Hogyan kell használni a ricinus olajat, azaz a haj, a szemöldök és a szempillák megmentőjét?

1 0 3 perc
Hogyan kell használni a ricinus olajat, azaz a haj, a szemöldök és a szempillák megmentőjét?
Aktív összetevők
1 0 3 perc

Tartalomjegyzék

  A szépség természetessége, vonzereje örök, értéke felbecsülhetetlen, és ami talán a legfontosabb, hogy ez egy olyan állapot, ami megszerezhető, őrizhető, dédelgethető. A hajszálak egészsége gyakran még a legnagyobb odafigyelés mellett is meginog, főleg a külső tényezők hatására, amiknek a befolyásolása, irányítása nehézkes, vagy egyenesen lehetetlen. Rebegtetésre született szempillákkal sem büszkélkedik alapjáraton mindenki, ahogy a szemöldök gondozása is rendszerességet és tudatosságot követel. A jó hír az, hogy mindez egyetlen termékkel könnyedén, eredményesen és gyorsan megoldható a természetesség jegyében. Máris mutatjuk a részleteket!

  A népgyógyászat nem hazudik!

  A ricinus olaj nem ma kezdte a pályafutását. A népi gyógyászatban már évszázadok óta ismerik és elismerik mindazért a sokrétű pozitívumért, amik kivétel nélkül hozzájárulhatnak az egészség megőrzéséhez. Egyes történelmi kutatások azt bizonyítják, hogy a ricinus magjából mintegy négyezer éve készül préseléssel olaj, azaz ezt az anyagot már az ókori Egyiptomban is előszeretettel alkalmazták, elsősorban gyógyításra. A régészek további bizonyítékokat fedeztek fel afrikai, indiai, kínai, vagy éppen görög sírokban az olaj tudatos használatára.

  Kikerülhetetlen tehát, hogy megemlítsük, még mielőtt a szépségápolás vonatkozására térnénk, hogy mikor vetette be a népi gyógyászat ezt a különleges anyagot. A ricinusolaj hagyományosan hashajtó, fájdalomcsillapító, izomlazító tulajdonságairól híres, de viszketésre, szemirritáció csökkentésére is gyakran javasolták.

  Milyen hatást gyakorol az olaj a szépségre?

  Meg is érkeztünk a téma esszenciájához, miszerint a ricinusolaj használata a szépségápolás berkeiben nem hogy nem ismeretlen, hanem nagyon is népszerű. Hogy miért?

  Nos, főképp magas E-vitamin, Omega-zsírsav, valamint ricinsav tartalma miatt. Ezek a komponensek kivétel nélkül támogatják a hajhagymák megerősödését, a hajnövekedést, ezen kívül általuk a korpás haj ápolása is sikeressé válhat. A ricinus olaj hajra tehát kiváló termék, ami már néhány használatot követően látható változásokat generálhat.

  Azt azért érdemes tudni, hogy főleg a mélyben gyökerező problémák megoldása időt igényel, viszont megéri türelemmel lenni, mert a hatás garantáltan nem marad el.

  A ricinusolaj használatának egyik módja a közvetlen felvitel az érzékeny területekre, például ahol viszketés, piros foltok tapasztalhatóak, így konkrétan a bőrápolásban is részt vállalhat. Borogatás is remekelhető belőle, ekkor izomlazító, fájdalomcsillapító hatásai élvezhetőek ki a legteljesebb mértékben.

  Hogy visszatérjünk a hajkorona egészségének megőrzéséhez, a ricinusolaj hajra gyakorolt pozitív hatásai hajpakolás formájában is kiaknázhatóak, ráadásul az ilyen jellegű hajerősítő pakolások otthon is létrehozhatóak különösebb gond nélkül.

  A belsőleg történő alkalmazását most bővebben nem fejtjük ki, hiszen ennek a cikknek nem ez az elsődleges témája, de azt azért ildomos róla tudni, hogy bár az íze hírhedten élvezhetetlen, a szervezetet számtalan módon képes erősíteni.

  Mi a helyzet a pillákkal és a szemöldökkel?

  A ricinusolaj hajhullás témakörben sűrűn emlegetett termék, nem véletlen, hogy számtalan krém, szérum esszenciális alapjaként szolgál. A szempillákra például serkentően hat, fokozza a növekedésüket, erősíti, vastagítja a szálakat, amitől a pillák olyan érzékien hosszúvá és sűrűvé válhatnak, ami kétségtelenül a legtöbb nő álma. A ricinus olaj szempillára tehát igazi gyógyír, ami ráadásul tartósan képes megváltoztatni a pillák szerkezetét, így nem egy múló ábrándról beszélünk csupán. A ricinus olaj szemöldökre is kitűnő választás, hasonlóan a fentiekben leírtakhoz. A sűrű textúrájú olaj számtalan szépségápolási termék vívőanyaga, egyrészt kitűnő állaga, másrészt a fent is ecsetelt pazar jellemvonásai miatt. Ezért bár az olaj maga is alkalmazható közvetlen formában, de a legbiztosabb olyan kozmetikumokat keresni, amik élnek a ricinus adta előnyökkel.

  Ricinus olaj hajra – hogyan használjam?

  A hajpakolás készítése az egyik út, de természetesen akad még jó pár hasznos tipp a tarsolyunkban. A ricinus olaj hajra való használata nem bonyolult. A legegyszerűbb út az olaj közvetlen felhasználása. Ekkor érdemes kicsit bevizezni a hajat, majd felvinni az olajat, óvatosan bedörzsölni, végül belefésülni a hajba, és akár egy éjszakán át fennhagyni, majd másnap reggel megmosni a hajkorona egészét. De komplett kozmetikai termékcsaládok is megvásárolhatóak, például sampon, balzsam, vagy éppen hajnövesztő szérum, amikben már benne van a ricinus olaj, és ezzel együtt a problémák megszűnésének ígérete.

  Írhatsz nekünk a facebookon, instagramon vagy hívd a 06 80 088 597-es telefonszámot.

  Tetszett ez a cikk?

  Tetszik 1
  Subscribe
  Powiadom o
  guest
  0 komentarzy
  Inline Feedbacks
  View all comments