Dezodorok

Termékek száma: 12

Védd magad a túlzott izzadástól és a kellemetlen szagoktól stiftes vagy krémes dezodorok használatával. Ezek népszerű testápoló termékek, amelyek könnyen felvihetők, és kellemes, friss illatot kölcsönöznek a bőrnek. Kínálatunkban finom, természetes összetételű dezodorokat is találsz meg!

Rendezés

Dezodorok

A túlzott verejtéktermelés normális jelenség, különösen nyáron, a forró napokon. Ez a szervezet természetes reakciója, és a testhőmérséklet csökkentésének egyik módja. A keletkező váladék azonban a levegővel érintkezve a kórokozók ideális táptalajává válik. Ennek az eredménye a kellemetlen szag. Meg akarod akadályozni a bekövetkeztét? Segíthetnek Neked ebben a dezodorokban és izzadásgátlókban található összetevők.
Ezek olyan kozmetikumok, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek leküzdeni az izzadás kellemetlen hatásait. Segítenek abban, hogy egész nap frissnek érezd magad.

Olvass tovább

Mi az izzadásgátló?

Az izzadásgátló olyan készítmény, amelyet arra a területre alkalmaznak, ahol az izzadtság termelődik, leggyakrabban a hónalj alá. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek létrehozni egy, a verejtékmirigyeket elzáró réteget a bőr felszínén. Ilyen módon elősegítik e váladék termelődésének csökkenését.

Érdemes emlékezni arra, hogy idővel a védőréteg az a felhámmal együtt elkopik. Ez történik például a ruhával való érintkezéskor, valamint intenzív izzadás után, például edzés közben. Ezért néha szükség lehet az izzadásgátló újbóli alkalmazására a nap folyamán.

Dezodor - mi ez?

A dezodort arra szolgál, hogy használatukkal megszüntesse a rossz szagokat. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek meggátolni az izzadság kellemetlen illatáért felelős kórokozók szaporodását. Ennek a kozmetikumnak a formulájában illatanyagok találhatóak, amelyek támogatják a rossz szagok elfedését. A dezodor összetevői – az izzadásgátló formulával ellentétben – nem segítenek megállítani az izzadságmirigyek aktivitását. Támogatják a frissesség fenntartását, miután a szervezet már kiválasztotta az anyagot.

Izzadásgátló vagy dezodor – melyik terméket válasszuk?

Az izzadásgátlót és a dezodort különböző igényekkel bíró emberek számára szánták.

  • Az első kozmetikumot érdemes használni, ha problémád van a túlzott verejtékezéssel, és ha például stresszhelyzetben csúnya nedves foltok jelennek meg a ruhádon. Az izzadásgátlóban található anyagok segítenek csökkenteni az izzadást, és magabiztossá tesznek Téged, bármilyen körülmények között is legyél.
  • A dezodorhoz akkor nyúlj, ha csak a kellemetlen izzadságszagtól szenvedsz. Ennek összetevői segítenek abban, hogy a bőröd kellemes illatot kapjon, így például egy zsúfolt helyiségben félelem nélkül fel tudod emelni a kezed.

Érdemes megjegyezni, hogy az izzadásgátlót csak tiszta, megmosott bőrre szabad felvinni. A dezodor viszont a nap bármely szakában használható.

Hol lehet ártalmatlanítani az izzadásgátló és dezodor csomagolását? 

Ha golyós vagy stiftes kozmetikumokat használsz, a csomagolásukat egy szabványos műanyagos hulladékgyűjtő edénybe dobhatod ki. Ha azonban spray-készítményeket használsz, válaszd le a kupakot és a hegyet a palackról, és tedd azokat a műanyag gyűjtő szemetesbe. A fémtartályt viszont a vegyes hulladékgyűjtőbe kell elhelyezni. Ne feledd, hogy nem szabad elégetni! A spray dezodorok nyomás alatt állnak. Ha tűz hatásának teszed ki ezeket, az veszélyes robbanáshoz vezethet.

Izzadásgátló vagy dezodor? Határozd meg, hogy milyen védelemre van szükséged – az izzadságtól vagy a szagoktól – és máris könnyedén kiválaszthatod a megfelelő terméket.

pixel