C-Vitamin a Skintrában: termék összehasonlítás

0 0 4 perc
C-Vitamin a Skintrában: termék összehasonlítás
Márkák
0 0 4 perc

Tartalomjegyzék

    Itt az ideje, hogy az óriások összecsapjanak az újdonsággal. A SkinTra márka egy új, C-vitamint tartalmazó terméket dobott piacra. A C-Acidról beszélünk, egy olyan termékről, amely egyesíti a savak simító hatását a C-vitamin antioxidáns erejével. Kíváncsi vagy, hogy miben hasonlít a másik két skintra bestsellerre ez a hatóanyag? Olvass tovább, hogy rátalálj a kedvencedre 😊

    A SkinTra Márka

    Ha weboldalunkon vásárolsz, valószínűleg ismered már a SkinTra-t. Ez egy lengyel kozmetikai márka, amelyet a Cosibella hozott létre. Gazdag összetételű termékeink csak a Te bőröd számára szükséges anyagokat tartalmazzák, hatékonyságra koncentrálva. Nem használunk semmilyen illatanyagot annak érdekében, hogy csökkentsük az irritáció kockázatát, és mindenki számára megfelelővé tegyük.

    Ezekben a kozmetikumokban magas koncentrációjú hatóanyagokat találsz – nincs ez másként a szérumok esetében sem, amelyekről lentebb olvashatsz. Mindegyik különböző igényekhez igazodik, és mindegyik magas hatékonyságot garantál.

    Miért fontos a C-vitamin a bőrápolásban?

    A C-vitamin az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb hatóanyag. Ha többet szeretnél megtudni a hatásáról és formáiról, olvasd el a kozmetikumokban szereplő C-vitaminról szóló bejegyzésünket.

    Röviden, ez a hatékony antioxidáns megvédi a bőrt a korai öregedéstől és a szabad gyökök egyéb káros hatásaitól. Ezenkívül csökkenti az elszíneződést és a bőrpírt, és kiegyenlíti a bőr tónusát. A C-vitamin támogatja az ultraibolya-sugárzás elleni védelmet, így tökéletesen kiegészíti a magas faktorú krémek hatását. Segít helyreállítani a bőr természetes, belső ragyogását.

    A C-vitamin fajtái

    Ennek az anyagnak sokféle formája van, de ebben a bejegyzésben a SkinTra kozmetikumok által tartalmazott kettőre fogunk összpontosítani. A C-tetravitamin és az aszkorbinsav ennek az anyagnak a fajtái, amelyek gyakran megjelennek a bőrápoló szerekben. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mind összetétel, mind hatás tekintetében különböznek.

    Aszkorbinsav vs. C-tetravitamin

    Az aszkorbinsav, közismertebb nevén tiszta C-vitamin, ennek az összetevőnek a legnépszerűbb és leggyakoribb típusa. Erős antioxidáns tulajdonságai miatt étrend-kiegészítőkben, élelmiszerekben és kozmetikai termékekben is megjelenik. Kozmetikumokban alkalmazva korlátozza a szabad gyökök hatását, amelyek a bőr idő előtti öregedését okozzák. Támogatja a kollagén termelődését is, amely visszaadja a bőr feszességét és rugalmasságát, kiegyenlíti annak színét és megszünteti az elszíneződéseket. Ennek azonban megvannak a maga hátrányai – viszonylag instabil, és nem mindig hatol át könnyedén a bőrön.

    Az aszkorbil-tetraizopalmitát (vagy egyszerűen C-tetravitamin) az egyik stabilabb forma, amely zsírokban is tökéletesen oldódik, és könnyebben beépíthető a kozmetikai formulákba. A bőr jól felszívja, ennek köszönhetően a C-tetravitamin a mély rétegekbe is behatol. Erős öregedésgátló hatásának köszönhetően feszesíti az arcbőrt és puhává teszi. Ez a típus visszaállítja a bőr egyenletes színét, semlegesíti a különféle színhibákat és élénkíti azt.

    A C-vitamin melyik formáját érdemes választani?

    A választást a bőrápolási céljaidnak és bőrtípusodnak megfelően hozd meg. Az aszkorbinsav formájában lévő C-vitamint tartalmazó kozmetikumok jobban megfelelnek neked, ha intenzív öregedésgátló és fényesítő hatást keresel. Ez az anyag viszont tetra formában kiegyensúlyozottabb, és jobban megfelel az érzékeny bőrnek, vagy ha gyengédebb és lassabb, de biztonságosabb hatást szeretnél.

    Hogyan használjuk a C-vitamint?

    Mielőtt bevezetnéd a C-vitamint a bőrápolásodba, fontold meg a rendszeresen használni kívánt kozmetikum koncentrációját, formuláját és típusát. Ez nem bonyolult, és ha egyszer már megtaláltad a kedvencedet (ez után a bejegyzés után biztosan meg fogod 😉), akkor a használata kész öröm lesz, nem pedig kötelesség.

    Érzékeny bőr esetén válassz alacsonyabb koncentrációjú, stabilabb típusú termékeket, vagy kezd el kétnaponta használni, miközben regeneráló vagy hidratáló kozmetikumokat is használsz. Más bőrtípusok megbirkóznak vele napi használat esetén is.

    Legyen azonban állandó társad egy fényvédő krém, mert a C-vitamin csökkenti az ultraibolya sugárzás elleni védelmet. Érdemes minden nap óvni bőrödet a napfény káros hatásaitól. Este C-vitamin használatakor pedig csak egy jó tápláló krémmel kend be.

    Termékek összehasonlítása

    C-vitaminos kozmetikumokat most mindenhol találhatsz – a trükk az, hogy megtaláld a számodra megfelelőt. Olyat, amely nemcsak a várt eredményeket hozza meg, de formulája és állaga is megfelel számodra. Az alábbiakban egy C-vitamin szérumot mutatok be a SkinTra márkától – az ezt az anyagot tartalmazó kozmetikai termékek minden bizonnyal a legsokoldalúbbak. Könnyedségüknek és egyszerű használatuknak köszönhetően ezeket a szérumokat bármilyen bőrápolási rutinba és bármikor beillesztheted.


    SkinTra - Light Your Skin - Serum z Witaminą C 20% i Kwasem Ferulowym

    SkinTra – Light Your Skin – Szérum 20% C-vitaminnal és Ferulinsavval

    Ez márka első C-vitaminos terméke. A Light Your Skin 20% aszkorbinsavat tartalmaz, amely erősen halványítja az elszíneződéseket és kiegyenlíti a bőr tónusát. Ez a nagyszerű antioxidáns segít leküzdeni a fakó megjelenést, gyulladásgátló és öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

    Sokoldalú kozmetikum, mely sokféle bőrtípuson remekel, de különösen zsíros, kombinált bőrön, ahol az elszíneződés és az öregedés első jelei jelentkeznek.

    Főbb hatóanyagok: aszkorbinsav 20%, ferulinsav, panthenol, E-vitamin, nátrium-hialuronát
    Formula: könnyed, vizes
    Szín: átlátszó
    Illat: alig érezhető, savanykás illatú


    SkinTra – C The Light – 10% Tetra C-vitamin Szérum

    Könnyed, tejszerű emulzió formulájú szérum a C-vitamin legstabilabb formájával 10%-os koncentrációban és természetes hatással. Ha nem szereted a zsíros filmréteget az arcodon, akkor mindenképpen ajánlom. Ez a kozmetikum sokoldalú, bármikor használhatod. Segít csökkenteni a bőrpírt, hidratálja, feszessé és simává teszi a bőrt, valamint csökkenti a finom ráncok láthatóságát. Maga a használat nemcsak a C the Light formulának köszönhetően kellemes és kényelmes, hanem a praktikus és hermetikus, pumpás csomagolásnak köszönhetően is.

    Nekem remekül bevált, nemcsak kiegyenlíti a bőrtónust, hanem kellemes nyugtató, tápláló és frissítő érzést is hagy maga után. Nem okoz irritációt, jól egyőttműködik más felvitt termékekkel is.

    Főbb hatóanyagok: aszkorbil-tetraizolamitát (10%), adenozin, epidermális növekedési peptid komplex
    Formula: könnyed, emulziós
    Szín: fehér
    Illat: alig érezhető, friss


    SkinTra – C-Acid – Savas Kezelés C-vitaminnal

    Ő is egy nagyon specifikus játékos, de biztos vagyok benne, hogy az eredmények felülmúlják az elvárásaidat. A C-Acid egy sokoldalú termék, amelyet szérumként és kezelésként is használhatsz minden bőrtípusra. Mondhatni finomabb kombinációja a fentebb említett szérumnak, a Light Your Skin aszkorbinsavjának és az ikonikus Destructor savas peelingjének.

    Ez a kozmetikum jól fog működni, ha egyszerűen és gyorsan szeretnél megszabadulni az elszíneződésektől. A ferulinsav és tranexámsav kombinációja segít megőrizni a bőr egyenletes tónusát, és intenzív öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Az AHA-savak antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően a pattanások elleni küzdelmet is támogatják. Az elhalt bőrt is eltávolítják és csökkentik a mitesszerek láthatóságát, ami javítja a bőr általános állapotát.

    Főbb hatóanyagok: aszkorbinsav – 10%, tejsav ~5%, mandulasav – 5%, tranexámsav – 4%, ferulasav
    Formula: nagyon könnyed, vizes
    Szín: átlátszó
    Illat: alig érezhető, enyhén savas


    Akkor végül mit érdemes választani?

    Amint láthatod, ezen kozmetikumoknak mindegyike más és más. Igényeidhez igazítsd választásod, hogy könnyedén és rendszeresen tudd használni a C-vitamint a bőrápolás során.

    Segítségre van szükséged a C-vitamin szérum vagy más kozmetikumok kiválasztásában és a bőrápolási terv összeállításában? Fordulj hozzánk kozmetológiai konzultációért, és kozmetológusunk megvizsgálja kozmetikumaid összetevőit, és személyre szabott, bőröd igényeihez igazodó bőrápolási tervet készít. Keress minket Facebookon és Instagramon is, vagy hívd a +36 80 088 597-es telefonszámot.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments