Együttműködés a Plastic Bankkal

Együttműködés a Plastic Bankkal

Minden leadott rendelés a webáruházunkban egy palackot jelent, amelyet összegyűjtenek és újrahasznosítanak.

Tudjátok, hogy...

közel 150 millió tonna műanyag van az óceánokban? Ráadásul minden évben plusz néhány tonna oda kerül. Úgy döntöttünk, hogy segítünk – elvégre a tengerek és óceánok a környezetnek részei, amelyről gondoskodni szeretnénk.

Mit csinálunk? Elkezdtünk együttműködni a Plastic Bankkal – egy olyan szervezettel, amely összegyűjti a strandokról a műanyagot, mielőtt az a vízbe kerül. Minden nálunk leadott rendelés után egy palackot összegyűjtenek és újrahasznosítanak. Nézd meg a tanúsítványt

Hogyan működik?

A szervezet együttműködik a fejlődő országok lakosaival, akik összegyűjtik a strandokon szemetelő műanyagokat. Az összegyűjtött hulladékért cserébe jutalmat kapnak kupon formájában, amellyel élelmiszereket, főzéshez szükséges üzemanyagot vásárolhatnak, tandíjat vagy egészségbiztosítást fizethetnek. A műanyaggyűjtés nemcsak a környezet tisztítását jelenti, hanem az emberek életminőségének javítását is.

A Plastic Bank Thaiföldön, Indonéziában, Brazíliában, Kamerunban, valamint a Fülöp-szigeteken és Haitin működik. Eddig csaknem 60 millió tonna műanyagot sikerült összegyűjteni. A szervezet olyan rendszert épít ki, amely nemcsak a környezetünket tisztítja, hanem a használt csomagolóanyagok újrahasznosítását is támogatja. A strandokról származó palackok, amelyek korábban hulladék voltak, a termelés értékes alapanyagává válnak.

Szóval, elvettek velünk még egy palackot a strandról?

SZÍVESEN!
pixel