Együttműködés a Las Na Zawsze-val

Együttműködés
a Las Na Zawsze-val
(Erdő Mindenkorra)

Amikor a SkinTra kozmetikumokat választja, velünk együtt erdőket ültet. Minden egyes, a márkánkból vásárolt termék 0,5 m² erdő ültetését biztosítja.

Az alapítványról

A Cosibellánál ökológiailag gondolkodunk, és mindent megteszünk a természet támogatásáért. Ezért vállaltuk, hogy támogatjuk a Forever Forest Alapítványt, egy olyan szervezetet, amely új erdőket telepít és védi az érett erdőket Lengyelország-szerte. Az alapítvány alapítói saját pénzükből ültették el első erdejüket, mert meg akarták tanulni, hogy hogyan lehet a legjobban támogatni a természetet. Az alapítvány olyan magánszemélyek és szervezetek közösségét hozta létre, akik együtt akarnak teret adni a természetnek. Az összegyűjtött pénzeszközökkel több földterületet szereznek be erdősítésre vagy a meglévő erdők védelmére.

Az alapítvány egyik fő célkitűzése, hogy ha egyszer egy erdőt telepítettek, az a természetet szolgálja, ne pedig a gazdaságot. Az alapítvány ezért többféle módon gondoskodik az erdők jövőjéről. Tulajdonjoggal, törvényi védelemmel és finanszírozással védi a földeket. Emellett egy olyan jogszabály-módosításon is dolgozik, amely sokkal könnyebbé teszi az Erdők Örökké védelmét. A Forests Forever Alapítvány elsődleges célja, hogy a telepített erdők a következő generációt szolgálják.

Miért olyan fontos az erdők telepítése és védelme?

Tisztában vagyunk a közelgő éghajlatváltozással. Az erdők telepítésével hozzájárulunk az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásainak lassításához. A hosszan tartó szárazság problémájára reagálva lombhullató fákat ültetünk, amelyek jobban megbirkóznak a zord körülményekkel. A területre őshonos fajokat telepítenek. Az erdő képes önéllóan túlélni - ezt az elvet követik a Forest Forever Alapítvány tagjai. Ezért nem avatkoznak bele a fejlődésébe, hanem folyamatosan figyelemmel kísérik azt. A fák mellett számos cserjét is ültetnek, amelyek vonzzák a madarakat, amelyek segítenek a magok elszállításában.

A projekt fő előnyei:

  • Az erdő megakadályozza az éghajlatváltozást - eltávolítja a levegőből a káros szén-dioxidot.
  • Az erdős területeken alacsonyabb a hőmérséklet, ami a bolygó számára nagy jelentőséggel bír, mivel a hőmérséklet folyamatosan emelkedik.
  • Az erdő számos állatfajnak ad otthont.
  • Az erdőben való tartózkodás csökkenti a stressz-szintet és javítja az immunrendszert.

Mit csinálunk?

Tudjuk, hogy milyen fontosak az erdők, és aktívan támogatni szeretnénk az erdőtelepítésüket, ezért döntöttünk úgy, hogy rendszeresen együttműködünk a Forest Forever Alapítvánnyal. Ez nélküled nem lenne lehetséges. Azzal, hogy a SkinTra-t választod, velünk együtt erdőket ültetsz. Minden egyes termékkel, amelyet márkánkból vásárolsz, 0,5 m² erdő telepítését biztosítod.

Eddig együttesen 2,1 hektárt ültettünk! Erdeink két helyen találhatóak: Borzykowában és Szuhodolokban. Az első ültetés során 2021 őszén.9 211 m² -t sikerült beültetnünk, majd 2022 tavaszán. 12 401 m² . Az erdő egy olyan hely, ahol szívesen tartózkodunk, ezért úgy döntöttünk, hogy szeretnénk tudni, hogyan néz ki az erdő létrehozása. Az alapítvánnyal együtt tavasszal erdőültetésre indultunk, és még egy előttünk áll - már ősszel.

Együttesen 26 182 m2
erdőt ültettünk el

pixel