Napozókrémek

Termékek száma: 9

Az UV-szűrőkkel ellátott krémek és balzsamok hatékonyan védenek az UV sugárzás ellen. Hidratáló formulájuk nemcsak könnyen felvihető, hanem továbbá ápolják, puhává és táplálttá teszik a bőrt. A hát, a vállak, a dekoltázs és a lábfej különösen ki vannak téve a napsugárzásnak! Tekintsd meg a fényvédők széles választékát és védd magad a napsugaraktól!

Rendezés

A test hatékony védelme az UV-suárzás ellen

A nyári időszakban, amikor a hőmérséklet arra készteti a az embert, hogy a bőrét szabadon hagyja, nagyon fontos, hogy megóvjuk a káros sugárzástól. A strandon, túrákon, munkában vagy esetleg a kertben töltött hosszú órák a bőr elszínezőséséhez és leégéséhez vezethetnek. Az UV-szűrős krémek használata ilyen esetekben nagyon fontos.

Olvass tovább

UV-szűrűrős krém – avagy miért fontos a káros napsugarak elleni védelem?

Ha hosszú ideig éri közvetlen UV-sugárzás a bőrt, annak nagyon súlyos következményei lehetnek. Először bőrpír, aztán leégés, ami irritáló és fájdalmas. A sugárzás elszíneződést és foltokat is előidézhet a bőrön. A hosszan tartó UV-sugárzásnak való kitettség védőkrém nélkül, legrosszabb esetben akár rákos megbetegedéseket is okozhat.

Mire ügyeljünk, ha naptejet vásárolunk?

Ha nem tudod, hogy melyik termék lesz megfelelő a számodra, akkor ismerkedj meg néhány paraméterrel. Fontos a védelem szintje. A termék csomagolásán, találkozhatsz olyan jelzésekkel, mint a SPF50, SPF30 stb. Minél nagyobb a szám értéke, annál tovább fog védeni a kozmetikum. Ezeket a krémeket különböző sűrűség jellemzi. Vannak hígak, emulziók és gazdagabb krémes formulák. Ha fontos a számodra a gyors felvitel, válaszd a könnyedebb formulákat. Azonban, ha szereted a kellemes puhaságot a termék szétkenése közben, akkor válaszd a gazdagabb napozókrémeket.

Az UV-szűrő fajták:

kémiai - felszívódnak az epidermiszbe, ahol elnyelik a napsugarakat és hőenergiává alakítják át. Nem hagynak maguk után fehér filmréteget és kis koncentrációban fordulnak elő a kozmetikumokban. Az alábbi neveken találhatod meg őket az összetevők közt: Homosalate, Ethylhexyl Methoxycinnamate.
fizikai – megmaradnak a bőr felszínén. A sugarakat visszaverik vagy szétoszlatják. Esetenként fehérítő hatással lehetnek a bőrre, de ez nagyban függ az összetevőktől. Ilyen anyagok például a titán-dioxid és a cink-oxid (Titanium Dioxide i Zinc Oxide).
vegyes – a termék egyránt tartalmaz kémiai és fizikai szűrőt. Ez egy remek opció, mely kiváló védelmet biztosít.

Napozókrémgyártók

Egyre több gyártó múlja felül az elvárásokat, kiváló bőrvédő kozmetikumokat alkotva. Az Altruist nevű márka remek kínálatában magas védelmi fokozatú és péztárcabarát termékeket találhatsz. Az Australian Gold felhozatalában a krémek nem csak védenek, hanem a természetes barnulás hatását is kifejtik a bőrön. Vannak gyermekek számára kifejlesztett termékek is. A Bioderma létrehozott egy olyan krémet, amely védi a bőrt, hihetetlenül gyengéd és elősegíti a regenerációt. A fent felsoroltakon kívül, számos értékes kozmetikumot találhatsz nálunk.

pixel