Együttműködés az UN Carbon Offset-tel

Együttműködés
az UN Carbon Offset-tel

Hozzájárulásunknak köszönhetően 169 tonna hagyományos tüzelőanyagokból származó szén-dioxid nem kerül kibocsátásra, mivel azokat környezetbarát biomasszával helyettesítjük.

Zöld energia

A Cosibella nem csupán egy üzleti projekt. Tevékenységünkkel pozitív hatást szeretnénk gyakorolni bolygónk ökoszisztémájára. Mint minden vállalat, mi is hagyunk szénlábnyomot a légkörbe kibocsátott szén-dioxid formájában. Aktívan dolgozunk azon, hogy a nap végén a lehető legalacsonyabb legyen a környezeti befolyásunk. Ennek érdekében számos közvetlen megoldást alkalmazunk, többek között a légkörben lévő szénlábnyomunk csökkentése és a nem újrahasznosítható anyagok használatának minimalizálása érdekében.

Felismertük azonban, hogy ez nem elég. Egy bolygón élünk, ezért az itt hozott zöld intézkedések hatással vannak a világ másik felének levegőjére is. Ezért azt kérdeztük magunktól, miért ne cselekedjünk az ellenkező irányba?
Ezt szem előtt tartva csatlakoztunk az ENSZ szén-dioxid-kompenzációs programjához. Ez a program zöld energiát finanszíroz Ázsia és Afrika fejlődő országaiban. Hozzájárulásunknak köszönhetően a hagyományos tüzelőanyagokból származó szén-dioxidból 169 tonna nem kerül kibocsátásra, mivel azokat környezetbarát biomasszával helyettesítjük.

Hogyan csináljuk?

Indiában egy egyedülálló projekt jött létre, amelynek célja, hogy a rizs betakarításakor megmaradt héj elégetésével áramot termeljenek. Ennek jelentőségét nem lehet túlbecsülni a helyi közösségek számára, mivel új munkahelyeket teremt és a rendelkezésre álló anyagokat használja fel. A projekt mini- és mikroerőművek hálózatának kiépítéséből áll, amelyek képesek kielégíteni a háztartások, valamint a kis- és középvállalatok igényeit.

A projekt fő előnyei:

  • a CO2-kibocsátás csökkentése a rizshéj szűrőkkel ellátott, speciális kemencékben történő elégetése révén, ahelyett, hogy közvetlenül a földeken, mezőgazdasági hulladékként égetnék el;
  • zöld energia előállítása, csaknem 100%-ban hulladékmentesen;
  • villamosenergia-ellátás a rizshéj elégetésével működő turbinák és a fotovoltaikus panelek által termelt áram kombinációjával;
  • a helyi vállalkozások fejlődésének ugrásszerű növekedése az állandóan rendelkezésre álló villamos energiának köszönhetően, és ezáltal a szegény területek életminőségének javulása;
  • az ivóvízhez való hozzáférés javulása, többek között az iskolák és kórházak vízszűrőkkel való állandó ellátásának köszönhetően.

Végül egy érdekesség: annak érdekében, hogy a héjak elégetéséből származó hulladékot a lehető legnagyobb mértékben kiküszöböljük, a hamuból... füstölőpálcikákat gyártanak, amelyeket a boltokban vásárolhatunk.

pixel