Hámlasztó zoknik és hatékony lábápolás

0 0 4 perc
Hámlasztó zoknik és hatékony lábápolás
Testápolás
0 0 4 perc

Tartalomjegyzék

  Van egy olyan megérzésem, hogy a mindennapi bőrápolásban a lábak el vannak hanyagolva a test többi részéhez képest. Én magam is beismerem, hogy nemegyszer figyelmen kívül hagytam őket. Természtesen ennek nem így kellene lennie. A talpak viselik az egész test súját minden nap, nehéz munkát végezve, ezért kétségkívül megérdemlik a törődést 🙂 . De nincs ok az aggodalomra, nem kell minden nap ápolgatni őket, a talpak sok mindent megbocsátanak. Elég, ha a bevezeted a rutinodba a talpmaszkokat, gazdag krémeket, valamint a hámlasztó zoknikat.

  Hogyan működik a hámlasztó zokni?

  A zokinik készülhetnek mesterséges anyagokból és gyapotból is (bár az utóbbiból ritkán). Tele vannak aktív hatóanyagokkal, amelyek leggyakrabban hámlasztó hatásúak. A legtöbb esetben ezek különböző savak keverékei, karbamid és más ápoló összetevők. A zoknik hatékonyan távolítják el az elhalt hámsejteket és szabadulnak meg az elszarusodott bőrtől. Használatuk után a talpak puhák és felettébb lágyak lesznek. Remekül felkészültek lesznek a szandál-papucs szezonra :).

  Savak az elszarusodott talpbőrre

  A „hámlasztás” szót hallva, mindenki a savakra asszociál. És negyon helyesen. A savak fellazítják a felhám elszarusodott sejtjei közötti kapcsolatot, így vezetve azok eltávolításához. Ismerős az az érzés, amikor peelingelés után az arc bőre nagyon puha és lágy lesz és nem lehet megállni a simogatását? Pontosan ilyen kellemes érzést biztosítanak a talpak számára is :).

  A legnépszerűbb savak a hámlasztó zoknik összetevői között

  A kozmetikában sokféle savat használnak, például AHA, BHA és PHA savakat. Abban különböznek egymástól, hogy eltérők a részecskeméreteik, az oldhatóságuk és a rendeltetésük. Azok amelyek a legalkalmasabbak a talpbőr ápolására, azok a következők:

  Hogyan kell használni a hámlasztó zoknikat?

  Ne feledd, hogy mindig kövesd a gyártó utasításait. Vedd fel a száraz talpadra, hagyd rajta meghatározott ideig, majd pedig vedd le. A gyártók általában ajánlják a láb megmosását és megszárítását a használat előtt. Ez minden, most pedig várj az eredményekre. És emlékezz arra, hogy semmiképpen se tartsd tovább a zoknit a lábadon a kelleténél – a hatás egyáltalán nem lesz jobb.

  Kell-e a hámlasztó zokni után krémet használni?

  Természetesen nincsen megtiltva. Egy hidratáló krém remekül nyugtatja a talpbőrt és biztosítja az elengedhetetlen anyagok utánpótlását. Minden nap használhatsz krémeket, ha azonban eljön az epidermisz hámlasztásának az ideje, akkor akár naponta többször is alkalmazhatod őket. Válassz olyanokat, amelyek összetevői között szerepel a pantenol, aloe, sheavaj vagy növényi olajak. Ezek alapvető anyagok, amelyek segítik a regenerációt, a táplálást és a megújulást.

  Vannak-e kizáró okok, ha a hámlasztó zoknikról van szó?

  Az esszenciában jelenlévő savak miatt vannak ellenjavallatok, amelyek miatt nem szabad használni a zoknikat. Ilyen eset, ha valaki például:

  Hámlasztó zoknik – biztonságosak?

  Az interneten számos kérdés kering ezzel kapcsolatban és emiatt a zoknikat rossz hírnév övezi. Ne feledd, ha a termék nem lenne biztonságos, akkor be lenne tiltva az árulása. A válasz azonban így hangzik: igen, biztonságosak. A legfontosabb az az, hogy tudatosan és mértékkel használjuk. Ahogy már korábban is említettem, hogy amennyiben követed a gyártó utasításait, akkor semmi rossz sem fog történni. Érdemes megemlíteni, hogy túlzott alkalmazás vagy a lábon hagyás esetén mi a teendő. Amennyiben ez történne, kialakulhat irritáció, bőrpír és viszketés, valamint elmélyülhetnek a korbbi sebek. A körmök rétegei szétválhatnak és sérülhetnek. Úgy gondolom, hogy ezek meggyőző érvek, amelyek miatt érdemes rendeltetésszerően használni a hámlasztó zoknikat :).

  A hámlasztó zoknik hátrányai

  Ha érdekel ez a téma és azon gondolkozol, hogy bevezesd a lábápolási rutinodba, bizonyos aspektusokat figyelembe kell venni.

  Hogyan ápold a lábadat – vagyis mit tehetsz még?

  Maga a hámlasztás nem elég a lábápoláshoz. Figyelni kell a megfelelő higiéniára, ruhára és lábbelire. Pontosan – jó, kényelmes cipők, amelyek nem szorítják a talpat és a lábujjakat egészséges láb kulcsa. Ha a lábmosásról van szó, nem kell külön tusfürdőt használni – semmi ilyesmi. Figyelj csupán arra, hogy zuhanyzás során ne hagyd ki ezt a részt, és mosd meg alaposan. Továbbá a lábkrémek, szérumok és lábmaszkok biztosítják a megfelelő összetevőket, amelyeknek köszönhetően a bőr tapintása kellemes, megjelenése szép lesz repedészek és bőrkeményedés nélkül.

  Remélem, hogy megfelelő mértékben kimerítettem a hámlasztó zoknik témáját és a velük kapcsolatos kétségeket. Írhattok nekünk facebookon instagramon vagy hívhattok a +36 80 088 597 telefonszámon.

  Tetszett ez a cikk?

  Subscribe
  Powiadom o
  guest
  0 komentarzy
  Inline Feedbacks
  View all comments