Agyagmaszkok

Termékek száma: 32

Az agyagok ásványi nyersanyagok, amelyek nagyon értékesek és nagyszerű ápoló tulajdonságokkal rendelkeznek. Minden bőrtípus számára alkalmasak, és sokféle igényre reagálnak. Többek között felszívják a felesleges faggyút és tisztító hatásúak. Nézd meg őket, és győződj meg róla saját magad!

Rendezés
  • 1
  • 2
termékek száma: 30/32

Természetes bőrápolás agyagmaszkok segítségével

Az agyagmaszkok nagyszerű választás, ha szereted vagy szeretnéd a természetes kozmetikumokat beépíteni a rutinodba. Nagyszerűen ápolják a bőrt, és mivel különböző változatokban kaphatók, sok bőrtípus számára beválnak, igényeiktől és problémáiktól függően. Kíméletesek, így még az érzékeny bőrűek is használhatják őket.


Olvass tovább

Hogyan működik az agyagmaszk?

Az agyagok abszorbens tulajdonságokkal rendelkeznek, azaz elnyelik a szennyeződéseket. Ennek eredményeképpen a bőr megtisztul. Ráadásul remekül szabályozzák a faggyúkiválasztást, csökkentik a bőr zsírosodását, és antibakteriális hatásúak. Ezenkívül csillapítják a gyulladást. Az agyagmaszk felvitele után a bőr láthatóan megtisztult, sima és puha tapintású marad. Az agyag a tisztaság érzést eredményez.

Az agyagok típusai és tulajdonságaik

Többféle agyag létezik. Tulajdonságaik és felhasználási céljuk a színüktől függően különböznek, így nagyon könnyű megkülönböztetni őket.

  • zöld agyag - antibakteriális hatású, csillapítja a gyulladásot és a bőrhibákat, valamint szabályozza a faggyúkiválasztást. Alkalmas pattanásos és zsíros bőrre. 
  • fehér agyag - tisztítja a bőrt és enyhíti az irritációt. Az egyik legfinomabb agyag, ezért alkalmas az érzékeny és hajszáleres, valamint az irritációra hajlamos bőrre. 
  • kék agyag - tisztítja, erősíti és regenerálja a bőrt, gyakorlatilag minden bőrtípusra alkalmas. 
  • sárga agyag - szabályozza a faggyúkiválasztást, csökkenti a faggyúmirigyek (pórusok) láthatóságát és tisztítja a bőrt. Ez az agyag tökéletes a zsíros és kombinált bőr számára. 
  • lila agyag - nyugtatja és tisztítja a bőrt. Gyengéd, ezért érzékeny bőr számára is alkalmas
  •  rózsaszín agyag - enyhíti az irritációt, tonizáló és antibakteriális hatású. Nagyon kíméletes a bőrhöz. 
  • vörös agyag - csökkenti a bőrpírt és szabályozza a faggyútermelést. Nagyszerű választás a hajszáleres bőr számára
  •  Gasshoul agyag - az epidermisz finom hámlasztásával simítja a bőrt, tisztít és enyhíti az irritációt. 

Hogyan használjuk az agyagmaszkot?

Az áruház kínálatában kész agyagmaszkokat és házilag elkészíthető maszkokat egyaránt találsz. Ez a másik típus esetében csak annyit kell tenned, hogy a megfelelő mennyiségű agyagot vízzel összekevered és az így kapott pasztát a tiszta arcbőrre kened. Fontos, hogy az agyag ne száradjon ki és ne képezzen kérget az arcon, mert akkor a maszk száríthatja a bőrt. Ezért jó ötlet, ha 2 percenként tonikkal vagy hidratáló köddel permetezzük be az arcunkat. 10-15 perc elteltével alaposan mosd le a maszkot meleg vízzel. Ha nem tudod, melyik agyagmaszkot vásárold meg, nézd meg az Asoa, Bosphaera, Iossi és sok más márka kínálatát.

Lásd még: krémek zsíros bőrreszérumok zsíros bőrre, maszkok zsíros bőrrefényvédő stiftek

pixel