Pigmentfoltok elleni szérumok

Termékek száma: 141

Ha makacs pigmentfoltokkal küszködsz, vezess be olyan koncentrált szérumot a bőrápolási rutinodba, amely halványítani fogja őket. Az ilyen kozmetikumok összetételében savakat, C-vitamint, retinolt, alfa-arbutint és még sok mást kereshetsz. Vedd fel a hatékony harcot hiperpigmentáció ellen!

termékek száma: 120/141

Szérumok pigmentfoltok ellen

A pigmentfoltok elleni szérumok azoknak ajánlott, akik az arcon lévő pigmentfoltokkal küzdenek. Az ilyen típusú elváltozások leggyakrabban a túlzott napozás, a pattanások vagy a felhám irritációja következtében alakulnak ki. Ezek a terhességgel, gyógyszeres kezeléssel vagy genetikai feltételekkel is összefügghetnek. Az ilyen elszíneződések halványítása küzdelemben a pigmentfoltok elleni szérumban található összetevők segíthetnek. Támogatják az elhalt hámsejtek gyengéd hámlasztását, ezáltal segítik a felesleges pigment "kivonását" a bőrből és halványítják az elváltozásokat.

Olvass tovább

Milyen pigmentfoltok elleni szérumot érdemes választani?

Ha hajlamos vagy barna elszíneződések kialakulására az arcodon, akkor érdemes olyan szérumot választanod, amelyek tartalmaznak tirozináz inhibitorokat, azaz a pigmentfelhalmozódásért felelős enzimet. Az ellene való küzdelmet támogató összetevők közé tartozik például az aszkorbinsav vagy az azelainsav. Másrészt, ha már megjelentek a pigmentációs elváltozások az arcodon, akkor olyan kozmetikumhoz folyamodhatsz, amely tartalmaz:

  • niacinamidot – elősegíti a sejtek közötti pigmentblokkolást,
  • AHA/BHA savakat vagy enzimeket – segítenek az elhalt sejtek hámlasztásában és a bőr kivilágosításában.

A termék kiválasztása a bőröd állapotától függ.

Szérumok a pigmentfoltok ellen - mit tartsunk szem előtt az alkalmazásuk során?

Annak érdekében, hogy a pigmentfoltok elleni szérum használata után ne jelenjenek meg új elváltozások a bőrén, ne feledkezz meg arról, hogy napvédővel védd magad. Ezért:

  • védd az arcod a közvetlen napsugárzástól,
  • használj UV-szűrős krémeket, amelyek segítik az UVA/UVB sugarak visszaverését.

A szűrők segítenek megelőzni a szabad gyökök keletkezését is, amelyek a bőr öregedési folyamatáért felelősek. Nézd meg a pigmentfoltok ellen rendelkezésre álló szérumokat, és válaszd ki a számodra megfelelő terméket.