Cosrx 50+ vagy Beauty of Joseon? A fényvédő krémek összehasonlítása

0 0 6 perc
Cosrx 50+ vagy Beauty of Joseon? A fényvédő krémek összehasonlítása
Kozmetikumok
0 0 6 perc

Tartalomjegyzék

    A megfelelő napvédő kiválasztása kihívást jelenthet, különösen a koreai kozmetikai piac bestsellerei, például a Cosrx 50+ és a Beauty of Joseon SPF között. Mindkét készítmény a hatékony fényvédelem és a bőrápolás kombója, de melyikben bízzunk?

    Hogy segítsek a tudatos döntés meghozatalában, részletesen teszteltem és összehasonlítottam őket. Megkértem kozmetológusunkat is, hogy kielemezze az összetevőket, hogy még többet megtudhassunk a krémek hosszan tartó hatásáról. Na, mi van, kíváncsi vagy, melyik bestsellerünk a Neked való?

    Beauty of Joseon - Relief Sun Rice Probiotics - SPF50+/PA++++ - Napvédő Rizs Arckrém

    Beauty of Joseon – Relief Sun Rice Probiotics – SPF50+/PA++++ – Napvédő Rizs Arckrém

    A Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics egy mélyhidratáló napvédő arckrém, amely egyesíti a hagyományos koreai bőrápolás előnyeit a modern fényvédelmi megoldásokkal. A gyártó erős, de kíméletes termékként reklámozza, amely egyszerre hidratálja a bőrt és nyújt széles spektrumú védelmet a káros UVA és UVB sugarak ellen. Kémiai szűrőket tartalmaz.

    Egyedülálló összetevők – a rizskivonat és a tejsavbaktériumok fermentációs termékból származó probiotikumok – támogatják a bőr egészséges mikrobiomját. Más, gondosan összeválogatott összetevők öregedésgátló és világosító hatással rendelkeznek. Ez a termék átfogó bőrápolást ígér. De vajon megfelel-e az elvárásoknak? Nézd meg, hogyan felelt meg az enyémeknek.

    1. Állaga és felszívódás

    Az első és nagyon fontos kérdés a termék állaga, amely azonnal megkülönbözteti más hasonló termékektől. Ez az arckrém sima, krémes textúrával rendelkezik, amely egyszerre könnyű és kiadós. Inkább emlékeztet egy klasszikus hidratáló krémre, mint a gyermekkorunk óta ismert zsíros, nehéz fényvédőkre.

    Az ilyen könnyű textúrának köszönhetően a termék hihetetlenül gyorsan beszívódik, ami külön dicséretet érdemel. A legnagyobb előnye az van, hogy nem hagy ragacsos vagy zsíros réteget bőrön – ehelyett akár a száraz bőr sima és hidratált marad és készen áll a sminkelésre.

    A Beauty of Joseon, bár napvédő krémként forgalmazzák, mélyhidratáló természetes összetevőket tartalmaz, ezért jól ápolja az arcbőrt – és ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően úgy döntöttem, hogy a terméket az arcmosás után tiszta és száraz bőrre felveszem, a szokásos hidratáló krémemet kihagyva. Az eredmény? Kiváló. Mintha egy luxus könnyed hidratáló krémet használtam volna. Az SPF hatására a bőr feszes és sima lett zsíros vagy ragacsos érzet nélkül.

    Bevallom – nem tudom, hogy bárki tud így használni ezt a terméket, de nekem, mivel nagyon zsíros a bőröm, ez a legjobb megoldás. Hidratáló hatású termék és fényvédelem egyben – mindez eltömődött a pórusok és kellemetlen érzés nélkül, mintha egy kocka vajat kentem volna a bőrömre.

    kozmetológus véleménye – jó ötlet ez? Persze! A hidratáló használata a napvédő előtt nem kötelező, és általában csak száraz bőr esetén működik. Ha a reggeli bőrápolási rutinodban az SPF önmagában elegendő számodra, és hidratáltan tartja a bőröd – akkor maradj ennél az opciónál. Én azonban szeretek C-vitamin szérumot kenni a napvédő alá – remek antioxidáns hatású, általában könnyű és nem nehezíti el a bőrt (én a géles vagy emulziós formulákat választom).

    2.Finishe

    A kozmetikum kivitele szaténos és enyhén matt, így ez a kozmetikum ideális a zsíros vagy kombinált bőr esetében. Ráadásul a kozmetikum nem fehérít, ami a magas SPF-faktorú termékeknél gyakori probléma. A felvitele után bőr friss, természetes kinézetű és ragyogó marad.

    Ha érzékeny a bőröd, a krém nem okozhat problémát – nem tartalmaz parabéneket, mesterséges színezékeket vagy illatanyagokat, szóval olyan összetevőket, amelyek irritálhatják a bőrt. Gyakran homlok viszketést tapasztalok, különösen új termékek alkalmazása után, de ezzel a termékkel nem volt olyan problémám.

    3.Az illata

    Az egyik dolog, amit tudnod kell rólam – szeretem a kellemes illatú kozmetikumokat. Ahogy fentebb írtam, a Beauty of Joseon illatmentes, amiért pontokat vontam le tőle, amint elkezdtem tesztelni. Mégis pár napon belül azonban rájöttem, hogy ez a lehető legjobb választás – mert nem csak, hogy nincs hozzáadott mesterséges illatanyag, de még a tipikus „naptej szaga” sincs meg, ami engem gyakran zavart.

    Természetesen az illatanyag hiánya az érzékeny bőrűek számára, akik csak illatmentes kozmetikumokat használhatnak, de a nagyon érzékeny szaglásúak számára is előnyös lesz.

    4.Csípi a szemet?

    A Beauty of Joseon értékelésének következő aspektusa, amit érdemes megemlíteni, az a kíméletessége a szemkörnyéknek. A kémiai UV-szűrők tartalmának ellenére ez a kozmetikum rendkívül gyengéd. A tesztelés során semmilyen csípést vagy irritációt nem tapasztaltam, még akkor sem, amikor véletlenül a szemhéjamra kentem – és bár kellemetlen érzésre számítottam, és azonnal rohantam szemet mosni, ez az kozmetikum meglepett.

    Kozmetológus véleménye Amennyire csak lehetséges, jobb lenne alkalmazni a napvédőt a szemkörnyékre is. Éppen ezért sokszor nehéz megtalálni a tökéleteset. Néha előfordul, hogy annak ellenére, hogy nem közvetlenül a szemhéjra, hanem a szemkörnyékre viszik fel, a kozmetikum „elvándorol” és csípést okoz. Ha a terméked nem okoz irritációt, akkor nyugodtan vidd fel a szemkörnyékre. Hacsak a gyártó nem mondja egyértelműen, hogy nem szabad tenni.

    5.Alkalmas-e smink alá?

    Mint már említettem, a kozmetikum szaténos finishű – a felvitele után a bőr sima és felkészült a sminkelésre. Nem kukacosodik, mint sok más naptej, és a későbbi kozmetikumok egyenletesen tapadnak rá. A Beaty of Joseon segít abban is, hogy a smink egész nap a helyén maradjon, még akkor is, ha nem használsz alapozót vagy primert. Tehát, ha a Beauty of Joseon-t használod, nem kell aggódnod amiatt, hogy az arcod kifényesedik vagy a sminked elkopik, még a meleg és napsütéses napokon sem.

    6 Összefoglaló

    Összefoglalva, a legnagyobb előnye az, hogy ez szuper többfunkciós kozmetikum. Egyedülálló formulája, amely a fényvédelmet a bőrápolással ötvözi, olyan termékké teszi, amely a legkülönbözőbb bőrtípusoknak megfelel. A benne lévő új generációs kémiai szűrők és más értékes összetevők nagyon biztonságosak. Mindenképpen ajánlom ezt a terméket mindenkinek, aki hatékony, ugyanakkor kellemes használatú fényvédelmet keres.

    Cosrx - Aloe Soothing Sun Cream SPF50+/PA+++ - Hidratáló Fényvédő Arckrém

    Cosrx – Aloe Soothing Sun Cream SPF50+/PA+++ – Hidratáló Fényvédő Arckrém

    A Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+/PA+++ szintén egy koreai kozmetikum, amely világszerte elismerést szerzett. A gyártó úgy reklámozza, mint olyan terméket, amely nemcsak hatékonyan védi a bőrt a naptól, hanem hidratáló hatású is. Ebben a termékben sem találunk fizikai szűrőket.

    A fő összetevők a kémiai szűrők és az aloe vera, amely hidratáló és bőrnyugtató tulajdonságairól ismert – ezért ideális főleg a száraz és érzékeny bőr számára. Azt is hallottam, hogy ez a kozmetikum széles spektrumú védelmet nyújt a káros sugárzás ellen, miközben intenzíven hidratál és enyhíti az irritációt.

    Nézd meg, hogy ezek a termékek közül, melyik jobban vált be.

    1. Állaga és felszívódás

    A Cosrx textúrája valamivel sűrűbb és krémesebb, mint a Beauty of Joseon esetében. Sűrűsége ellenére azonban könnyen és egyenletesen eloszlik, kellemes védőréteget képezve.

    A Cosrx felszívódását tekintve kicsit több ideig tart, mint a Beauty of Joseoné, de így is elég gyorsan beszívódik, és nem hagy zsíros vagy ragacsos réteget. Miután a kozmetikum teljesen beszívódott, a bőr sima és puha tapintású lett, nem vettem észre fehér foltokat, ami itt a sűrűbb állag miatt várható lenne.

    Mind a Beauty of Joseon mind a Cosrx is jól beváltak napi hidratálóként. Mindkét fényvédők táplálnak, javítják a bőr állapotát, sőt úgy tűnik, hogy egy jó tápláló krémhez hasonlóan csillapítják az irritációt és csökkentik a bőrpírt.

    2. Finishe

    A Cosrx mint más hidratáló termékek nem szaténos, hanem enyhén dewy kivitelt ad. A matt hatás helyett inkább egészséges, természetes ragyogást kölcsönöz a bőrnek, ami különösen vonzó azok számára, akik értékelik a „friss arc” vagy „üvegbőr” megjelenést. Miután ez a kozmetikum felszívódott, a bőr egészségesnek és ragyogónak tűnik, készen áll a sminkelésre.

    Ez az arckrém nem hangsúlyozza ki a pelyhes bőrt, nem tömíti el a pórusokat, és nem okoz kifényesedést. Ha azonban zsíros a bőröd, akkor lehet, hogy nem leszel elégedett vele – ami engem illet, nem voltam elragadtatva a finishtől, jobban szerettem a mattabb Beauty of Joseon-t.

    Ha intenzíven hidratáló hatású termékeket keresel, és szereted a „glasskin look-t”, akkor a Cosrx tökéletes lehet számodra.

    3. Illata

    Ellentétben a Beauty of Joseon-nal, amely illatmentes, a Cosrx krémje finom, pihentető jegyekkel rendelkezik, amelyek még élvezetesebbé teszik a használatát.

    Az illat finoman friss és nyugtató, az aloe vera természetes illatára emlékeztet. De akkor is, ha érzékeny a bőröd vagy éles a szaglásod, akkor se aggódj – az illat elég gyengéd ahhoz, hogy ne zavarjon. Működni fog atópiás bőr esetén? Kérdezzük meg kozmetológusunkat:

    Kozmetológus vélemény: Sajnos maga az összetevők alapján nehéz megállapítani, hogy biztosan működni fog. Ha a bőröd atópiás és rosszul reagál az illatanyagokra, nem tudom megígérni, hogy a kozmetikum nem fogja irritálni. Viszont tapasztalatom szerint ez az arckrém szuper kíméletes! Nem ismerek olyan embert, akinek ne vált volna be.

    4. Csípi a szemet?

    Csakúgy, mint a Beauty of Joseon-nál, véletlenül ezt a krémet is a szemhéjamra kentem. És sajnos kellemetlen csípést tapasztaltam. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ebben az esetben az én hibám volt, mert mindig kerülni kell a vízvonalra való felvitelt. Tehát mi van, ha helyesen alkalmazzák? Nincs negatív hatás. A kozmetikum is a helyén marad, és nem kukacosodik, így nem „olvad” és nem csípi a szemet meleg időben, mint más könnyebb állagú fényvédők.

    5. Alkalmas-e smink alá??

    A Beauty of Joseon-hoz hasonlóan a Cosrx is remek sminkprimerként szolgálhat. Bár dewy finishű, ami nem feltétlenül ideális a zsíros bőr számára, az alapozó nem kopik el róla. Ez valószínűleg a sűrűbb textúrának és az intenzív hidratálásnak köszönhető, amely segít puhán és rugalmasan tartani az arcbőrt.

    A smink ugyanolyan jól tart a Cosrx, mint a Beauty of Joseon krémen. Ha azonban a matt kivitelt kedveled, és zsíros a bőröd, előfordulhat, hogy mattító hatású púdert kell használnod. Azok számára, akik értékelik a természetes „ragyogó” megjelenést, ez a kozmetikum ideális lesz.

    6. Összefoglaló

    A Cosrx kiváló választás azoknak, akik olyan fényvédőt keresnek, amely egyszerre a védő és hidratáló hatású. Sűrű textúrájának és dewy finishének köszönhetően a krém ideális választás lehet a száraz, normál vagy kombinált bőrnek, valamint azoknak, akik értékelik a természetes, egészséges, friss bőrt. Érzékeny bőrre is ajánlott, de mint a többi termékek esetében is, allergiatesztet kell végezni.

    Cosrx vagy Beauty of Joseon: melyiket válasszuk?

    Ahhoz, hogy két koreai kozmetikum között válassz, elsősorban bőrtípusodtól és személyes preferenciáidtól függ. Mindkettő hatékony fényvédelmet nyújt, de néhány kulcsfontosságú szempontból különböznek egymástól.

    A Beauty of Joseon különösen azok számára lesz vonzó, akik könnyű, gyorsan felszívódó formulákat keresnek. Szaténos, finoman matt kivitelt ad, ami különösen jól működik zsíros vagy kombinált bőr esetén. Elkerülöd a nemkívánatos „fehér maszk” hatást vagy kifényesedést. Emellett illatanyag-mentes és kiválóan kompatibilis a sminkkel.

    A Cosrx ezzel szemben sűrűbb textúrájú és dewy finishű, amely természetes, hidratált ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Ez a formula leginkább a száraz vagy normál bőrűeknek fog tetszeni, akik olyan terméket keresnek, amely erősen hidratál és táplál. Bár valamivel hosszabb ideig tart a felszívódása, ha egyszer felszívódott, puha, sima és tiszta felületet hagy maga után.

    Vannak más opciók?

    Természetesen! Bár a Cosrx és a Beauty of Joseon a világszerte ismert bestsellerek, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek megfelelnek. Ha egyik sem tűnik a tökéletes megoldásnak, akkor bármikor vethetsz egy pillantást más fényvédőkre is. Attól függően, hogy mit keresel, megtalálhatod az ideális terméket ebben a bejegyzésben.

    Ne feledd azt sem, hogy minden a bőrtípusodtól függ, így azok a krémek, amelyek nekem vagy a barátaidnak tetszettek, nem biztos, hogy Nálad is beválnak. Olvass tehát véleményeket és az összetevőket, és ami a legfontosabb, ismerd meg jobban a bőrápolás titkait. Szeretnél néhány tippet? Olvasd el más blogbejegyzésünket, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot 🙂

    Írhatsz nekünk facebookoninstagramon vagy hívhatsz a +36 80 088 597-es telefonszámon. Meghívlak is, hogy iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyél a legújabb akciónkkal és újdonságunkkal.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments