Samponok sérült hajra

Termékek száma: 34

Sérült haj? Ez többé nem jelent problémát. Kifejezetten Neked összeválogattuk a sérült és legyengült haj napi tisztítására alkalmas samponokat. Alapvető tisztító funkciójuk mellett tápláló és helyreállító összetevőkkel, például fehérjékkel, aminosavakkal és kivonatokkal gazdagították. Ápolják és erősítik a szálakat, felkészítve őket a hajápolás következő lépéseire. Mindenképpen nézd meg őket!

termékek száma: 30/34

Samponok sérült hajra

A sérült haj különleges, újjáépítő hatásra összpontosító ápolást igényel. Általában nyitott kutikula, szabálytalan hosszúság és töredezett végek jellemzik őt. Az ilyen típusú haj ápolásához elengedhetetlen a megfelelő, enyhe tisztítószerek-tartalmú, további károsodást nem okozó, hatékony hatóanyagokkal dúsított sampon. A haj általában kétnaponta igényel hajmosást, bár gyakori, hogy minden nap samponozni kell a hajat.

Olvass tovább

Milyen sampon a sérült hajra?

Ha ilyen típusú hajad van, biztosan tudod, hogy mennyire fontos a megfelelő kozmetikumok választása. A Cosibellában számos hatékony sampon széles választékát találod, akár lengyel vagy francia, akár dél-koreai gyártóktól. A választás során érdemes odafigyelni a következő szempontokra:

  • Az összetevők tulajdonságai - a dizájn vonzza a tekintetet, de a kozmetikumokkal kapcsolatban a legfontosabbak az összetevők, amelyekből állnak. Sérült haj esetén érdemes olyanokat keresni, amelyek tápláló, újjáépítő és simító tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy lezárják a kutikulákat, és a haj kevésbé legyen hajlamos a további károsodásra. Sok sampon keratint tartalmaz, a hajban természetesen előforduló összetevőt, amely segít a hajszerkezet újjáépítésében és a rugalmasság helyreállításában. Más hasznos összetevők csoportja az olajok, például az argán-, kókusz-, jojoba- vagy makadámiaolaj, amelyek alapvető tápanyagokkal látják el a hajat. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a haj képes visszanyerni elveszett állapotát és fényét.
  • Egyéni preferenciák - fontosak az érzéseid a sampon használatakor, hiszen a hajmosás annyira gyakori tevékenység, hogy érdemes ezt a pillanatot kellemessé tenni. Ezek a preferenciák közé tartozik az illat vagy annak hiánya, a sampon formája, azaz például szilárd vagy klasszikusan folyékony forma. A márka is számít; ha például a professzionális kozmetikumok híve vagy, akkor könnyen találsz ilyet is.

Hogyan ápoljuk a sérült hajat?

A sérült hajat szerencsére könnyű felismerni, így hatékonyan elkezdhetjük ápolni. Durva tapintású, száraz, sem sima, sem laza, a végei töredezettek, de hosszában is törékenyek. Megjelenés szempontjából is száraznak tűnik, és hajlamos a frizzra. A megfelelő ápolásnak lényege a tápláló összetevőkre, például olajokra, vajakra és újjáépítő összetevőkre, például keratinra vagy selyemfehérjékre összpontosítása. Célszerű, hogy az ápolásból nem hiányozzanak hidratáló összetevők, például aloe vera vagy méz. Egy másik nagyon fontos elem az erős tisztítószerek, például az SLS és SLES kiiktatása a rutinból, és ezek helyettesítése enyhe tenzidekkel. Ezen szabályok betartása lehetővé teszi a sérült haj táplálását, és megakadályozza az újbóli sérülést. Ezáltal a haj sima, puha tapintású és a külső tényezőkkel szemben védett lesz.

pixel