Algakivonat a kozmetikában

Termékek száma: 78
termékek száma: 30/78

Az algák, más néven moszatok olyan vízi spóratermelő növények, amelyek a napból és a vízből nyerik az életenergiát.  Három típusuk ismert. Ezek közé tartoznak a cianobaktériumok vagy baktériumok, a protiszták csoportjába tartozó barna algák, valamint a kozmetikumokban használt vörösmoszatok és zöld algák. Bár elsősorban az ázsiai konyhához kötődnek, de nem csak a konyha az egyetlen hely, ahol használják ezeket. Ezek az összetevők számos vitamint, ásványi anyagot és zsírsavakat is tartalmaznak. Így a bőr és a haj ápolását támogató hatóanyagok értékes forrása. Az algákat az jellemzi, hogy jól áthatolnak a bőr lipidrétegén. Ez azt jelenti, hogy elérik annak mélyebb rétegeit, és segítik azt "belülről" táplálni.

Algakivonat a kozmetikában – milyen tulajdonságokkal rendelkeznek?

Az algák fő összetevője a víz. Ez teszi ki a tömegük 75-90%-át. Ezen kívül az algákban megtalálhatóak:

  • olyan mikroelemek, mint a cink, bróm, magnézium, jód, réz, mangán és vas;
  • poliszacharidok, köztük a hialuronsav – segítik a bőr hidratálását;
  • aminosavak, pl. glikoproteinek – segítik a sebek gyógyulását és a bőr regenerálódását;
  • A-, B-, C- és E-vitamin – támogatják az egészséges bőr fenntartását;
  • a polifenolok – ezek antioxidánsok, és többek között segítenek csökkenteni a fényöregedés hatásait,
  • monoszacharidok - elősegítik a bőr hidratálását és védelmét. Segítenek serkenteni a nyirok és a vér mikrokeringését;
  • pigmentek – támogatják a fényvédő, gyökellenes és öregedésgátló tevékenységet;
  • lipidek, pl. telítetlen zsírsavak – segítenek védőréteget képezni a felhám felszínén, és megvédik azt a vízveszteségtől.

Ezeknek az aktív összetevőknek köszönhetően az algák segítenek regenerálni és táplálni a felhámot, segítenek feszesíteni és ragyogóbbá tenni az arcbőrt, valamint támogatják a hegek, baktériumok és vírusok elleni küzdelmet.  

Alga a bőrre és a hajra – milyen termékek állnak rendelkezésre?

Számos ismert márkától kínálunk algaalapú kozmetikumokat a mindennapi haj- és bőrápoláshoz, mint például. Apis, Bielenda Professional, Nacomi, Sensum Mare, The Ordinary, Veoli Botanica és Yoskine. Ezek a krémek, szérumok, tonikok, bőrradírok, kondicionálók, maszkok, samponok és még sok más.   Nézd meg, mit készítettünk, és gazdagítsd a kozmetikai táskádat algakivonatos termékekkel.

pixel