Olajos arclemosók

Termékek száma: 77

A sminkeltávolítás az esti bőrápolási rutin első lépése, elengedhetetlen, ha sminkeled magad. Az olajos lemosókat éppen erre a célra tervezték, hatékonyan oldják a színes kozmetikumokat és eltávolítják a szennyeződéseket a bőr felszínéről. Ez egyben egy pillanat a kikapcsolódásra is, a sminkeltávolítás során pedig egy könnyű arcmasszázst végezhetsz. Válassz ki magadnak egy olajat!

termékek száma: 30/77

Sminkeltávolító olaj

A sminkeltávolító olajok néhány évvel ezelőtt váltak népszerűvé az arcápolás keleti módszerei iránti érdeklődés növekedése miatt. Az ázsiaiak az úgynevezett OCM-módszerben használják őket, ami a bőr olajokkal történő tisztítását jelenti. Ez a termék bőrbe maszírozásán alapszik, egészen addig, amíg a benne lévő összetevők segítenek feloldani a szennyeződéseket. E termékek olajos formulájának köszönhetően a smink eltávolítása során nem sérül a hidrolipid gát, illetve nem szárad ki a felhám. Ezért az olajok igen kedveltek az érzékeny és problémás bőrű emberek körében.

Olvass tovább

Sminkeltávolító olajok - mit tartalmaznak?

A sminklemosó kozmetikumokban számos különböző természetes olaj megtalálható, pl. olíva, kókusz, mandula, napraforgó, avokádó, sárgabarackmag és katicavirág. Ezek az összetevők segítenek felszívni mindent, ami zsíros, például a faggyút, a krémmaradványokat vagy az alapozót. Ennek eredményeként elősegítik a szennyeződések feloldását és eltávolítását a bőrfelületről. Ezenkívül az olajok behatolnak a felhám hidrolipid gátjába (anélkül, hogy tönkretennék azt), és segítenek megtisztítani a mély pórusokat pl. a portól, piszoktól stb.

A fent említett összetevőkön kívül a sminkeltávolító olajok receptúrája például a következőket tartalmazza:

  • illóolajok, pl. a teafából, amelyek hozzájárulnak a baktériumok eltávolításához,
  • vitaminokat, pl. E-vitamin, amely támogatja az antioxidáns folyamatokat,
  • növényi kivonatok, mint például az alma, amely segít kisimítani és puhítani a bőrt.

A változatos összetétel miatt vásárlás előtt érdemes figyelmesen elolvasni a termékleírást.

Milyen olajat válasszunk?

A sminklemosónak elsősorban a szennyeződéseket kell eltávolítania. Érdemes azonban arra is ügyelni, hogy használata ne befolyásolja hátrányosan a bőr állapotát. Ezért, ha az arcbőröd:

  • száraz, válassz olyan kozmetikumokat, amelyek összetevői elősegítik a hidratálást és az elhalt hámsejtek gyengéd hámlasztását;
  • zsíros, válassz olyan anyagokat tartalmazó termékeket, amelyek segítenek a faggyúfelesleg leküzdésében;
  • pattanásos, dönts olyan összetevőket tartalmazó készítmények mellett, amelyek segítenek a tökéletlenségek elleni küzdelemben.

Ne feledd – a kiválasztott termék nem okozhat irritációt vagy egyéb más bőrgyógyászati problémákat. Ha mégis ez a helyzet, hagyd abba a használatát. Javasoljuk, hogy nézd meg a többi sminkeltávolító termékünket is. Ezek széles választékát kínáljuk!

Lásd még: arctisztító gélek, arctisztító habok, micellás arclemosó, sminkeltávolító tejek

pixel