A SkinTra – a kombinált bőr hatékony ápolása

0 0 5 perc
A SkinTra – a kombinált bőr hatékony ápolása
Márkák
0 0 5 perc

Tartalomjegyzék

  Hogyan ápolni a kombinált bőrt?

  skintra

  Van itt valaki, akinek gondja van a bőr megfelelő ápolásával? Vagy talán nem biztos benne, hogy milyen típusú bőre van? Száraz? Zsíros? Kombinált? Ebben az esetben javaslom, hogy olvasd el a bejegyzést, hogyan lehet felismerni a bőrtípust. Ott minden bőrtípusról részletes jellemzőket találsz, a végén pedig egy teszt vár rád. Visszatérve a témánkra, nem lepődök meg, ha gondot okoz a meghatározása. Egyrészt száraz az arcod és az állkapocs körüli bőröd, másrészt jól látszik, hogy a T-vonalon túl sok faggyút termel a bőr és csúnyán kifényesedik. Hogyan ápold? Hogyan hidratáld? Ebben a bejegyzésben megbizonyosodhatsz arról, hogy milyen bőrtípusod van, és megtanulhatod, hogyan hidratáld és ápold.

  Kombinált bőr, azaz milyen? – a jellemzői

  JHogyan lehet felismerni ezt a bőrtípust? Már az elején mondanom kell, hogy inkább nehéz ápolni őt. De ne feledd, hogy ez nem a Te hibád. Természetesen, leggyakrabban örököljük az adott bőrtípust. (A kivétel az olyan esetek, amikor a kombinált bőr szárazzá változik az izotretinoin kezelés során.)

  A kombinált bőrre gyakran két szélsőséges típus – a zsíros és a száraz bőr – tulajdonságai jellegzetesek. Ez gyakran gondot okoz a kozmetikumok kiválasztásakor, mert a T-vonal a faggyúkiválasztás korlátozását és tisztítást, az orcák, a halánték vagy az állkapocs megnyugtatást és hidratálást igényelnek. A második jellegzetesség a kitágult pórusok, azaz szőrtüszőnyílások. Gyakran az ilyen típusú bőr elválaszthatatlan része, és egyszerűen elfogadni kell… Természetesen megfelelő odafigyeléssel csökkenthetjük

  skintra

  láthatóságukat, de ne feledjük – még mindig ott vannak! A kombinált bőrnek számos tulajdonsága van, amelyek közül néhány:

  • pattanások megjelenhetnek,
  • hajlamos a mitesszerek kialakulására,
  • egyesíti a száraz, normál és zsíros bőr jellemzőit,
  • komedogén összetevők nem jók neki,
  • hajlamos a pigmentfoltokra,
  • gyakran két különböző ápolást igényel, azaz más kozmetikumok használatát a T-vonalon és más kozmetikumokat az orcákon,
  • a túlzott faggyúkiválasztás általában a T-vonalon fordul elő (homlok, orr, áll).

  Az ápolás a skintra márkával szép bőr érdekében

  Itt az ideje a legérdekesebb résznek, vagyis annak, hogy megismerjük a legjobb kozmetikumokat kombinált bőrre. A cikk elnevezése nem véletlen, mert ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy milyen lehet például egy ápolás a SkinTra kozmetikumokkal. A kombinált bőr tulajdonosaként úgy gondolom, hogy egyszerűen olyan kozmetikumokat mutatok be neked, amelyeknek köszönhetően a bőröm visszanyerte egészséges, egyenletes tónust és megfelelő hidratáltságot, és egyre ritkábban jelennek meg a nem kívánt meglepetések. A legvégén megmutatom, hogyan alakíthatod a tökéletes rutint a SkinTra kozmetikumokkal.

  Sminkeltávolítás és tisztítás, azaz a tökéletes sminklemosó balzsam és arclemosó gél kombinált bőrre

  Itt a SkinTra márkával kapcsolatban nem tudok semmit javasolni, mert nincsenek ilyen termékek a kínálatában… még! Amióta az eszemet tudom, dupla tisztítást csinálok. Ami a sminkeltávolítást illeti, jelenleg 2 terméket használok – a Natural Secrets micellás tisztító balzsamját és a Resibo sminklemosó balzsamját. És milyen gélt használni kombinált bőrre? Nekem a Duetus arclemosó gél a must have-m.

  Valami több, mint tonizálás

  Tudniillik a tonizálás nem mindig szükséges lépés, mert sok mosógél fiziológiás pH-értékkel rendelkezik. A termékek azonban, amelyeket bemutatok neked, nem csak toniznak. Számos más értékes tulajdonságuk is van.

  SkinTra – Everythink What Your Skin Will Love – Prebiotikus Bőrápoló Tonik

  SkinTra – Everythink What Your Skin Will Love – Prebiotikus Bőrápoló Tonik

  A reggeli rutin részeként egy prebiotikus ápoló tonikot ajánlok. Lehetséges, hogy ez lesz a tonik + hidratáló egyben, és rajta kívül csak fényvédőt kell felvenni. Miért? A tonik tejszerű állagú és gazdag összetételű, ugyanakkor nagyon könnyed, és sikeresen helyettesítheti a nappali krémet. Könnyű bőrpuhító anyagokat tartalmaz, amelyek ápolják a hidrolipid köpenyt anélkül, hogy elnehezítenék és zsíros réteget hagynának. A tonik azeloglicint, az azelainsav származékát is tartalmazza, amely egyszerre halványítja a meglévő pigmentfoltokat és megakadályozza az újak képződését, valamint szabályozza a faggyúkiválasztást és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A tonik az élesztő erjedési folyamatának melléktermék tartalmának köszönhetően antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, niacinamid tartalmának köszönhetően pedig regenerál, felgyorsítja a gyulladások gyógyulását. Az inulin, a béta-glükán és az allantoin felelősek a bőr megfelelő hidratálásáért.

  SkinTra - Brightoner - 9% Egész Éves Savas Tonik

  SkinTra – Brightoner – 9% Egész Éves Savas Tonik

  Éjszakára vagy a prebiotikus tonikot vagy, szükség szerint, a Brightonert használhatod, azaz savakat tartalmazó tonikot. Miért érdemes savakat alkalmazni az ápolásban, különösen ezt a tonikot? Maguk a savak segítenek az elhalt bőr rendszeres hámlasztásában. Nekik köszönhetően eltávolítjuk a bőr felszínéről az elhalt hámréteget és felkészítjük a bőrt a további ápolási lépésekre. Köztudott, hogy minden kozmetikum sokkal jobban fog működni, ha a bőr jól meg van tisztítva. 🙂 A Brightoner tök jó opció mindenkinek és egész évig, akár nyáron is, mert a SkinTra olyan kutatásokat végzett, amelyek megerősítik, hogy a tonik nem mutat semmilyen fototoxikus vagy fényérzékenyítő potenciált. A kozmetikum mandulasavat tartalmaz, azaz egy olyan összetevőt, amely minden bőrtípusra ajánlott, mert kis mértékben irritáló lehet, ugyanakkor hámlasztja a hámréteget és erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A tranexám- és kojsav megakadályozza a hiperpigmentáció kialakulását és faggyúszabályozó hatásúak, a C-vitamin etilezett formája pedig antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, kiegyenlíti a bőrtónust és egészséges megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Emellett a savas tonik azeloglicint is tartalmaz, amely halványítja a pigmentfoltokat és megakadályozza azok kialakulását, valamint arginint, egy aminosavat, amely csillapítja az irritációkat.

  Szérum – regeneráció érdekében

  SkinTra - Reviver - Revitalizáló Szérum

  SkinTra – Reviver – Revitalizáló Szérum

  Ha erős revitalizáló hatásra van szükséged, akkor ezt a terméket bevezetheted az ápolásba. A szérum 30%-ban tartalmaz GFF-et, amely az élesztő fermentáció mellékterméke, erős antioxidáns és regeneráló hatású. Természetesen az azeloglicin sem hiányozhatott belőle – ebben a kozmetikumban akár 10%-ban is szerepel. Az ilyen magas koncentrációnak köszönhetően a szérum hatékonyan küzd a gyulladás utáni pigmentfoltokkal. A termék PHA-savat – laktobionsavat is tartalmaz, amely felgyorsítja a felhám természetes hámlási folyamatát, regenerálja és hidratálja a bőrt. Az allantoin és a panthenol felelősek az irritáció csillapításáért. A Revivert érdemes a kombinált bőr ápolásába bevezetni, elsősorban azért, mert erős antioxidáns hatása mellet, könnyed állaga van és nem komedogén, ami kifejezetten nagy előny. Ha olyan terméket keresel, amely hidratál, antioxidáns, regenerál és világosít, akkor a Reviver biztosan működni fog.

  Hogyan hidratáld a kombinált bőrt?

  SkinTra – Let Your Skin Drink Up – Prebiotikus Hidratáló Krém

  SkinTra – Let Your Skin Drink Up – Prebiotikus Hidratáló Krém

  Reggel nélkülözhetetlen egy fényvédőt használni, este pedig, hogy az ápolás komplett legyen, érdemes prebiotikus hidratáló krémet kiválasztani. A hidratálás nagyon fontos és az szükséges lépés minden bőrtípus számára. A Let Your Skin Drink Up egy nagyon gazdag és tápláló, ugyanakkor könnyed. Sok hatóanyagot tartalmaz, széles hatásspektrummal. A krémhez hozzáadtak nagyon könnyű tápanyagokat, amelyeknek nincs komedogén hatása, és gondoskodnak az epidermisz természetes védőrétegéről. A termék azeloglicint és niacinamidot tartalmaz, amelyek kiegyenlítik a bőr tónusát, gyulladáscsökkentő és szeboreguláló tulajdonságokkal rendelkeznek. A hidratáló, tápláló, nyugtató hatásért számos összetevő felelős, pl. szacharid izomerát, inulin, béta-glükán, allantoin és a szabadalmaztatott Black BeeOme™ por, amely szabályozza a faggyúkiválasztást.

  Hámlasztás – a hiperpigmentáció leközdése érdekében

  SkinTra - Destructor - 24% Egész Éves Savas Peeling

  SkinTra – Destructor – 24% Egész Éves Savas Peeling

  Mi a bőrápolás, ha hiányzik belőle a hámlasztás? A Destructor egy savas peeling, amit ki kell próbálnod. Már a prototípus szakaszában tudtam, hogy ez a termék teljes siker lesz. Most végre lehetséges olyan erőteljes hámlasztást otthon elérni, mint egy szalon kezelés alatt. Destructor a SkinTra második savas terméke, amely nem mutat fototoxikus és fényérzékenyítő potenciált. 20% mandulasavat, 2% tranexámsavat, 1% kojsavat, 2% C-vitamin etilezett formájában és 2% azeloglicint tartalmaz. Ami a hatásokat illeti, elmondom, hogy az én esetemben az azonnali hatás a bőrfeszesítés volt, különösen a homlokon. Ezen kívül látható, hogy szabályozza a faggyúkiválasztást, jelentősen csökkenti a mitesszerek mennyiségét és halványítja a pigmentfoltokat. Havonta kb 3-szor használom, szükség szerint.

  Most pedig bemutatom a SkinTra kozmetikumokkal való reggeli és esti minta rutint:

  Reggeli rutin

  Erős antioxidáció és ránctalanítás

  vagy

  Reggeli megnyugtatás és színkiegyenlítés

  Esti rutin

  A hiperpigmentáció csökkentése

  vagy

  Intenzív regeneráció és hidratálás

  *A T-vonalon prebiotikus ápoló tonikot, az arc többi részén pedig hidratáló krémet használhatsz.

  Tippem: a fényvédő felvitele előtt mindig felkenem a Reviver szérumot, ami csökkenti a faggyúkiválasztást. Ennek köszönhetően a bőröm akár hosszabb idő után megőrzi egészséges megjelenést, és sokkal kevésbé kifényesedik.
  Remélem, hogy a SkinTra termékekkel végre megtalálod a tökéletes ápoló terméket a bőröd számára. Ha kérdésed van a kombinált bőr ápolásával kapcsolatban, fordulj a kozmetikusunkhoz.

  Írhatsz nekünk facebookoninstagramon vagy hívhatsz a +36 80 088 597 számon.

  Tetszett ez a cikk?

  Subscribe
  Powiadom o
  guest
  0 komentarzy
  Inline Feedbacks
  View all comments