Retinol szérumok

Termékek száma: 48

A retinol az egyik nagyra értékelt összetevő a kozmetikai iparban. Széles spektrumú működése megfelel a különféle bőrtípusok sokféle igényeinek. Retinolos szérumot akkor érdemes kiválasztani, ha a bőröd veszít feszességéből, az öregedés jelei mutatkoznak, vagy pattanásokkal küzdesz. Dobd fel az ápolásodat A-vitaminnal!

Jó szérum retinollal

Az A-vitamin származékát, a retinolt tartalmazó szérumok különösen ajánlottak érett, zsíros és aknés bőrűeknek. Ez az összetevő támogatja az öregedésgátló folyamatokat és normalizálja a faggyútermelést. Egyenetlen bőrtónus esetén is érdemes használni a szérumot – a retinol segít annak ragyogásában.

Ezt a fajta szérumot száraz, érzékeny vagy vaszkuláris bőrűek is használhatják. Ebben az esetben alacsony koncentrációjú retinolt tartalmazó készítményt kell választania. Ennek köszönhetően az összetevő nem irritálja az érzékenyebb hámréteget.


Olvass tovább

Retinol szérum – mik a tulajdonságai?

A retinolnak számos tulajdonsága van. Támogatja a:

  • a faggyúmirigyek működésének normalizálását,
  • bőrfelületet kisimítását,
  • az epidermisz feszesítését,
  • új bőrsejtek képződését.

Kérjük, ne feledd, hogy az ezt a hatóanyagot tartalmazó szérum irritálhatja az epidermiszt. Ezért a retinolt tartalmazó termékeket megfelelő mennyiségben kell használni. Kínálatunkban számos szérum szerepel, amelyek koncentrációja ennek az összetevőnek a 0,2%-tól (azoknak, akik csak most kezdik az A-vitaminnal való kalandot) 5%-ig (azoknak, akik korábban retinol készítményeket használtak) elérhető.

Arcszérum retinollal – éjszakára vagy nappalra?

A retinol fényérzékenyítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért éjszaka ezt az összetevőt tartalmazó szérumot, napközben pedig UV-szűrős krémet kell használni. Segítenek megvédeni a bőrt a napfény káros hatásaitól. Ezenkívül, ha retinolos kozmetikumokat használsz, ne felejtsd el rendszeresen hidratálni az epidermiszt.A retinol segíthet leküzdeni az öregedési folyamatot. Ezért érdemes rendszeresen használni ezt a hatóanyagot tartalmazó szérumot.

 Lásd még: ránctalanító krémek, retinol krémek, szemszérumok

 

pixel