Arctonikok

Termékek száma: 101

A tonikok feladata a bőr élettani, azaz enyhén savas pH-értékének helyreállítása. Ez az alapja a következő ápolási lépéseknek. A tonikokat különféle hatóanyagokkal dúsítják, amelyek bővíthetik a tulajdonságait, és ennek köszönhetően a bőr adott típusára és igényeire irányulnak. Tekintsd át a kínálatunkat, és nézd meg, milyen tonikokat készítettünk kifejezetten a szükségleteidre!

termékek száma: 30/101
A tonik nagyon fontos kozmetikum a napi ápolási rutinban. Sajnos gyakran figyelmen kívül hagyják, vagy olyan terméknek tekintik, amelynek feladata a bőr szennyeződésektől vagy sminktől való megtisztítása. Mi sem lehet nagyobb baj! A tonik elsősorban a bőr tonizálására, azaz a megfelelő, fiziológiás pH-szint (savasság és lúgosság) helyreállítására szolgál. Miért olyan fontos? Mert a sminklemosó termékek, akárcsak maga a víz, a bőr pH-ját savasról lúgosra változtatják. Csak a savas pH védi a bőrt a baktériumok elszaporodásával szemben, mikrobiológiai egyensúlya megmarad. Akár hiszitek, akár nem, a tonikkal megnedvesített vattakoronggal való bőr áttörlése rövid időn belül jelentősen befolyásolhatja a bőr állapotát és megjelenését! A tonikok sokkal hatékonyabbá teszik az arcra egymás után felvitt kozmetikumok, például krémek vagy szérumok használatát. Az összetételtől függően számos egyéb előnyük is van.

Milyen tonikokat válasszunk? Ellenőrizzétek az összetételt!

A tonikok alapvetően vízre épülnek, amelyben olyan értékes hatóanyagok vannak feloldva, amelyek meghatározzák, hogy az adott termék hogyan hat a bőrön. Példa? A PHA-, BHA- és AHA-savakat tartalmazó tonik hámlasztó hatású a bőrön, ellensúlyozzák a mitesszereket, halványítják az elszíneződéseket és javítják a pattanásos bőr állapotát. Az ázsiai gázló kivonattal, kínai csüdfű gyökérrel, nátrium-hialuronáttal vagy rózsavízzel készült tonik gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. A tonikok helyettesíthetők úgynevezett virágvizekkel, vagyis hidrolátumokkal.
Cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsuk weboldalunkon. Szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja azok használatát. Róluk többet megtudhat az adatvédelmi irányelvek.
Close
pixel