Napozás utáni arckrémek

Termékek száma: 2

Ha a bőröd kipirosodott, irritált és feszült a napozás után, itt az ideje az after sun termékek után nyúlni! Napozás utáni ápolásra készültek, a formulájuk bőrnyugtató, irritációt enyhítő és csökkentő összetevőkből áll. Gyakran találkozhatsz az aloe verával, amely egy közismert nyugtató összetevő. Szereld fel magát napozás utáni termékekkel, és felejtsd el a kényelmetlenséget!

Mi kell napozás után az arca?

Az arc hosszú ideig tartó napoztatása sajnos bőrpírhoz és bőrirritációhoz vezethet. Ez természetesen a napbarnított bőr megjelenését is eredményezi, de ennek ellenére érdemes ilyenkor megnyugtatni a bőrt, és olyan hidratáló, regeneráló összetevőkkel ellátni, mint az aloe vera, a panthenol vagy az E-vitamin. Így elkerülhető a hámlás, a szárazság és a kellemetlen érzés. A smink jobban néz ki és tartósabb a hidratált és ápolt bőrön, ezért ha minden nap sminket viselsz, napozás után ügyelj arra, hogy megfelelően ápold a bőröd.

Olvass tovább

Hogyan működnek a napozás utáni kozmetikumok?

A napozás után az arcra felvitt kozmetikumok fő feladata a regeneráció. A hidrolipidgát sérül, ezért megfelelő ápolással kell támogatni az újjáépülését. Fontos továbbá a bőr hidratálása és nyugtatása. Jó megoldást jelentenek a gélformulák, amelyek hűsítő hatásúak is, miközben nyugtatják a kipirosodott bőrt.

A napozás utáni kozmetikumok összetevői

  • aloe vera - megnyugtatja az irritált bőrt, hidratál és regenerál,
  • panthenol - nyugtat, hidratál, regenerál, gyorsítja a gyógyulást,
  • allantoin - nyugtató és irritáció elleni tulajdonságokkal rendelkezik,
  • ázsiaigázló-kivonat - regeneráló, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású, gyorsítja a sebgyógyulást és enyhíti az irritációt,
  • E-vitamin - felgyorsítja a regenerációs folyamatokat, lassítja az öregedést, csökkenti a szabad gyököket,
  • zöldteakivonat - szabadgyökellenes, gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti az irritációt és a bőrpírt.

Milyen napozás utáni arckozmetikumot érdemes választani?

A napozás utáni bőrápoló termékeknek számos változata van a piacon. Az arcra szánt termékek esetében krémes és gélformulákkal találkozhat. Mindkét típus biztosítja a bőrének a szükséges összetevőket, de a különbség az érzésben rejlik. A krémes formájú termékek szépen beborítják, megnyugtatják a bőrt, míg a gél formájú termékeknek további hűsítő hatásuk van. Ha azon töprengsz, hogy melyiket vedd meg, válaszd azt a hatást, amelyik jobban megfelel a preferenciádnak.

Lásd még: krémek hajszáleres bőrre, éjszakai maszkok, géles maszkok, szájápolás

pixel