Ceramidok a kozmetikában

Termékek száma: 356

MŰKÖDÉS

A ceramidok hidratálják, újjáépítik a lipid gátat, regenerálják és védik a hámréteget a vízveszteségtől. Ezenkívül csillapítják az irritációt és ránctalanító tulajdonságokkal rendelkeznek.

BŐRTÍPUS

A ceramidok minden bőrtípus ápolásának nélkülözhetetlen összetevői. Kifejezetten száraz, érzékeny, irritált és érett bőrre ajánlottak.

ÉRDEKESSÉGEK

A ceramidokat intercelluláris cementnek nevezik, amely többek közott létrehozza a bőr hidrolipid gátját. Ennek köszönhetően védi, erősíti és lehetővé teszi a sérült hám helyreállítását.

A ceramid alapú hidratáló termékeket gyakran ajánlják az atópiás dermatitisz és a gyulladásos száraz bőr ápolására. A krémben vagy gélben szállított ceramidok kiegészítik természetes ceramidjainkat, amelyek egyre kevésbé vannak az öregedő hámban. A kozmetikai cégek által végzett laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a ceramidokat tartalmazó készítmények három hetes használata is több mint 60%-kal javítja a hidratációt.

Ezen kívül a ceramidok védik a hajat vízveszteség ellen, hidratálják, rugalmassá és fényessé teszik, valamint megakadályozzák a töredezett hajvégek kialakulását.

termékek száma: 30/356
A ceramidok a stratum corneum lipid csoportjából származó szerves kémiai vegyületek. Egyfajta epidermális gátat képeznek, amely egyrészt megvédi a rugalmasság elvesztését, másrészt a kedvezőtlen külső tényezőktől, például a fagyos levegőtől. A ceramidok szintjének csökkenése a felhám kellemetlen szárazságának és feszülésének érzetét, a ragyogás elvesztését és a szép, egészséges szín elvesztését (az arcszín fakó, szürkés lesz), valamint a ráncok és vonalak gyorsabb megjelenését okozza. A ceramid tartalmú kozmetikumok segítenek pótolni a bőr hiányosságait, feszesítik, javítják megjelenését és jobban védik.

Kinek lesznek a legjobbak a ceramidok?

A ceramidokat tartalmazó kozmetikumokat úgy tervezték, hogy újjáépítsék a bőr természetes védőrétegét és megakadályozzák a túlzott vízvesztést. A koleszterinnel és zsírsavakkal együtt védőréteget képeznek a bőrön, amely védelmet nyújt a káros külső tényezők ellen. Leggyakrabban az arc, a test, különösen a dekoltázs és olyan problémás helyek ápolására szolgálnak, mint a láb, a térd vagy a könyök. A ceramidok megtalálhatók arc- és szemkrémekben, testbalzsamokban, fürdőgélekben, fátyol- és krémmaszkokban, sminklemosó emulziókban és sok más termékben. A csúcsmárkák gondosan fejlesztik a ceramidos kozmetikumok formuláit úgy, hogy azok jól működjenek a speciális kezelést igénylő érzékeny bőr ápolásában. A ceramidok nélkülözhetetlen kozmetikai összetevők az atópiás, viszkető bőrű, allergiára és irritációra hajlamos emberek számára.
pixel