Fényvédő arckrém

Termékek száma: 127

Az SPF krém védelmet nyújt az UV sugárzás káros hatásaival szemben, és ennek következtében a bőrbetegségek és a fényöregedés ellen. A fényvédő a legjobb ránctalanító krém! A Cosibella kínálatában a szűrős termékek széles választéka található, néhányról bővebben olvashatsz az ajánlott SPF-es krémekről szóló blogbejegyzésünkben.

Rendezés
  • 1
  • 2
termékek száma: 120/127

SPF Krémek

Minél melegebb az idő, az emberek annál inkább hajlandók felfedni az arcukat. Jó módja ez a lehűlésnek, de van némi kockázata is. A bőr napsugárzásnak való kitettsége hozzájárulhat a sejt DNS-károsodásához és a szabad gyökök szaporodásához, ami rák kialakulásához és az epidermisz gyorsabb öregedéséhez vezethet. Szerencsére ez ellensúlyozható SPF-es arckrémek használatával. 

Fényszűrős arckrémek – milyet érdemes választani?

Arcra készült fényvédő krémeinket például az SPF védelem szintje, azaz a Sun Protection Factor szerint osztjuk fel. Ez egy olyan tényező, amely meghatározza, hogy a krém felvitele után mennyi napfény éri a bőrt. A legnépszerűbbek:

  • SPF 15 – a közép-európai fototípusú felnőttek számára a szakemberek által ajánlott minimális védelmi szint,
  • SPF 30 – ez az a minimális védelmi szint, amellyel a gyermekeknek szánt termékeknek rendelkezniük kell,SPF 50 – Ezt a védelmi szintet könnyű fototípusúaknak, valamint gyermekeknek, különösen atópiás dermatitisben szenvedőknek ajánljuk.

Ugyanakkor ne feledd, hogy minél magasabb a védelem szintje, annál jobb. Az SPF 50 szűrő segít megfelelően védeni a bőrt sokkal hosszabb ideig, mint az SPF 15. Ez különösen fontos, ha az UV-index magas.


Olvass tovább

Fényszűrő arcra – krém vagy spray a jobb?

Az UV-védő termékek nemcsak a védelem szintjében különböznek egymástól, hanem konzisztenciájában és további szempontjaiban is. A Cosibellában SPF-el ellátott hidratáló krémeket, tonizál napvédő krémeket, természetes összetevőket tartalmazó krémeket és sok más mindennapi használatra szánt napvédő krémet találhatsz. Az SPF-et tartalmazó arckrémek a következő formában kaphatók:

  • krém – könnyedén kimérheted a megfelelő mennyiséget a termékből, és kezeddel eloszlathatod a bőrödön,
  • spray – nagyon gyorsan felvihetők. Csak permetezd a terméket a bőrre, és hagyjd felszívódni. 

Mindegyik formula ugyanolyan jól működik a mindennapi használat során. A legfontosabb, hogy minden egyes alkalmazásnál egyenletesen, kellően vastag réteggel fedd be a bőrt. 

Fényszűrős arckrém – hogyan használjuk?

Az UVB/UVA sugarak elleni megfelelő szintű védelem eléréséhez ügyelni kell a termék helyes alkalmazására. Fényvédő krém használata 2 mg/cm2 bőrfelület mennyiségben javasolt.

Minden nap óvd bőröd a napsugaraktól, és élvezd biztonságosan a nyarat.

Ezt is nézd meg: Fényvédő stiftek, NapozókrémekPigmentfolt elleni krémek

Olvass tovább: Fizikai vagy kémiai fényvédő – melyik fényvédőt érdemes megvenni?

 

pixel