Tisztító maszkok

Termékek száma: 74

A tisztító maszkok fő feladata, hogy ellássák a bőrt olyan összetevőkkel, amelyek javítják a bőr megjelenését és csökkentik a bőrhibák láthatóságát. Tartalmazhatnak agyagot, savakat és növényi kivonatokat. Remekül kiegészítik és bővítik az ápolási rutint – győződj meg róla saját magad!

Tiszta bőr a tisztító maszkok segítségével

A bőr tisztítása az egy alapvető eleme a bőrápolásnak. Ha a bőr szennyezett, akkor könnyen begyulladhat, zsírosodhat és sérülhet a bőr hidrolipid-rétege. Az arc mindennapos mosását habbal vagy géllel leszámítva, érdemes időről-időre tisztító hatású maszkot is használni. Boltunk kínálatában fellelhető számos ajánlat mindenfajta bőrtípusra, aminek köszönhetően biztosan megtalálod magadnak az ideálisat.

Olvass tovább

Hogyan működnek a tisztító maszkok?

Ahogyan arra a név is utal, ennek a kozmetikumnak a legfontosabb szerepe a bőr szennyeződésektől való megtisztítása, az elhalt epidermisz eltávolítása és az eldugult faggyúmirigyek nyílásainak a szabaddá tétele. Legjobban a zsíros, pattanásos, mitesszeres és kitágult pórusos bőrnek segít. Ezek a bőrtípusok a leghajlamosabbak a szennyeződésre, kedvezők a baktériumok számára, ami miatt még inkább szükségük van a tisztításra.

A tisztító maszkok hatékony összetevői

Ezen kozmetikumok összetevői abszorbáló, faggyútermelést reguláló és tisztító hatásúak. Többek között ezeket találhatod bennük:

  • zöld agyag - antibakteriális, enyhíti a gyulladást, csökkenti a tökéletlenségeket és szabályozza a faggyúkiválasztást,
  • fehér agyag - tisztítja a bőrt és enyhíti az irritációt,
  • rózsaszín agyag - enyhíti az irritációt, tonizál és antibakteriális hatású,
  • piros agyag - csökkenti a bőrpírt, szabályozza a faggyútermelést,
  • aktív szén - tisztító, antibakteriális, gyulladásgátló és mattító,
  • savak - hámlasztanak, gyulladásgátlók, szabályozzák a faggyútermelést és világosítják az elszíneződéseket,
  • enzimek - szabályozzák a faggyúkiválasztást, hámlasztják az elhalt epidermiszt,
  • teafaolaj - antiszeptikus, gyulladásgátló és akneellenes,

A maszk tisztítja a pórusokat?

A kozmetikumok működése attól függ, hogy mi található az összetevőik között. A pórusok, azaz a faggyúmirigyek tisztításáért a szalicilsav a felelős. Ez az egyetlen olyan sav a szépségiparban, amely zsírban oldódik. Ennek köszönhetően egyesül a pórusokban ragadt faggyúval és lehetővé teszi annak eltávolítását. Így tisztulnak meg a pórusok. Meg lehet figyelni ezt a folyamatot a kis sötét pontok eltűnésével az orról és az állról. Az agyagok hozzájárulnak a pórusok tisztításához az abszorbáló hatásukkal is. Szó szerint magukhoz vonzzák a faggyút.

Lásd még: fényvédő arckrémek, savas peelingek, enzimes peelingekhidralátumok