C-vitaminos arckrémek

Termékek száma: 28

A C-vitaminos krémek különösen hasznosak lesznek az érett, hajszáleres, szürke, pigmentfoltos és egyenetlen tónusú bőr ápolásában. A C-vitaminnak különféle származékai vannak, amelyeket többszintű hatás jellemez. Mindenképpen nézd meg a C-vitaminos krémeket, és győződj meg saját magad a tulajdonságairól!

C-vitaminos krémek

A C-vitamin nagy népszerűégnek örvend az arcápoló krémekben. Nem meglepő. Az anyagot a "fiatalság vitaminjának" is nevezik, mivel támogatja az antioxidáns folyamatokat. Ezenkívül nagy stabilitással rendelkezik, és képes mélyen behatolni az felhámba.

Félsz a ráncoktól? Problémáid vannak a hajszálerekkel? Vagy talán gyengéden szeretnéd világosítani a bőrödet? Válaszd a C-vitaminos kémeket. Ezek biztonságos formában tartalmazzák ezt az összetevőt. Így ezek leggyakrabban használhatóak egész évben – még nyáron is.

Olvass tovább

C-vitaminos arckrémek – milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez az összetevő?

A C-vitamin egy antioxidáns, amelyet olyan növényi termékekből vonnak ki, mint például a csipkebogyó és a fekete ribizli. Segít:

 • megerősíteni a vérereket,
 • megelőzni a gyulladásokat,
 • világosítani a bőrfelszínt és egységesíteni annak színét,
 • védeni a felhámot a káros UV-sugárzástól,
 • serkenteni a kollagéntermelést a bőr megfelelő működésének fenntartása érdekében,
 • védeni a sejteket az oxidatív stresszel szemben,
 • lassítani az öregedési folyamatokat.

Ezen okok miatt a C-vitaminos krémek minden bőrre jó választásnak bizonyulnak, különösen az érett, hajszáleres vagy pattanásokra hajlamos bőrre.

C-vitaminos krémek különböző formákban – milyenek kaphatók?

A C-vitamin hétféle formában létezik. Az ajánlott krémekben általában a következő formákban található:

 • aszkorbinsav – alacsony pH-értékkel rendelkezik, ezért az érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat. Elősegíti a bőr tónusának javítását;
 • aszkorbil-palmitát - ez kevéssé szívódik fel a bőrön keresztül, így meglehetősen biztonságos. Csak akkor okoz irritációt, ha sérült bőrön alkalmazzák. Támogatja a kollagéntermelődést;
 • aszkorbil-tetraizopalmitát – a bőr jól tolerálja, így érzékeny bőrre is alkalmas. Segít megszüntetni a pigmentációs elváltozásokat;
 • aszkorbil-glükozid – enyhébb, mint az aszkorbinsav, de behatol a bőrbe és irritálhat. Előmozdítja az elszíneződések és foltok halványodását.

Amikor ezt az összetevőt tartalmazó krémet használod, fontos tudnod, hogy a C-vitamin adott formája milyen anyagokkal lép reakcióba. Az aszkorbinsavat például nem szabad niacinamiddal kombinálni - ez nikotinsavat eredményez, amely irritálhatja a bőrt. Ezért ne alkalmazzon együtt például olyan szérumot, amely tartalmazza ezt az utóbbi anyagot.

Lásd még: c-vitamin szérumok, antioxidáns szérumok, pigmentfoltok elleni szérumokpigmentfoltok elleni krémek

pixel