SkinTra – Rich Coat – minden, amit a SkinTra legújabb fényvédőjéről tudnod kell!

0 0 4 perc
SkinTra – Rich Coat – minden, amit a SkinTra legújabb fényvédőjéről tudnod kell!
Márkák
0 0 4 perc

Tartalomjegyzék

  2 hét óta a SkinTra – Rich Coat SPF50+/PA++++ IR, Blue Light új terméket teszteltem. Miért fontos, hogy elolvasd a fényvédő kiválasztásáról kapcsolatos véleményemet? Egyrészt azért, mert a piacon kaphatóak közül biztosan több mint 30-at leteszteltem. Nagyjából 2700 forint és valami 18 000 forint közötti árfekvéssel.

  Nem győztelek meg? Nos: talán azért is, mert az általam tesztelt krémek többsége ellen volt valamilyen panaszom. Az egyik nagyon tetszett állag szempontjából, de kiderült, hogy nincs elegendő kutatási bizonyíték arra, hogy a védelmet illetően megbízzunk benne – szóval egy ilyen kis csalás.

  Talán annak is köszönhető, hogy már vagy öt éve rendszeresen használok naptejet. Nem – ezt mondani annyi, mint nem mondani semmit. Abszolút mániás vagyok ebben a témában. Ha egy szektát alapítanék – biztosan a tagfelvétel egyik feltétele lenne, hogy SPF-et használjanak. Egész évben. Mindenki elég sápadt lenne, de örökké fiatal!
  De hagyjuk a messzemenő vezetői célok megvalósítását.
  Koncentráljunk inkább a krémre.

  A világ összes fényvédője

  SkinTra - Rich Coat SPF50+/PA++++ IR, Blue Light - Széles Spektrumú Fényvédő és Antioxidáns Krém

  Az arcbőröm normál, szárazságra hajlamos. Szeretném megvédeni magam az „öregedéstől”. – Nem szeretjük az ilyen leírásokat, mert tudjuk, hogy az idő rohan, és nem lehet megállítani, így ez rögtön úgy hangzik, mintha szélmalmokkal harcolnánk. De azt tudjuk, hogy a bőrön megjelenő öregedési jelek 80%-áért a nap a felelős, ugye? Ha nem tudod, olvass utána! Én ezt már régóta tudom. És azóta is használok fényvédő krémeket. Ezért sokféle fajtát kipróbáltam.

  Használtam ásványi szűrőket. Ezek gyakran emlékeztetnek az állagukban azokra a zsíros Nivea termékekre, amiket gyerekkoromban ismertem – nem jöttünk ki egymással. Csak a tengerparton tudom használni, ahol maga az ég kékje néz rám. Olyan érzés, mintha valamivel eltakarnám magam – így sapkával vagy pólóval is lehet. Szóval, nem mindennapra valók: munkahelyre vagy egyetemre…

  Mattítókat is használtam. Szerettem, de csak akkor, ha nem kentem rá semmit: sem alapozót, sem BB krémet. Esetleg egy kis púdert. Ha a mattító fényvédő fölé került valami, valahogy nem olvadtak össze azok a rétegek. Az alapozó a saját életét élt – úgy nézett ki, mintha egyenetlenül eloszlattam volna, összegyűlt a vonalakban, és amikor megpróbáltam kiegyenlíteni, természetesen kukacosodni kezdett: alapozó és krém is lejött. Szóval, ez a fajta fényvédő esetén bevonom az arcomat azzal a mattsággal, és smink nélkül rohanok a városba: gyors bevásárlás, biciklizés, edzőterem.

  Ragyogtató hatásúakat használtam. Ki ne szeretné a koreai bőrápolást? Aki nem szereti, az legyen az első, aki követ dob …az üvegbőrre! Kezdjük azzal, hogy a glow-hatás nem mindenkinek való. Inkább a száraz arcbőröknek – de azok tulajdonosai mindig alkalmazhatnak valamilyen hidratálót az SPF alá. A zsíros, nem pedig az úgynevezett „normál” arcbőrűek (nincs olyan, hogy normál – mindannyian abnormálisak vagyunk!) inkább nem szeretik a túlzott fényesedést.

  Az én esetemben a ragyogtató hatás smink alatt elfogadható. Viszont várni kell mielőtt sminkeljem magam – kinek van erre ideje? Nekünk, akik otthonról dolgozunk, van rá időnk – fogod mondani. És igazad van. De a többieknek nincs.

  A fényvédők, amelyek ragyogást adnak – smink alatt fantasztikusak számomra. Arra azonban mindig vigyázok, hogy ne kenjek túl sokat belőlük, mert akkor leolvad a smink. Vagy túl fényes lesz. És az élet végül is nem az Instagram, és a sok ragyogás valahogy nem túl frissnek tűnhet, és nem passzol a többi testrészedhez. Biztos bőrvédelem vagy csinos kinézet? – Az örök harc… Szóval én mindig kevesebbet kentem ebből a ragyogtató fényvédőből, mint amennyit a bölcsek (és kevésbé bölcsek is) ajánlanak alkalmazni. De nekem még mindig ez a típus a legjobb. Mielőtt ítélkezünk, határozzuk meg az elvárásokat. Hiszen minden tapasztalatot a vele kapcsolatos korábbi elvárások szempontjából ítélünk.

  Mit várok egy fényvédőtől?

  Azt hiszem, az elvárásaimat egy szóban lehet összefoglalni: problémamentességet. Azt, hogy észrevétlen, nem zavaró sminkalapként fog működni. Vagy azt, hogy legalább rögtön egyértelművé tegye, hogy szóló, szingli, nem kerül kapcsolatba – és smink nélkül kell viselni. Ezt csak azért mondom, mert még egyetlen fényvédőről sem olvastam, hogy nem alkalmas smink alá… Kár, mert rengeteg termék annyira kukacosodott, hogy jó lett volna, ha ezt már akkor elmondták volna, amikor először találkoztam a dobozon lévő leírással – lehetőleg még a boltban.

  Én még mindig elvárnám, hogy az SPF-emet újra tudjam kenni a sminkre. Vagy inkább arra, ami az arcomon van pár óra elteltével – tudom, hogy ez vitatható. Egy plusz réteg „piszkos” bőrre? Szerintem jobb így, mintha 8 órával a felvitel után kimennék a napra. Na, de itt mindenkinek megvannak a saját prioritásai.

  És most mi? A legjobb lenne, ha egyenként megnéznénk a gyártó ígéreteit. Átmegyünk a termékoldalra, és kezdjük elemezni.

  1. számú ígéret
  Emulziós állagú krém arcra, szemkörnyékre és az egész testre.

  Én használtam az arcon, a szemkörnyéken és test egyes részein is. Az arcon: az első használat után úgy néz ki – mintha ott sem lenne. Bár az első látásra egyáltalán nem tűnik különösebben könnyűnek, sőt, gazdagnak mondanám (rich mint egy hollywoodi feleség, you know), amint pedig eloszlattam az arcon, ez az érzés eltűnt. Semmi zsírosság, semmi nehézkesség. Sem matt, sem glow. Egy olyan „pontjó”.

  A szemkörnyékre: működik, mint …egy szemránckrém! Nem csíp, nem szárít, nem gyűlik össze a vonalakban. A fényvédőt pedig a szemhez közel viszem fel, mert szerintem ezt a területet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

  Egész testre: hmmm, kár lenne a testemre elhasználni! De a kedvesem nyakát bekentem vele, amikor sétálgatni mentünk, hogy ne égjen le. Ezen a területen nem barnult, de az alkarján már igen. És köztudott, hogy a nyak úgy kapja el a napot, mint egy fotovoltaikus panel! És ha valami leég, ez a hajválasztékon vagy a homlok tetején kívül mindig a nyak. SkinTra, bejbe – csinálj nekünk egy test naptejet is, jó?

  2. számú ígéret
  A fényvédelem és az aktív öregedésgátlás kombója.

  Megerősíthetem a fényvédelem hatékonyságát – miután többször is ki voltam téve a napnak, nem jelent meg bőrpír vagy bármilyen sötétedés a bőrömön. Holott az én esetemben nem beszélhetünk szép diónyi barnaságról – inkább csak kipirulásról, ami aztán egyenetlenül eloszló szeplős foltokká alakulna. Az a fajtájú, amit később fél télen át el kell távolítani.

  Én például a kézfejemre is kentem biciklizés közben. SPF alkalmazása nélkül mindig látom a barnaságot. A SkinTra krémnek köszönhetően még mindig élvezem a „molnárlány kezet”.

  Az öregedésgátló hatást nekem el kell hinnem. Ahhoz, hogy érzékszervileg teszteljem, két párhuzamos életet kellene élnem, ahol az egyikben fényvédőt használok, a másikban nem. És mindent kétféleképpen csinálni kéne, itt SPF-fel, ott pedig anélkül. És persze fotózni mindent. Összehasonlítani a képeket, például 30 évvel később. Szeretem a kihívásokat! De ez aligha kivitelezhető.

  De így gondolok… Ha a SkinTra C-vitaminos szérum annyira fantasztikus, akkor az SPF-ben használt C-vitaminnal szemben is lehetnek hasonló elvárások. És bizonyára nem véletlenül használják a krém összetételében.

  Többet itt nincs mit mondani. Viszlát 30 év múlva!

  3 számú ígéret
  Szaténos kivitelt hagy a bőrön, nem fehérít.

  Szaténos – ez volt a szó! Nem matt, de nem is „glowy”. Szaténos, más szóval? Szatén: „olyan pamut- vagy selyemszövet, amelynek jobb oldala fényes, bal oldala matt”. – írják a szótárban. Hogyan viszonyítsam ezt a kivitelhez? De segítettétek – kösz!

  Tegyük fel a magunk megértése kedvéért, hogy a „szaténos” a matt és a fényes között van – egy olyan kivitel, amilyenben az arcbőrünket szeretnénk látni. Nos, ez a krém valóban biztosítja ezt a hatást. A krém felvitele után másodperceken belül semmit sem látni, semmit sem érezni. Ott van, és olyan, mintha ott sem lenne. Hozzáadtam még egy réteget – mivel az első réteget vékonyan vittem fel, mivel az elején a krém elég sűrűnek tűnt. A második réteg is szaténossá válik pár pillanat alatt. A fehérítés egyáltalán nem látszik.

  A teszt az teszt, valamikor keménynek kell lennie. Szóval: miután kb. 5 órát kint voltam, megkockáztattam, hogy újra kenjem a krémet a sminkem fölé. Igen, FÖLÉ. Most nem fogunk részletesen beszélni egy ilyen megoldás higiéniájáról. Mert ez egy fényvédő teszt és nem egy vizit az iskolai higiénikusnál. 😉 Nekem nincs módomban egy éttermi wc-ben megmosni az arcomat, majd újra csinálni az egész rutint. Szembesüljünk a tényekkel. Az újrakenés az egyetlen lehetőség – mielőtt délután fél négykor kimegyek a vad napsütésbe! Ezért alkalmazom feltételezve, hogy nem valószínű, hogy jól fog kinézni. Csak elvileg ne nézzen ki szörnyen. Nos, mi az eredmény? WoW!

  Ez a krém kiegyenlítette az alapozómat, ami alatta volt. Nem fogjuk áltatni magunkat, hogy ez a tökéletes smink. De a krém felvitele mindennek a tetejére, ami már van az arcon… ad némi egyenletességet. Kicsit elmossa az alapozó fedését, de: jobban nézek ki, mint mielőtt felkentem! Sokk. Legközelebb megpróbálom egy beauty blenderrel. Az majd mindent szebben elkever.

  Hagyjuk ki az ellenőrizhetetlen dolgokat, és térjünk rá a gyártó végső ígéreteire.

  Valamelyik további ígéret.
  A benne lévő összetevők, köztük a Pentavitin, az arginin és a görögdinnyemagolaj gondoskodnak arról, hogy a bőr nedvességtartalma folyamatosan magas maradjon.

  Az INCI-ben ellenőrizhető az összetevők tartalma – megerősítem, valóban ott vannak. Magas pozícióban. Mert minél magasabban van valami az INCI listán, annál magasabb az adott összetevő koncentrációja. Én a SkinTra prebiotikus tonerét használom a fényvédő alá. Ez a duó lehetővé teszi, hogy akár pár óra elteltével nem érzem feszülést vagy szárazságot. Fényesedést sem tapasztaltam – pedig köztudott, hogy a T-vonalnak megvannak a saját szabályai, és ha valami nem felel meg neki, szeret reagálni.

  Utolsó előtti ígéret
  A krém használható a szem körül, amit szemészetileg is tesztelt.

  Fentebb írtam, hogy a szemkörnyékre kenve kíméletes szemkrémként hat. A szemészeti vizsgálatokról nem volt előzetesen tudomásom. De be kell vallanom, hogy egyszer véletlenül még a szemembe is tettem egy picit. Nem, ez nem volt telitalálat. Nem ajánlom. De a szemkörnyék nagyon szereti ezt a terméket – legalábbis az enyém.

  Legutolsó ígéret
  Biztonságos terhes és szoptató nők számára és vegánbarát termék.

  A tudatos terhes nők és a legortodoxabb vegánok pedig tudják, milyen összetevőket kerülni szeretnének a krémekben. Ezek a dolgok az INCI-ben olvashatók. Ami engem illet, ez mind összeáll.

  Nem tudom, hogy a gyártó miért nem biztosít sehol arról, hogy a krém alkalmas smink alá. És hogy alkalmas – valakinek hangosan ki kell mondania. Tehát biztosíthatom, hogy smink alá tökéletes. Persze jó lenne a fényvédő felvitele és az alapozó felvitele között várni azt a mindenhol ajánlott 20 percet. Mert akkor a fényvédő mindent belead. Mert semmi nem fog csúszni, az arcbőr felszívja, amit akart, stb. De erre nem mindig van idő. Ezért én a krém felvitele után azonnal felkentem az alapozót. És? És tökéletes. Az alapozó úgy nézett ki, ahogy szokott: a krém nem fénylett, semmi nem kukacosodott, szépen állt rajta a smink. Néhány perc elteltével azt tapasztaltam, hogy – talán a krémmel való keveredés miatt – kisebb fedése volt. De a második réteg felvitele után már nem volt különbség.

  SkinTra, szerelmem – várom a szépségápoló termékeidet minden kategóriából!

  Remélem, kedvet kaptál a SkinTra új fényvédőjének kipróbálásához! Ha kipróbálod, mindenképp oszd meg velünk a véleményedet.

  Ha még mindig nem tudod, melyik kozmetikum lenne a legjobb a bőrödnek, arra biztatlak, hogy vedd fel a kapcsolatot kozmetológusunkkal. Írhatsz nekünk Facebookon és Instagramon is, vagy hívhatsz minket a 06 80 088 597-es telefonszámon. Írhatsz nekünk a facebookon, instagramon vagy hívd a 06 80 088 597-es telefonszámot.

  Tetszett ez a cikk?

  Subscribe
  Powiadom o
  guest
  0 komentarzy
  Inline Feedbacks
  View all comments