Hialuronsav a kozmetikumokban

Termékek száma: 173

MŰKÖDÉS

A hialuronsav erős hidratáló és regeneráló tulajdonságokat mutat.

BŐRTÍPUS

Száraz, érdes, érzékeny, irritált és érett bőrre különösen ajánlott. Nincs komedogén hatása, ezért kombinált és zsíros bőrre is alkalmas.

ÉRDEKESSÉGEK

Paradox módon a hialuronsav nem hámlaszt, így hámlasztó savakkal (AHA, BHA, PHA) tartalmazó termékek után is alkalmazható.

A hialuronsav olyan sav, amely nem hámlaszt. Háromféle hialuronsav létezik: ultraalacsony molekulatömegű (ULMW), alacsony molekulatömegű (LMW) és nagy molekulatömegű (HMW). Minél kisebb a molekulatömeg, annál jobban áthatol a sav a stratum corneumon át. A kozmetikai termékekben gyakran előforduló nátrium-hialuronát a hialuronsav nátriumsója. A kisebb molekulaméretnek köszönhetően jobban behatol a stratum corneumba és megköti a vizet az epidermiszben, így hatékonyan hidratálja azt. A hialuronsav nagyobb molekulájú, ami azt jelenti, hogy a bőr felszínén marad, és megakadályozza a vízveszteséget az epidermiszből.

termékek száma: 30/173
A hialuronsav szédületes karriert csinál a kozmetikában. És nem is csoda, hiszen azon hatóanyagok közé tartozik, amelyek pótolhatatlanok sokféle bőrtípus hatékony ápolásában, beleértve az érett, száraz, irritált, de vegyes vagy zsíros bőrt is. Ellentétben azzal, amit ennek az összetevőnek a nevéből gondolhatnánk, a hialuronsav nem hámlasztja a hámréteget, de hatékonyan hidratálja azt, megvédi a nedvesség vesztéstől és megköti a vizet a bőrben. Hogyan működik egyébként a hialuronsav? Csökkenti a bőr hámlását, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, javítja a bőr rugalmasságát és kisimítja a finom ráncokat, fokozza a hatóanyagok bejutását a bőrbe. A hialuronsav három típusban kapható: ultraalacsony molekulatömegű (ULMW), alacsony molekulatömegű (LMW) és nagy molekulatömegű (HMW). Az elv egyszerű: minél kisebb a molekulatömeg, annál jobban átjárja a sav az epidermális gátat.

Hol találhattok hialuronsavat?

A hialuronsav az esztétikai gyógyászatban használt töltőanyagokhoz köthető, de számos natúrkozmetikum kedvelt összetevője is ez az anyag arc-, test-, sőt haj- és fejbőrápolásra is. Elsősorban arcszérumokban, krémekben (beleértve a szemkörnyékápoló krémeket is), tonikokban, tisztítógélekben, samponokban és hajbalzsamokban, valamint különféle maszkokban (arcra és hajra egyaránt) található. Ami a többlépcsős ápolás szerelmeseinek tetszhet, a hialuronsavas kozmetikumok közvetlenül a hámlasztósavakkal, mint például AHA, BHA vagy PHA termékek után alkalmazhatók.
Cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsuk weboldalunkon. Szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja azok használatát. Róluk többet megtudhat az adatvédelmi irányelvek.
Close
pixel