Arckozmetika

Termékek száma: 2563

A tudatos arcápolás célja, hogy bőröd a lehető legjobb állapotban maradjon. Minden bőrtípusnak más-más igényei vannak, de az ápolás alapjai közösek. Tisztítás, hidratálás, fényvédelem plusz különböző lépések a tökéletlenségek leküzdésére és a ráncok megelőzésére. Kínálatunkban olyan termékeket találsz meg, amelyek lehetővé teszik a teljes körű ápolást A-tól Z-ig, és segítenek megőrizni a bőröd egészséges és kívánatos megjelenését!

termékek száma: 30/2563

Arckozmetika

Arról álmodozol, hogy sima, sugárzó, lenyűgöző arcbőröd legyen? Szeretnéd abbahagyni a rengeteg smink használatát, és magabiztosnak érezni magad a saját bőrödben? Kezdd el bőröd átfogó ápolását jól megválasztott készítményekkel. A Cosibella áruházban sokféle igényt kielégítő arckozmetikumokat találhat.

Olvass tovább

Számos ismert gyártó, köztük lengyel, ázsiai és francia gyártók készítményeit kínáljuk. Összetételükben számos aktív hatóanyagot tartalmaznak. Ezáltal nemcsak a bőrtípusodnak, hanem az életmódodnak is megfelelő ápolást választhatsz.

Milyen bőrápolási termékeket érdemes napi szinten használni?

Szeretnéd elkezdeni a bőröd átfogó ápolását, de nem tudod, milyen kozmetikumokat válassz? A mindennapi ápoláshoz hasznosak lesznek a segítő összetevőket tartalmazó készítmények:

  • sminkeltávolítók, például micellás krémek és tejek – ezeket minden arcmosás előtt használd,
  • megtisztítani a bőrt pl. gélek vagy habok – reggel és este használd ezeket,
  • a megfelelő pH-értéket helyreállítani, azaz tonikok és hidrolátok – ezeket minden mosdás után és napközben is használhatod a bőr felfrissítésére,
  • táplálni/nedvesíteni/regenerálni a felhámot, pl. esszenciák, krémek, szérumok, olajok vagy maszkok – érdemes ezeket éjjel-nappal alkalmazni,
  • védeni az arcot az UV-sugaraktól, pl. krémekkel - jó, ha csak reggel, a házból való távozás előtt alkalmazzuk ezeket.

Ezenfelül – időről időre – remek választásnak bizonyulnak az elhalt hámsejtek hámlását és a bőrfelület kiegyenlítését elősegítő összetevőket tartalmazó kozmetikumok, azaz a peelingek.

Arcápolás - mely kozmetikumok működnek?

A kozmetikumok kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a bőrtípusodnak megfelelően vannak-e kifejlesztve. Ez jelentősen csökkenti például az irritáció kockázatát. Ezenkívül a jól megválasztott összetevők segítenek megbirkózni a tökéletlenségekkel és helyreállítani a bőr csodálatos megjelenését.

Száraz és érzékeny bőr ápolása

Száraz és érzékeny bőr esetén válasszon enyhe formulájú termékeket. Olyan összetevőket kell tartalmazniuk, amelyek többek között segítenek:

  • hidratálni, regenerálni és táplálni a felhámot, mint például a karbamid, az aloe vera, a hialuronsav vagy az allantoin,
  • helyreállítani a bőr hidrolipid rétegét, pl. ceramidok és aminosavak,
  • védeni a felhámot a károsodástól, ezek például a könnyű növényi olajok — mint például az édesmandula-, a napraforgó- vagy az avokádóolaj.

A száraz bőr ápolása során jobb, ha kerüljük a magas savtartalmú termékeket. Ezek tovább száríthatják a felhámot.

Zsíros és kombinált bőr ápolása

A zsíros és kombinált bőr gyengéd ápolást igényel. A faggyúmirigyeket nem szabad túlzott faggyútermelésre serkenteni. Ezért az ilyen típusú bőr ápolására olyan kozmetikumokat válasszon, amelyek összetevői segítik a hidratálást és enyhítik az irritációt, mint például a hialuronsav, a betain vagy az aloe vera. Ezenkívül célszerű olyan anyagokat tartalmazó készítményekhez nyúlni, amelyek elősegítik a faggyútöbblet és a baktériumok eltávolítását és a faggyúmirigyek működésének normalizálását. Ezek például az AHA- és BHA-savak, növényi kivonatok és C-, E- vagy A-vitamin.

Arckozmetikumok – hogyan kell tárolni?

Gondosan választod ki az arckozmetikumokat? Ne hagyd, hogy a nem megfelelő tárolás miatt elveszítsék a tulajdonságaikat. Ezért a termék megvásárlása után figyelmesen ismerd meg a gyártó használatot érintő útmutatásait.
Ne feledd, hogy egyes kozmetikumok megkövetelik a hűtőben történő tárolást. Ezzel szemben más arcápoló készítményeket – a bőrtisztító készítményektől eltekintve – száraz, sötét, állandó hőmérsékletű helyen célszerű tárolni. Ideális lenne például egy hálószoba. Miért nem a fürdőszoba? Ebben a helyiségben gyakran meleg és párás a levegő. Ez kedvezőtlenül hat a formulákra. Ilyen körülmények között nagyon könnyen elszaporodnak a baktériumok és a gombák, amelyek felelősek lehetnek a tökéletlenségek kialakulásáért.

Arra biztatunk, hogy ismerd meg alaposabban az arcápolási termékeket, és válaszd ki a bőröd igényeinek megfelelő tökéletes készletet.

pixel