Arcolajok

Termékek száma: 49

FUNKCIÓ

Az olajok védőfilmet hoznak létre a bőrön, amely megakadályozza a víz elpárolgását az epidermiszből. Típustól függően táplálkozási, antioxidáns, regeneráló vagy fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Gazdagíthatják az ápolási rutint.

ALKALMAZÁS

Vigyétek fel a kiválasztott olajos szérumot a tonikkal vagy hidroláttal megnedvesített bőrre, a hidratáló krém alá. A tiszta növényi olajok az ápolást kiegészítõ szérum vagy krém kiegészítéseként is jól használhatók.

TIPPEK

Az olajokat száradó olajokra osztják - alacsony fokú komedogenitásúak, ezért leginkább zsíros és problémás bőrűek, kevésbé száradó - normál és vegyes bőrűek számára, valamint nem száradó - tökéletesek száraz, vízhiányos, ill. érett bőr.

További információkért feltétlenül nézzétek meg a blogbejegyzést - Milyen sorrendben felvinni a krémet, szérumot, tonikot vagy savat?

Rendezés
Az olajok valóban csodákra képesek az arc, a test és a haj mindennapi ápolásában! Évezredek óta használják, értékes tápanyagok forrásai, amelyek átfogóan gondoskodnak szépségéről. Az olajok hatásukban különböznek egymástól. Három típusra oszthatók. A száradó olajok nem tömítik el a pórusokat és nem hagynak zsíros filmréteget, így problémás, pattanásos bőrűek számára is tökéletesek. A kevésbé száradó olajok a normál és a vegyes bőr tulajdonosai számára figyelemre méltók. A nem száradó olajok érett, vízhiányos, száraz, táplálást igénylő bőrre alkalmasak. Ezeket a natúr és rendkívül hatékony kozmetikumokat számos jól ismert és elismert márkák kínálják: Natural Secrets, Mohani, Ministerstwo Dobrego Mydła és Nature Queen.

Milyen arcolajokat válasszunk és hogyan használjuk őket?

Az olajok közé tartoznak a csipkebogyóból, különféle diófélékből (makadámia vagy mandula), magvakból (például pamut) és magvakból (fügekaktusz, eper vagy málna), kenderből és ricinusból (az ikonikus ricinusolaj) préselt termékek. A kozmetikában használt olajok közé az illóolajok is tartoznak, például teafából. Hogyan használjuk az olajokat? Ez típusuktól, céljuktól és a ti egyéni igényeitektől függ. A természetes olajok használhatók az arcon szérumok vagy maszkok helyett, vagy hozzáadhatók más kozmetikumokhoz, például krémekhez vagy házi maszkokhoz. Az olajos szérumokat a krém előtt vagy helyett (pl. éjszaka) tonikkal vagy hidroláttal az előzőleg megnedvesített felhámra kenjük.
Sokan választanak krémeket, szérumokat vagy maszkokat az arcápoláshoz. Ezeken kívül érdemes más kozmetikumokhoz is nyúlni, amelyek összetevői segítenek a bőr átfogó ápolásában. Ezek például a bőrt hidratáló, regeneráló olajok. Használhatók a napi szépségápolási rituálék változatosabbá tételére, vagy akár bizonyos termékek kiváltására is. Ezeknek a kozmetikumoknak a formulái olajos anyagokon alapulnak, vagy tiszta olajokat tartalmaznak. Forrásai értékes ásványi anyagoknak, telítetlen zsírsavaknak és vitaminoknak, amelyek támogatják a bőr megfelelő működését.

A legjobb bőrolaj: hogyan válasszuk ki és használjuk helyesen?

Az olajok három kategóriába sorolhatók: nem száradó, félszáradó és száradó.
  • Az elsők akár 20%-ban tartalmaznak Omega 3 és 6 savakat. Száraz és érettebb bőrre is alkalmasak.
  • A második csoportba tartozó termékek 20-50%-ban Omega 3 és 6 savakat tartalmazó olajok. Ezek viszonylag gyorsan felszívódnak, és nem hagynak ragacsos réteget. Kombinált és normál bőrre készültek.
  • A száradó olajok azok, amelyek több mint 50%-ban tartalmaznak Omega 3 és 6 savakat, alkalmasak a zsíros és pattanásos bőrre. Nagyon könnyűek, és nincs eltömődési potenciáljuk.  

A cosibella.hu oldalon kapható arcolajok sok-sok különböző módon alkalmazhatók.

  • Sminklemosó – elegendő az olajat az arcra kenni és bemasszírozni azt. A benne lévő összetevők segítenek gyorsan feloldani a színes kozmetikumokat, és megkönnyítik azok eltávolítását; l
  • Masszírozás - vigyél fel néhány cseppet a termékből az ujjaidra, és kezdd el masszírozni a bőrödet. Az olaj jó siklást biztosít;
  • Szérum vigyél fel néhány cseppet a kozmetikumból az arcodra, a homlokodra és az orrodra, majd finoman paskold az arcodba. A bennük található összetevők segítenek táplálni és regenerálni a bőrt.
  • Adalék krémhez vagy maszkhoz – adj néhány csepp olajat kedvenc kozmetikumodhoz. Összetevői gazdagítják a formulát, és segítenek jobb bőrápolási eredményeket elérni.  

 

Ne feledd, hogy a kínálatunkban található olajok közül sok univerzális. Egy termék tehát többféleképpen használható. Ezzel jelentős helyet takaríthatsz meg a kozmetikai táskádban!
pixel