Peptidek a kozmetikában

Termékek száma: 218

MŰKÖDÉS

A peptidek elsősorban a bőr sűrűségének és feszességének növekedését serkentik, minimalizálják a bőr öregedésének hatásait és támogatják vízgazdálkodásának működését.

BŐRTÍPUS

Használatuk elsősorban az érett bőr ápolására, valamint korábbi ránctalanító kezelésében javasolt.

ÉRDEKESSÉGEK

Kis méretüknek köszönhetően a peptidek képesek mélyen behatolni a bőrbe, ami hozzájárul a hatékonyságukhoz.

A peptidek a következőkre oszthatók: szignál peptidek, amelyek segítik a finom vonalak kisimítását,transzport peptidek, amelyek elősegítik a hatóanyagok behatolását a bőr mély rétegeibe, és neuropeptidek, az úgynevezett "nem invazív botox".

Az egyik első és egyben leggyakrabban használt peptid a kozmetikai formulákban a szignálpeptid - Matrixyl®, amely serkenti a sejteket kollagén, hialuronsav, elasztin és fibronektin termelésére, ezáltal hozzájárul a ráncok csökkenéséhez.

A rézpeptidek, köztük a Copper Tripeptide-1, egyre gyakrabban használt összetevők a kozmetikai formulákban. Ezek olyan transzport peptidek, amelyek serkentik a kollagéntermelést, regenerálnak, csökkentik a bőr lazaságát és javítják annak általános állapotát.

A neuropeptidek közé tartozik az Argireline™, amely szintén hatékonyan feszesíti a bőrt és "feltölti" a mimikai ráncokat.

termékek száma: 30/218

Peptidek a kozmetikában

A peptidek szerves vegyszerek, amidok, amelyek két vagy több aminosavmolekula peptidkötéssel történő összekapcsolásával jönnek létre. Ezek a következőkre oszthatók: szignál peptidek, amelyek segítik a finom vonalak kisimítását, transzport peptidek, amelyek elősegítik a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe, és neuropeptidek, az úgynevezett "nem invazív botox". Ez utóbbi megállítja a nátriumionok permeabilitását, és így - az idegimpulzusok áramlását az izmokhoz. A kozmetikában a peptidek fő feladata a bőr sűrűségének és feszességének javítása, az öregedés első jeleinek láthatóságának csökkentése, az arc kontúrjainak javítása, de a hám hidratálása és táplálása is. Hatékonyságukat elsősorban az optimális méretnek köszönhetik, amely megkönnyíti a peptidek bejutását a bőrrétegeken keresztül.

Kinek való a peptides kozmetikum?

A peptideket tartalmazó kozmetikumok nem agresszívek, és használatuk nem jár mellékhatásokkal. Így mindenki hozzájuk nyúlhat, még hajszáleres vagy érzékeny bőrűek is. A legjobb választás azok számára, akiknek öregedésgátló ápolásra, a mimikai ráncok feltöltésére vagy a bőr feszességének és sűrűségének javítására van szükségük. A peptides hajtermékek a száraz és törékeny hajszálak gyógymódja. Különböző peptides kozmetikai termékek kapcsán érdemes odafigyelni a polipeptides (télre alkalmasak, védik a bőrt) és a kollagén és elasztin termelődését serkentő lipopeptides termékekre.
pixel