.

Testvajak

Jellemzői közé tartozik a sűrű, zsíros formula, amely védőréteget képez a bőrön. Hatásuk enyhítő, tápláló és regeneráló. Ahogyan azt a neve is mutatja, összetevői között fellelhető a sheavaj, kakaóvaj és számos egyéb növényi olaj. Jelentős testvajkínálattal büszkélkedhetnek a La-Le és a Bosphaera márkák.

Testolajak

Erősen táplának és zsírosítják a bőrt, használatuk után a bőr árintése kellemesen puha lesz. Lehetnek nagyon vagy kevésbé zsírosak. Az utóbbi létrehoz egy érezhető okkluzív réteget a bőrön, ami tökéletes védelmet jelent az irritáló hatások ellen. Összetételüket túlnyomó többségben természetesen a legkülönfélébb olajok teszik ki, kiegészítve aktív hatóanyagokkal, melyek a speciális igényekért felelősek.

Testpermetek

Előnyük, hogy használatuk gyors, és egyszerű. Az aktív hatóanyagok széleskörű összetétele a rendeltetéstől függ. A permetek hatásai közé tarozik hidratálás, enyhítés, frissítés, továbbá naptejként és barnítókrémként is lehet használni és mindezekkel szolgálnak a St.Moriz és a Uriage márkák.

Testpeeling

Hámlasztják az elhalt epidermiszt, ennek köszönhetően simává, puhává és rugalmassá téve a bőrt. Feloszthatjuk őket kávés, savas, enzimatikus, gommage, cukros és sós peelingekre. A részecskék nagyságától és a savak töménységétől függően, számos bőrtípusnak megfelelnek. Finom illatú peelingeket kinálnak a Hagi, Mokosh és a Mydlarnia Cztery Szpaki márkák.

Izzadásgátlók és dezodorok

Védenek a túlzott izzadástól és a szagoktól. Az izzadásgátlók és a dezodorok srpay, stift, krém és golyós formában is elérhetők. Kínálatunkban találsz frissítő, virágillatú és szagtalan termékeket egyaránt, amelyek ideális választásnak bizonyulnak allergiások számára.

A testápolási termékekben előfordulóaktív hatóanyagok

A kozmetikumok hatása az összetevőktől függ. Rendeltetéstől függően, ezek a testápoló termékek a legkülönfélébb aktív hatóanyagokkal vannak ellátva az enyhítő összetevőktől kezdve a zsírosítókig.

  • olajok – táplálják és zsírosítják a bőrt. Használják őket balzsamokhoz, krémekhez és olajos mosakodó termékekhez. Létrehoznak a bőr felszínén egy gyengéd réteget.
  • hialuronsav – megköti a vizet az epidermiszben, ennek köszönhetően hidratálja a bőrt. Megtalálható balzsamokban, permetekben, szérumokban és tejekben.
  • AHA/BHA/PHA savak – hámlasztják az elhalt epidermiszt, simítják a bőrt, megelőzik a bőr tökéletlenségeit. Leggyakrabban mosakodószerekeben, peelingekben és balzsamokban fordul elő.
  • növényi kivonatok – hatásuk széleskötű: hidratálnak, meggátolják a bőr öregedését, rugalmasítják és regenerálják azt valamint csokkentik az irritáció mértékét. Szinte minden testápoló kozmetikumban megtalálhatók
  • koffein – a narancsbőrellenes termékek megkerülhetetlen alapanyaga. Élénkíti a bőr mikokeringését, valamint antiokszidánsként is hat.
  • sheavaj – zsírosít, regenerál és védőréteget képez a bőrön. Ez az egyik leggyakrabban használt balzsam, krém és testvaj alapanyag. Kellemesen puhává teszi a bőr tapintását.