Napvédő spray

Termékek száma: 5

Ha szereted gyorsan és problémamentesen felvinni a fényvédőt, válogass a spray-eink közül. Az ilyen formájú kozmetikumok hatékonyan védenek a napsugárzás ellen, és könnyen újra alkalmazhatók a napközben, ami meghosszabbítja a sugárzás káros hatásai elleni védelem tartósságát. Az állaguk általában könnyed és észrevehetetlen. Találd meg kedvencedet!

Rendezés

Gyors és könnyed napsugárzás elleni védelem

A bőr védelme az UV-sugárzás ellen kifejezetten fontos az egész év során, de legfőképpen nyáron, amikor a nap szinte egész nap fenn ragyog az égen, Te pedig hosszú órákat töltesz alatta a friss levegőn. UV-szűrős kozmetikumok használata nélkül, a napsugárzásnak kitett bőr ki van téve az irritáció, az elszíneződés, a bőrpír, a leégés káros hatásainak is, melyek kellemetlenek és még fájdalmat is okozhatnak. A boltokban napkrémek széles palettája elérhető és ha fontos számodra a kényelem, akkor érdemes lenne megtekintened a napozóspray-k érdekes kínálatát.

Olvass tovább

Hogyan használjuk a napozókrémeket?

Nagyon fontos szabály az UV-szűrős krémek esetében, hogy 15-20 perccel a napsugárzásnak való kitétel előtt kell felvinni a bőrre. Fújd be a száraz és tiszta bőröd 20-30 cm távolságról a megfelelő termékkel. Ha úgy érzed, hogy a kozmetikumot jobban el kell oszlatni a bőrön, akkor gyengéden masszírozd el a tenyereddel. Amennyiben sokáig tartózkodsz a napon, 2 óránként újra fújd be a bőröd. Nagyon fontos, hogy ismételten befújd magad a spray-el, így biztsíthatod, hogy bőröd folyamatos védelem alatt álljon.

Miben különböznek egymástól az UV-szűrők?

Azokban a kozmetikumokban, amelyek védik a bőrt a sugárzástól szűrőket használnak, melyek különbözhetnek egymástól tulajdonságaik és védelmi szintjük terén. Ha azon gondolkozol, hogy milyen terméket válassz, ismerd meg, hogy miben különböznek egymástól. A kozmetikumok csomagolásán fel van tüntetve pl. SPF50, SPF30. Minél nagyobb a szám, annál tovább lesz védve a bőr a nap sugaraitól. Ezért érdemes a minél erősebb védelmet választani. A szűrőket három csoportba oszthatjuk be:

  • kémiai - elnyelik a napsugárzást, átalakítva azt hőenergiává. Felszívódnak a felhámba, nem hagynak a bőr felszínén fehér filmréteget és a már egy kis mennyiség is elég a szükséges hatás eléréséhez.
  • fizikai - a napsugarak visszaverése/szétoszlatása elvén működnek. Nem szívódnak fel mélyen a felhámba, okozhatják a bőr fehéredését, azonban ez a termék formulájától függ.
  • vegyes - ez a kémiai és fizikai szűrők keveréke. Tökéletes fúzió, mely hatékony védelmet biztosít.

Szűrős spréket kínáló márkák

Az UV-sugárzástól védő sprék viszonylag újak a többi napkrémhez képest. Az egyik gyártó, amelynél ezek elérhetők, az nem más, mint az Altruist. Kínálatában két termék található magas SPF 50-es szinttel, s az egyik az egy egész családra tervezett 250 ml-es kiszerelés. Hihetetlenül hatékony, lehet használni a testen és az arcon egyaránt. Az Uriage márkaszáraz olajakat kínál spray formában, kémiai szűrővel, a francia Bioderma pedig könnyed formulájú spray-ket ajánl, melyek nemcsak védenek a naptól, hanem hidratálja és nyugtatja a bőrt. Kivételes formulát hozott létre az Australian Gold, melynek felhozatalában géles spray is található, különböző védelmi szinteken, amely lehetővé teszi a még egyenletesebb barnulást.

pixel