Pigmentációs foltok akne után

0 0 5 perc
Pigmentációs foltok akne után
Arcápolás
0 0 5 perc

Tartalomjegyzék

    Neked is vannak vörös vagy barna pigmentációs foltjaid az arcán, amelyeket pattanások és pörsenések hagytak? Valószínűleg ez az akne utáni hiperpigmentáció, amely súlyos gyulladások gyakori eredményei. Vannak azonban módok ezeknek az elváltozásoknak a kezelésére – nézd meg, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

    Aknés foltok – hogyan néznek ki?

    A pigment elváltozásoknak számos oka lehet, de a gyulladás utáni hiperpigmentáció nagyon jellegzetes. A pigmentfoltok, amelyek a pattanásoknak nem túl esztétikus emlékei, általában vöröses foltok formájában jelentkeznek. Színük lehet rózsaszín, barna vagy akár lila is. Általában kerek formájúak, ami pontosan megfelel a korábban a helyükön lévő bőrkiütéseknek. A pattanások helye az arcon, vagyis az aknés foltok általában laposak. Az akne utáni hiperpigmentációt nem szabad összetéveszteni a hegekkel. Utóbbiak olyan sérülések, amelyek a dermis károsodása következtében keletkeztek. A hegek formájukban különböznek az aknés foltoktól – ezek kis mélyedések a bőrön. Előfordulhatnak azonban az akne utáni pigment elváltozásokkal egyidejűleg is. Ha Te is a foltos arcbőr slamasztikájával küzdesz, akkor harcolj velünk a pigmentfoltok ellen!

    Barna foltok az arcon – hogyan alakulnak ki az aknés hegek?

    Az aknés elváltozások nem kellemesek – valószínűleg mindenki küzdött már hasonló problémával. Az aknéban fellépő gyulladások többféleképpen is megnyilvánulhatnak, például papulák vagy pustulák formájában. Ha megfelelően kezeled őket, jó eséllyel nem hagynak maradandó nyomokat. Sok esetben azonban az aknés elváltozások otthoni terápiája nem kielégítő. Az akne utáni elszíneződések egyik leggyakoribb oka a pattanásban lévő gennyes tartalom mechanikus eltávolítása. A gyulladt elváltozások nyomkodása – különösen nem megfelelő körülmények között – több kárt okozhat, mint hasznot. Gyakran baktériumok elterjedését eredményezi a bőr felszínén, valamint pigmentációs foltok képződését a kiütés helyén. A bőr nem megfelelő fényvédelme is elszíneződést okozhat. Az UV-sugárzás hatására megnövekszik a melanin, azaz a bőr barnulásáért felelős pigment szekréciója. Ha azonban már vannak apró foltok vagy aktív gyulladások a bőrön, elszíneződés léphet fel. Pigmentációs elváltozások előfordulhatnak bizonyos akne elleni gyógyszerek szedése következtében is.

    Piros foltok az arcon – otthoni jogorvoslatok aknés foltok ellen

    Piros, száraz foltok az arcon? A pattanások okozta pigmentfoltok az arcon történő halványító procedúrája nem egyszerű feladat, de mégsem reménytelen a foltok önálló eltávolítása. A pattanások utáni pigmentációs foltok eltüntethetők házi módszerekkel és megfelelő kozmetikai készítmények alkalmazásával. Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy mi segít az aknés elszíneződésen, akkor van egy tuti tippünk: elsősorban a savakat tartalmazó kozmetikumokat érdemes figyelembe venni (beleértve az AHA-t, PHA-t). Az akne utáni foltok halványulnak különösen mandula-, glikol- és azelainsav hatására. Használd a bőröd igényeinek megfelelő készítményeket, és fokozatosan vezesd be a savakat az ápolási rutinba. A retinol a pattanásos bőrre is jó szolgálatot tehet. Hámlasztó hatásának köszönhetően csökkenti a bőrben a melanin mennyiségét. A retinolkezelést azonban óvatosan kell alkalmazni, gondosan figyelve a bőr reakcióját. Továbbá, ha retinol és savas termékeket egyaránt használsz, ne tedd ki a bőrt közvetlen napfénynek, plusz használj magas SPF-értékű fényvédőt, amikor elhagyod a házat, és kerüld a közvetlen napozást.

    Mit használjunk akné utáni elszíneződés esetén?

    A sötétebb pigment elváltozások láthatóságának csökkentésének érdekében az első számú készítmény a hiperpigmentáció elleni kozmetikum. Ezek olyan pigmentfolt elleni krém vagy kenőcs készítmények, amelyek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy világosabbá teszik a bőr sötétebb területeit anélkül, hogy befolyásolnák annak élettani működését. Némelyikben magasabb a hatóanyag-koncentráció, aminek köszönhetően erősebb hatást fejt ki.

    Krém akne utáni elszíneződés ellen – milyen összetevőkre kell figyelni

    A kozmetikumok tulajdonságai szempontjából a legfontosabb az összetétel és a benne található hatóanyagok. A bőrt világosító és az elszíneződéseket korrigáló anyagok közé az alábbiak tartoznak:

    Konkrét kozmetikumok pattanás utáni foltok ellen, melyet figyelmedbe ajánlunk, ha ilyen jellegű problémákkal küzdesz!

    Beauty of Joseon - Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin - Világosító Rizs Szérum

    Beauty of Joseon – Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin – Világosító Rizs Szérum

    A Beauty Of Joseon Glow Deep Serum Rice + Arbutin világosító szérum a bőrtónusnak egységesítésére ideális azok számára, akik a hiperpigmentált bőrrel küzdenek. A szérum ragyogást biztosít, csökkenti a foltok láthatóságát, egyenletessé és széppé varázsolja a bőrtónust.

    Dr.Hedison -Vita Turn On - Világosító Arckrém

    Dr.Hedison -Vita Turn On – Világosító Arckrém

    Dr.Hedison – Vita Turn On – szintén egy első osztályú világosító hatású arckrém. A készítmény kardinális összetevője a citromkivonat, amely erős antioxidáns, hozzájárul a hiperpigmentáció csökkentéséhez és a bőrtónus kiegyenlítéséhez. A tranexaminsav és az arbutin tovább fokozza a világosító hatást, gátolva az új pigmentációs elváltozások kialakulását.

    Dr.Jart+ - Cicapair™ Tiger Grass Color Correcting Treatment - Korigáló Arckrém

    Dr.Jart+ – Cicapair™ Tiger Grass Color Correcting Treatment – Korigáló Arckrém

    Az arcod tele van piros pöttyökkel és foltokkal? Csökkentsd a bőrpírt és a bőr érzékenységét egyetlen egyszerű lépésben a Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment kezeléssel. Ez a tápláló krém innovatív színváltó kapszulákat tartalmaz. Alkalmazkodik a bőr árnyalatához, és semleges bézsre változtatja a színt. A zöld pigmentek és a centella asiatica kivonat semlegesítik az irritáció, foltok vagy rosacea okozta bőrpírt. Nyugtatják és kiegyenlítik a bőrtónust. A Green Treatment azonnal világosítja és kiegyenlíti a bőr tónusát, hogy segítsen csökkenteni a foltok megjelenését és a bőrpírt. Tegyen egy próbát, és érezze a saját bőrén a jótékony hatást!

    Írhatsz nekünk facebookoninstagramon vagy hívhatsz a 06 80 088 597 számon.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments