Testradír

Termékek száma: 27

Szabadulj meg az elhalt bőrsejtektől és serkentsd a vérkeringést hámlasztó tulajdonságú testradír használatával! A kínálatunkban számos peelingező kozmetikumot találsz meg további ápoló összetevőkkel, amelyek emellett táplálják a bőrt és finom filmréteget hagynak a felületén. Állítsd vissza bőrödnek a simaságát és rugalmasságát – szerezz be egy testradírt!

Rendezés

A bőr az emberi test legnagyobb szerve. Hihetetlen önmegújító képességgel rendelkezik. Minden nap elhalnak a régi sejtjei, és újak veszik át a helyüket. Ez megfelelő védelmet nyújt a szervezetnek a külső tényezőkkel szemben. A bőr teljes megújulása kb. 30 nap. Ez a folyamat felgyorsítható, például testradírok használatával. Ezek olyan termékek, amelyek összetevői elősegítik az elhalt hámsejtek leválását, vagyis a hámlást. Ily módon elősegítik a bőrsejtek újjáépülésének stimulálását, még mielőtt a természetes hámlási ciklusuk véget érne. Segítenek feltárni egy új hámréteget, amely puha, rugalmas és fiatalos megjelenésű.

Olvass tovább

Test- és arcradírok típusai – milyenek állnak rendelkezésre?

Kínálatunkban kétféle terméket találsz a testbőr hámlasztásához. Ezek közé tartoznak a kémiai és a mechanikus bőrradírok. Kémiai bőrradírok Az ilyen típusú bőrhámlasztó kozmetikumokat enzimatikusnak is nevezik. Válogatott AHA vagy BHA gyümölcssavakat, pl. glikolsavat, és növényi enzimeket, például papaint tartalmaznak. Ezek segítenek fokozatosan feloldani az elhalt hámréteget, és serkentik a sejtek újjáépülését. Emellett segítenek növelni a bőr hidratáltsági szintjét, és csökkentik az elszíneződéseket és a bőrhibákat. A kémiai testradírok gélszerű vagy vizes állagúak. Könnyen eloszlanak a felhám felületén. Mechanikus testradírok A mechanikus testradírok formulája olyan részecskéken alapul, amelyek –reszelőhöz hasonlóan – elősegítik az elhalt hámsejtek eltávolítását. Ez segít abban, hogy rövid idő alatt feltáruljon az új réteg. Az ilyen típusú termékek tartalmazhatnak például:

  • tengeri só kristályokat,
  • cukorkristályokat,
  • kávézaccot,
  • őrölt gyümölcs- vagy zöldségmagokat,
  • kovaföldet,
  • tengeri homokot.

A mechanikus testradírokat durva és finom szemcséjűekre lehet osztani. Az előbbiek nagy részecskékkel rendelkeznek, amelyek segítenek erősen lecsiszolni a bőrt. A kozmetikumok másik csoportja kíméletesebb formulával rendelkezik. A test érzékenyebb részein, például az arcon történő használatra készültek. A mechanikus bőrradírok hatása a csiszolórészecskék méretétől és attól is függ, hogy milyen erősen dörzsöljük a testünket.

Testradírok – mit tartalmaznak?

Az elhalt hámsejtek leválását elősegítő összetevők nem az egyedüli anyagok, amelyek a bőrradírjaink összetételében megtalálhatóak. Ezen kívül ilyen termékeket tartalmaznak még, min pl.:

  • növényi olajokat, pl. olívaolajat, napraforgóolajat vagy málnamagolajat - segítik a bőr kenését, puhítását és kisimítását. Támogatják azokat a folyamatokat is, amelyek megakadályozzák a felhám túlzott vízveszteségét;
  • vitaminokat, pl. E – ez egy antioxidáns, amely segít megvédeni a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaitól, amelyek a bőr gyorsabb öregedéséért felelősek;
  • növényi vajakat, pl. shea vaj – segít enyhíteni az irritációt és regenerálja a felhámot.

További hatóanyagok támogatják azokat a folyamatokat, amelyek megakadályozzák a feszülés érzését és a gyümölcssavak vagy csiszoló részecskék által okozott bőrkárosodást. Segítenek a puhább, simább és rugalmasabb bőr elérésében.

Megfelelő bőrhámlasztás Megfelelő bőrhámlasztás – hogyan használjunk bőrradírt?

Szeretnéd elkerülni a bőrradírozás utáni bőrirritációt és bőrkárosodást? Ismerd meg, hogyan kell helyesen használni ezeket. Az alkalmazás módja a termék fajtájától függően változik.

  • Az enzimatikus bőrradírokat úgy kell eloszlatni a bőrön, mint egy krémet vagy szérumot. Ezt követően hagyni kell beszívódni, majd a kozmetikum csomagolásán feltüntetett idő elteltével, meleg vízzel le kell mosni. Ezután folytathatod a mindennapi ápolást.
  • A mechanikus bőrradírokat a legjobb nedves bőrre felvinni. Ekkor sokkal jobban a csúszás, és nem áll fenn a bőrkárosodás veszélye. A terméket körkörös, de nem túlzottan határozott mozdulatokkal kell a testbe masszírozni – a kezelés nem okozhat fájdalmat. A végén a kozmetikumot vízzel le kell mosni.

Ne feledd! Ne használja túl gyakran a bőrradírokat, mert ez a bőr túlérzékenységéhez vezethet. A legjobb, a kezelést hetente 1-2 alkalommal elvégzi el, vagy ritkábban, ha ez a gyártó ajánlása.   Válassz az igényeidnek megfelelő bőrradírt, és gondoskodj bőröd átfogó ápolásáról.

pixel