5 HIBA, AMI NEGATÍV HATÁSSAL VAN A BŐRRE


Ez a szöveg 4 perc alatt olvasható

5 HIBA, AMI NEGATÍV HATÁSSAL VAN A BŐRRE

5 HIBA, AMI NEGATÍV HATÁSSAL VAN A BŐRRE

Szeretnék felvetni egy nagyon fontos témát, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. Olyan szokásokról és praktikákról fogok írni, amelyek nagymértékben befolyásolják a bőr állapotát, és amelyekről elfelejtkezünk. Megzavarhatják, vagy akár teljesen semlegesíthetik a kozmetikumok hatását. Ezeket a tippeket mindenkinek minden nap be kell tartania bőrtípustól és életkortól függetlenül.

1. Az arcbőr törölközővel való szárítása.

A nedves környezet, mint például a törölköző, amellyel szárítjuk a testet, ideális hely a baktériumok és gombák szaporodásához, főleg hogy nedves és meleg helyiségben tartjuk. Ha az ilyen törölközővel áttörlöd az arcodat, ne csodálkozz, hogy pattanások megjelenhetnek rajta. Javasoljuk, hogy hagyd abba ezt a szokást ;) Sokkal jobb és higiénikusabb megoldás az eldobható konyhai törölköző használata az arc törlésére. Ennek köszönhetően megelőzheted a bőrhibák kialakulását. Ráadásul az agresszív dörzsölés a törölközővel szükségtelenül megnyújtja a bőrödet, ami a ráncok korábbi kialakulásához vezethet. Ne feledd, hogy inkább érintsd száraz törölközővel az arcodat és hagyd, hogy felszívja a felesleges vizet.

2. Nem megfelelő sminkeltávolítás és bőr tisztítása

Az első dolog, amit szeretnék elmondani és közölni mindenkivel: MICELLÁS FOLYADÉKOT VÍZZEL MOSSUK LE!! A micellás folyadék, hab vagy sminklemosó gél ugyanaz a termékcsoport – a tisztítószerek-tartalmú sminklemosó kozmetikumok. Gondoltál volna arra, hogy habbal mosod meg az arcodat, és nem öblíted le? Pontosan ugyanez a helyzet a micellás folyadékkal is. Micellákat, azaz felületaktív anyagok molekuláit vagyis ionokat tartalmaz. A micellás folyadékok hatékonyan távolítják el a sminket és tisztítják meg a bőröd a szennyeződésektől, de azt vízzel le kell öblíteni, mint a többi arclemosó kozmetikumot is.

Hozzá kell adni, hogy a nem megfelelő sminkeltávolítás is hozzájárul a szennyeződések felhalmozódásához az arcon. Úgy gondolom, hogy körülményektől függetlenül a smink eltávolítása egyszerűen kötelező. Bármennyire fáradt vagy este, bármilyen későn érsz haza, fontos alapos sminkeltávolítást végezni. Szerintem egész napos smink után a bőrünknek elege van, és le kell mosni a sminket, hogy hosszú nap után legyen ideje regenerálódni. Személyesen a dupla tisztítás híve vagyok.

Akár sminkelsz akár nem, nem hagyhatod ki az arctisztítás lépését. Az arcmosás a sminkelő és nem sminkelő csoportra egyaránt vonatkozik. Bőrünk éjjel-nappal szennyeződik, a felületén faggyú, kémiai szűrők maradványai és por található. Ilyenkor az arcodat habbal vagy géllel le kell mosni, amely megtisztítja a bőrt és a faggyúmirigyeket, így felkészíti további ápolási lépésekre, és csökkenti a gyulladások kialakulásának kockázatát, a tiszta bőrön használt hidratáló szérumok és krémek pedig hatékonyabbak lesznek.

3. Higiénia hiánya a sminkelés során - az alapozó szivacskák és a sminkecsetek mosása és tárolása.

Természetes, hogy ha jó sminkecsetekbe fektetünk be, akkor azt is szeretnénk, hogy jól nézzenek ki a fésülködő asztalunkon. Sajnos az ecsetek esetén nem érdemes kint tárolni őket. Miért? Hosszabb idő után a szennyeződések és a por rátelepszik az ecsetekre és majd a sminkelés során felvisszük a bőrre. Sokkal jobb megoldás lesz egy zárható dobozba befektetni, tokban vagy egyszerűen fiókban tartani.

Az alapozó felvitele előtt mindig áztatjuk be a szivacskát, így az ideális környezetet teremtjük a baktériumok szaporodásához, ugyanúgy mint a törölköző esetében. Ráadásul a szivacska felszívja az alapozó maradványait, ezért minden használat után alaposan mosd meg és hagyjd megszáradni. Csakúgy, mint a szivacskát, az ecsetet is minden használat után kéne megmosni. Tapasztalatból tudom azonban, hogy az ecset napi mosása nem olyan egyszerű, különösen, ha nagy ecset készlettel rendelkezel. Az alapozó ecsetet naponta mosd meg, a szemhéjfesték ecsetet pedig legalább egyszer hetente, lehetőleg 2-3 naponta próbáld mosni őket.

4. Pattanások nyomkodása és neuropátiás akne

Ki nem szeretne az egészséges, sima és szép bőr tulajdonosa lenni? Mégis bármennyire törekszünk elérni, néha megjelennek a nem kívánt meglepetések :( Tudom, hogy néha nem vagy képes kibírni, pedig ha már muszáj nyomkodni egy pattanást, akkor próbálj meg steril módon tenni. Először is, alaposan távolítsd el a sminket és tisztítsd meg a bőröd. Fontos, hogy sima köröm helyett használj száraz papírt/gézt, lehet alkoholt is használni a tű fertőtlenítésre. Megfelelő előkészítés nélkül baktériumokat terjeszthetsz a bőrön, és új gyulladásokat okozhatsz, amit nem szeretnél.

Ha folyamatosan, tudtán kívül karcolod a bőrhibákat, akkor neuropátiás aknéval küzdhetsz. A gyulladások leggyakrabban az arc és a hát területén jelentkeznek. Állandó bőr karcolásával baktériumokat terjesztünk az egész testen. A neuropátiás akne pszichiátriai eredetű (stressz által kiváltott lehet), és kezelni kell.

5. Az ágynemű túl ritka cserélése és a telefon használata

Az ágynemű tele van elhalt hámsejtekkel, izzadsággal és faggyúval. Az ágyneműcsere elmulasztása beszennyezheti az arcbőrt és gyulladáshoz vezethet. Az ágyneműt a legjobb legalább kéthetente, a párnahuzatot lehetőleg hetente cserélni.

A telefon esetén is hasonló a helyzet - sok baktérium van rajta, amiket híváskor átviszünk a bőr felületére. Gondolom, nehéz megelőzni, ezért érdemes megpróbálni, hogy beszélgetés közben ne nyomjuk az arcunkhoz a telefont. Sokan fülhallgatót is használnak, ami tök jó megoldás.

Remélem, sikerült figyelmedet fordítani néhány apró, de kulcsfontosságú szokásra, ami döntő szerepet játszik az egészséges és szép bőr megőrzésében.

Keressetek minket facebookon , és instagramon is, vagy hívjatok a a +36 80 088 597 telefonszámon.

pixel