BHA-savak

Termékek száma: 47

A BHA-savak a béta-hidroxisavak, amelyek szalicilsav formájában megtalálhatók a kozmetikumokban. Hámlasztó és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyakran választják zsíros és erősen szennyezett, mitesszeres bőr esetén. Ez a sav tökéletesen tisztítja a bőrt, mélyen behatol a faggyúmirigyekbe.

termékek száma: 30/47

Kozmetikumok BHA savakkal  

A bőr mélytisztítása a felesleges faggyútól, kozmetikai maradványoktól és egyéb szennyeződésektől a pattanásos, kombinált és zsíros bőr ápolásának sarokköve. Ugyanakkor fontos a baktériumok elleni küzdelem és az felsőhám helyreállításának serkentése. Mindezen szempontok alapján a BHA-savak, vagyis a hidroxi savak segíthetnek. A kozmetikumokban található BHA-savak közül csak egy sav említhető – a szalicilsav. Különlegessége, hogy zsírban oldódik, így képes behatolni a bőr hidrolipid rétegébe, és eljutni a verejték- és a faggyúmirigyek tüszőinek mélyére, az u.n. pórusokba.

A BHA savak pozitív tulajdonságai

A BHA-savak elsősorban a bőr megtisztítását segítik elő a visszamaradt szennyeződésektől, amelyek ideális táptalajt biztosítanak a baktériumoknak. Szintén segítenek:

  • küzdeni a mikrobák és a gyulladások ellen, ezáltal csökkenteni a pattanások számát,
  • hámlasztani a felhámot,
  • elősegíteni a gyulladás utáni elváltozások és elszíneződések eltávolítását,
  • ragyogóbbá tenni az arcbőrt,
  • kiegyenlíteni a bőrfelületet,
  • szabályozni a faggyúkiválasztást,
  • megelőzni a mitesszerek kialakulását.  

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően ezeket az anyagokat a pattanásos, zsíros és kombinált bőrre szánt kozmetikumokban használják. A BHA savak nyáron biztonságosan használhatók. Ellenőrizd.

pixel