Hajkondicionálók

Termékek száma: 114

Gondoskodj szép és egészséges hajról: nyúlj a kínálatunkban található kondicionálókhoz. A megfelelően válogatott hatóanyagok frissé varázsolják a frizurát, a hajad pedig táplált és sima lesz. Válassz emolliensekben, proteinokban és humektánsokban gazdag kondicionálók közül, és tedd fényessé a hajad! Felejtsd el a rakoncátlan szálakat.

Rendezés

Hatékony kondicionálók az egészséges és szép hajért

A megfelelő hajápolás több szakaszból áll. Az első a faggyú, az elhalt hámsejtek, a kozmetikai maradványok és egyéb szennyeződések eltávolítása. A második a tincsek táplálása, azaz az egészséges, erős és fényes megjelenéshez szükséges összetevők biztosítása. A hajkondicionálókban található összetevők segíthetnek elérni ezt a hatást. Ezek könnyű konzisztenciájú termékek, amelyeket tiszta hajra alkalmaznak.


Olvass tovább

Kondicionálók különféle hajtípusokhoz – melyiket válasszuk?

A hajbalzsam kiválasztásakor elsősorban a haj igényeit kell figyelembe venni. A kényelem kedvéért a termékeket több kategóriába soroltuk.

Kondicionálók száraz hajra

A száraz hajszálakat mindenekelőtt hidratálni kell. Ezért válassz nedvesítőszereket tartalmazó kondicionálókat. Ezek olyan anyagok, amelyek:

  • segít javítani a haj hidratáltsági szintjét,
  • segít megkötni a vizet a szálakban,
  • támogatja a szálak megfelelő hidratáltságát.

Ez az összetevőcsoport többek között a következőket tartalmazza: aloe, méz, hialuronsav, niacinamid, panthenol, karbamid és glicerin. A száraz hajat is védeni kell a károsodástól. Ezért válassz olajos vagy szilikonos kondicionálókat is. Az összetevők segítenek védőréteg kialakításában a szálak felületén, kisimítják azokat és csökkentik a vízveszteség kockázatát.

Kondicionálók sérült és töredezett hajra

Sérült, felszakadozó szálak esetén a legfontosabb a regeneráció. Ezért használj kondicionálókat, amelyek a haj regenerálódását támogató összetevőket tartalmaznak. Ilyenek például: ceramidok és fehérjék, olyanok mint a keratin, selyem, elasztin, tej, zselatin.

Ezek az összetevők:

  • a haj építőkövei,
  • mélyen behatolnak a hajba és támogatja annak helyreállítását,
  • elősegítik a sérült szálak regenerálódását és visszaállítják simaságukat és puhaságukat,
  • segítenek helyreállítani a szálak térfogatát,
  • segítenek csökkenteni a göndörödést.

Az ezeket az anyagokat tartalmazó kondicionálók a göndör és száraz haj ápolására is alkalmasak.

Kondicionálók göndör hajra

A göndör hajat gyakran göndör, rakoncátlan, összegabalyodó és nehezen formázható hajként írják le. Ahhoz, hogy megszelídítsd a fürtöket és kiemeld természetes szépségüket, válassz bőrpuhító hatású kondicionálókat. Ezek olyan összetevők, amelyek:

  • támogatják a haj hidratálását és regenerálódását,
  • segít védőréteg kialakításában a szálak felületén,
  • olyan folyamatok támogatása, amelyek megakadályozzák a víz kiszivárgását a szálakból,
  • támogatja a haj kisimítását és a könnyebb fésülést,
  • segít megelőzni a szálak összegabalyodását.

Száraz haj esetén bőrpuhító szerekre is szükség lehet. Segítenek fenntartani a megfelelő hidratáltsági szintet egész nap.

Kondicionálók festett hajra

A festett haj tulajdonosai elsősorban a színvédelemmel foglalkoznak. Ezért érdemes olyan kondicionálókat használni, amelyek összetevői elősegítik a festék tartósságának meghosszabbítását és megakadályozzák a kimosódást.

Ezenkívül emlékezni kell arra, hogy a festett szálak gyakran gyengülnek a festék vagy fehérítő használata miatt. Ezért fontos, hogy olyan lágyító szereket használjunk, amelyek erősítik és megóvják a további károsodásoktól.

A legjobb hajkondicionálók a porozitás szempontjából – mit kell tartalmazniuk?

A Cosibellában található hajkondicionálókat nem csak a haj állapota, hanem a porozitása is megosztja. Itt találsz:

  • Kondicionálókat alacsony porozitású hajra. Általában egyenes hajról van szó, amely ellenáll a különféle fodrászati ​​kezeléseknek, amelyeket nehéz göndöríteni, de könnyen le lehet nehezíteni. Ebben az esetben a „kímélő” gondozás jól működik. A könnyű konzisztenciájú kozmetikumok és olyan összetevők, amelyek nem hatolnak mélyen a hajba, jól működnek. Ide tartoznak például az "alacsony molekulatömegű" olajok, mint például a kókuszolaj, valamint az aminosavak és gyógynövénykivonatok;
  • Kondicionálók közepes porozitású hajra. Ezek egyenes, hullámos vagy enyhén göndör hajra, amely hajlamos göndörödni, különösen nedves körülmények között. Meglehetősen könnyen formázhatók, de nagyon érzékenyek a sérülésekre. Ápolásukra érdemes olyan kondicionálókat használni, amelyek omega-7 és omega-9 telítetlen zsírsavakat (EFA) tartalmaznak. Közepes méretű részecskéik vannak, amelyek képesek behatolni a kissé nyitott haj lemezei alá. A fehérjéket tartalmazó kozmetikumok - selyem és keratin, amelyek támogatják a haj helyreállítását - szintén jó választásnak bizonyulnak;
  • Kondicionálók nagy porozitású hajra. Ezek fodros, rakoncátlan tincsek, amelyeket könnyű formázni, de nehéz kordában tartani. Ebbe a csoportba tartozik a sérült haj is. Nagyon nyitott lemezei vannak, ezért elsősorban védelemre és újjáépítésre van szükségük. Tehát, ha ilyen fürtjeid vannak, válassz omega-3 EFA olajokat, valamint tej- és zabfehérjéket tartalmazó kondicionálókat. Nagy részecskéi vannak, amelyek elősegítik a hajszálak helyreállítását és a nyitott lemezek zárását.

Milyen hatóanyagokra kell figyelni a hajkondicionálóknál?

A hajbalzsam kiválasztásakor ügyelj azokra az összetevőkre, amelyek jelentősen javíthatják a haj állapotát. Íme néhány a legnépszerűbb összetevők közül, amelyeket a kondicionálókban találhatsz:

  • Keratin - erősíti és újjáépíti a haj szerkezetét, rugalmassá és károsodásokkal szemben ellenállóvá teszi
  • Olajok (lágyítók) - megtartják a nedvességet a haj belsejében, táplálják, védik a károsodástól, simítják és fényt adnak neki
  • Hialuronsav - intenzíven hidratál, volument és könnyedséget ad a hajnak
  • Selyemfehérje - védőréteget hoznak létre a hajfelszínen, újjáépítő és simító hatásúak

Hogyan kell helyesen használni a hajkondicionálót?

A legjobb eredmény érdekében használd a kondicionálót az alábbi tippek szerint:

  1. Samponos hajmosás után alaposan öblítsd le a hajad vízzel, és törölközővel nyomd össze.
  2. Vidd fel a kondicionálót a haj teljes hosszára, elkerülve a fejbőrt.
  3. Hagyd a kondicionálót a hajon a gyártó által javasolt ideig.
  4. Végül alaposan öblítsd le vízzel a kondicionálót.

Válaszd a tincsed igényeihez igazodó kondicionálót, és élvezd az átfogó hajápolást.

Lásd még: samponok, hajformázáshajmaszkok

pixel