Száraz, vízhiányos bőr – hogyan kezelnl kell

0 0 6 perc
Száraz, vízhiányos bőr – hogyan kezelnl kell
Arcápolás
0 0 6 perc

Tartalomjegyzék

    Mentés a száraz és időszakosan vízhiányos bőrnek

    Ha ezeket a szavakat olvassátok, valószínűleg feszes, repedezett, kellemetlenül száraz és érdes bőrtől szenvedtek. Jól tippeltem? Kiváló. Én is. Ezért megírtam nektek ezt a mentés-útmutatót.

    Miért a bőr száraz?

    Miért száraz vagy vízhiányos a bőröm? Lehet, hogy genetikai hajlam – lehet, hogy egyszerűen ilyen típusú a bőrünk. Az autoimmun betegségek, például a bőrallergia vagy az atópiás dermatitis is száraz bőrt okozhatnak.

    Az időjárási viszonyok is befolyásolják, a szél, fagy, hó hatása alatt sok bőr „időszakos száradásba” kerül. Ilyen állapotot bőrgyógyászati ​​kezelések (pl. Izotekkel), savak vagy retinol alapú otthoni ápolás is okozzák.

    Hogyan lehet nedvesíteni a száraz bőrt?

    Mit tehetünk a bőr hatékony hidratálása érdekében? Nincs határozott válasz. A kozmetikumokat egyénileg kell kiválasztani, a szárítás okától, az évszaktól, az aktuális ápolástól és a bőr típustól függően. Az alábbiakban megkülönböztettem azokat a termékeket, amelyek összetevői megfelelnek a száraz és nagyon száraz bőr igényeinek. Nekik köszönhetően az ápolási rutint A-tól Z-ig meg lehet tervezni.

    Száraz bőr tisztítása

    Ez egy nagyon fontos lépés minden bőrtípus számára. Gyakran olyan vélemyenyekkel találkozok, hogy a tisztítószerek irritálnak és nem alkalmasak száraz bőrre. Leggyakrabban ezek az emberek meg nem felelő, túl erős tisztítószert használnak vagy használtak. Sokkal kényesebb alternatívákat mutatok be.

    Leggyakrabban olyan tisztítószereket javaslok, amelyek azon az elven működnek – a zsír eltávolítja a zsírt, tehát lipofilek (olaj alapúak), ugyanakkor emulgeálószert is tartalmaznak, aminek köszönhetően könnyen lemoshatók vízzel.

    Ha nem szeretitek az olajformát, a NIOD ajánlata érdekes választás. A hatását rendkívülien finom tisztító észtereken alapozza meg. Tökéletes termék azok számára, akik szeretik az innovációt.

    Nyugtató tonikok száraz bőrre

    Az alapos dolog, azonban gyakran figyelmen kívül hagyják. Lehet, hogy a bőr állapotát nem változtatja meg nagy mértékben, de bizonyosan segíti a bőr mechanizmusainak megfelelő működését, például a hidratáltság megfelelő szintjét.

    Nem szeretném megemlíteni a hagyományos tonikokat, mivel már ismeritek őket. A közelmúltban megjelentek a piacon a szérum-tonikok, általában finom emulzió formájában, amelyek lemosás után mintha finom borogatással burkolják be a bőrt.

    A második lehetőség a zselés tonikok. A megnövekedett sűrűségük miatt sokkal lassabban párolognak el a bőrfelületről. Felhámunkban tartják a vizet, nem viszik magukkal amikor elpárolognak a bőr felszínéről:

    Erősen hidratáló szérum száraz bőrre

    Ez nagyon fontos rész! Nagyon száraz bőr esetében, igyekszem, hogy a szérum már félkrémes legyen. Tehát emulzió formájában. Vegyétek figyelembe, hogy ha szérum-tonikot és emulziós szérumot választjátok, ez a következő vékony lipidréteg a bőr számára.

    Léteznek azonban sokkal könnyebb vízes és zselés termékek is, amelyek szintén nagyon jól hidratálnak. A választás főként az preferenciáktól, évszakától és bőrproblémáktól függ.

    Száraz, dehidrált bőrről beszélve nem lehet elfelejteni a szkvalánról. De engedjétek, hogy ne foglalkozzak azzal, milyen nagyszerű és sokoldalú. A szkvalánról és a hidrolipid gátról szóló bejegyzésemből mindent megtudhattok. Ez a bejegyzés valamilyen módon kiegészíti a tudásunkat, mert a száraz bőr eredendően összefügg a hidrolipid gát működési zavarával.

    Uv szűrős krém érzékeny és száraz bőrre

    Mint bizonyára ti is tudjátok, a tudatos gondoskodás alapja az UV szűrő az év 365 napján. Ha találkoztatok már a Cosibella kozmetológiai tippjeivel, akkor nagyon jól tudjátok, hogy nappali krém helyett UV szűrős krémet ajánlunk. Száraz bőr esetén is lehetséges, főleg, ha például emulziós szérumot használunk, ami már könnyű krémként szolgál. Ha azonban egy bőrnek extra rétegre van szüksége, vihettek fel vékony réteg éjszakai krémet az UV szűrős krém alá, vagy legyen kéznél egy kiegészítő, nappali krémként is használható termék.

    Nagyon reaktív bőrek vagy terhesek bőre esetében, jó, ha figyelembe veszünk csak fizikai szűrők alapú termékeket.

    Egy kivételt fogok bemutatni, jó okkal. A Basiclab krémet irritált, bőrgyógyászati ​​és esztétikai kezelések utáni bőrön tesztelték is.

    Tápláló éjszakai krémek

    Crème de la crème! Az ajánlatunk a legtáplálóbb krémei a fent említett szérumokkal kombinálva – a megkönnyebbülés és a hidratálás garantáltak. Hadd kezdjem azzal, hogy bemutassam azokat a termékeket, amelyekben a ceramidok a főszerepet játsszák. Ceramidok azok az építőelemek, amelyek az epidermális gátat építik fel. A ceramidok hidratálják, újjáépítik a lipid gátat, regenerálják és védik a hámréteget a vízveszteségtől. Éppen az, amire a száraz bőrnek szüksége van.

    Mi még mélyen hidratálja a bőrt? A karbamid. Akár 10%-os koncentrációban az egyik legjobb hidratáló anyag. Tudjátok, hogy a Si Si Bee tulajdonosa azért hozta létre a márkáját, mert ő maga is pikkelysömörben szenved? Minden termékük kifejezetten száraz bőrnek szánt.

    A zsírsavak, olajok és vajak kívánatos összetevő a száraz bőrnek szánt krémekben. A száraz bőrnek általában saját inaktív faggyúmirigyei vannak, ezért azt kívülről kell zsírozni. Időszakosan száraz bőr esetén a bőr általában nem tud megbirkózni a körülményekkel, amelyekkel szembesül, ami azt jelenti, hogy túl kevés faggyút bocsát ki.

    Ajaktermékek

    Tudom, milyen nehezen ezt a területet ápolni. Gyorsan kiszárad, fájdalmasan repedez és nagyon nehéz olyat találni, ami megfelelően hidratálja, zsírozza, ugyanakkor nem tűnik el 5 perc után és valóban regenerálja az ajkakat. Bemutatom a 3 kedvencemet.

    A legjobb testhidratáló termékek

    Íme néhány ajánlat azoknak, akik szeretik a zsírosságot. Ezek a testápolók kompromisszum-mentesek, konkrétan és kíméletlenül kennek úgy, hogy csak állni és várni lehet, mielőtt tiszta paplan alá bújnénk, nehogy foltos legyen. Ilyen a természetük. Én úgy csinálom, hogy az applikáció után, felveszek egy leggingset, meleg zoknit, egy hosszú ujjú pólót, és lefekszem. A ruháktól való okkluziónak köszönhetően a krém még hatékonyabban fog hatni, és reggelre a bőr puhább és hidratált lesz.

    Hámlasztás

    Talán meglepő lesz, de még száraz bőr esetén is lehet, sőt kell is peelinget használni. Miért? Ugyanis a száraz bőr a hámlás megzavart folyamata miatt nem képes rendszeresen megszabadulni a stratum corneumtól és így korlátozza más kozmetikumok hatását.

    FIGYELEM: Ez nem vonatkozik az irritált vagy bőrgyógyászati ​​kezelés alatt álló bőrre. Ilyenkor nem lehet használni peelinget!

    Savak

    A száraz bőr számára a legnagyobb enyhülést a tejsav és a PHA savak nyújtják. Nagyon gyengédek, nem okoznak látható hámlást, viszont tökéletesen megszabadulnak az elhalt hámrétegtől, puhító, hidratáló és ránctalanító hatásúak.

    Azok számára, akiknek nagyon érzékeny bőrük van, vagy akik a savakkal való hámlasztással csak kezdik a kalandjukat, a NIOD egy másik innovatív terméket ajánlok. Nem savas hámlasztó szérum. Második javaslatom nagyon érzékeny bőrre az Evolve tonik, amely természetes savprekurzorokat tartalmaz, ami jelentősen csökkenti a bőr irritáló hatását.

    Peelingek

    Természetesen vannak hagyományos peelingek is, amelyeket használhatunk. Ha mechanikus peelingről van szó, olyanokat kell választani, amelyek nagyon finom csiszolószemcséket tartalmaznak. Az Iossi termékben ezek a kókuszpehely és a rizsliszt. Ne feledjétek, minél több vizet adtok hozzá, annál finomabb lesz! Ha kevés vízzel használjuk, akár testpeelingként is szolgálhat. Éljen a sokoldalúság! A rizs gyengéd hatása miatt a Purles is ezt használta a termékében, amely zsírosabb és védő, egy finom védőréteget hagy a bőrön.

    Azonban, mint bizonyára ti is tudjátok, száraz bőrre az enzimes peeling leginkább ajánlott. Ide gyűjtöttem össze az ajánlatunkból a legkényesebbeket, vagyis a nagyon érzékeny és sérült bőrű személyeknek.

    Mindannyiunk bőre más és más preferenciáink és igényeink vannak, ezért felkérem, hogy olvassátok el a termékek leírását, amely részletesen leírja azok tulajdonságait és működését. Ide dióhéjban összegyűjtöttem azokat a termékeket, amelyeket érdemes közelebbről is megnézni, és van köztük olyan is, ami SOS termékként kötelező a reaktív bőr számára. Ne felejtsétek el a teszt után a véleményetek az adott termék alatt hagyni!

    Segítségre van szükséged a kozmetikumok kiválasztásában és a bőrápolási rutin kialakításában? Fordulj hozzánk és a kozmetikusunk kielemezi a kozmetikumaidnak összetevőit, és személyre szabott, a bőröd igényeihez igazodó ápolást készít. Keress minket facebookon instagramon vagy hívd a +36 80 088 597 -es telefonszámot.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments