Fejbőrápolók hajnövekedésre, korpásodás csökkentésére és más problémákra – mit kell tudni?

0 0 5 perc
Fejbőrápolók hajnövekedésre, korpásodás csökkentésére és más problémákra – mit kell tudni?
Haj
0 0 5 perc

Tartalomjegyzék

    Fejbőrápoló – mi az?

    A fejbőrápolók olyan termékek, amelyeket a fejbőrre felviszünk, hogy javítsuk annak állapotát. Lehetnek tonik, emulzió vagy olaj formájában. Természetesen a hidrolátok is egyfajta fejbőr ápolóknak számítanak. A céltól függően különböző típusokat különböztetünk. Többek között nyugtató, hajhullást csökkentő, hajnövekedést serkentő, faggyúszabályozó és korpásodást gátló létezik.

    A fejbőrápolók hatása

    Természetesen ez a termék típusától függ. Ne feledjétek, hogy ha szeretnétek észrevenni az ápoló hatását, akkor be kell fejeznie a kezelést, amelynek legalább egy hónapig, lehetőleg háromig kell tartania. Az első használat után nem lehet elhamarkodottan megítélni a terméket, mert a hajunk nem nő napi 5 cm-t… ami kár. 🙂 Ha szeretnétek erősíteni az ápolók hatását, ne feledjetek a napi fejmasszázsról!

    Hogyan működik a fejbőrápoló?

    Hogyan működik a fejbőrápoló?

    • serkenti a haj növekedését,
    • korpásodás ellen hat,
    • csökkenti a faggyúkiválasztást,
    • erősíti a hajhagymákat,
    • korlátozza a hajhullást.

    A fejbőrápolók típusai

    Alkoholos ápolók

    Ezek olyan emberek számára ajánlottak, akiknek nincs száraz és érzékeny fejbőrük. Ha a tietek inkább az „ellenálló”, és nincs problémátok az irritációval, nyugodtan használhatjátok őket. A „gyenge kozmetikum, mert magas az alkoholtartalma” elve itt nem működik. Az alkohol oldószerként működik és az ún átmeneti promóter. Ennek köszönhetően a kozmetikumban található összetevők mélyebbre tudnak majd behatolni. Ezen kívül gyengéden irritálja a bőrt (persze ez egy szándékos eljárás), és javítja a vérkeringést, ami viszont serkenti a szőrtüszőket.

    Alkoholmentes ápolók

    Ezek olyan termékek, amelyek nem tartalmaznak nagy mennyiségű alkoholt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs benne – ez az összetevő megjelenhet a készítmény végén tartósítószerként (pl. benzil-alkohol), de elég kis mennyiségben, hogy ne irritálja a bőrt. A száraz, atópiás és érzékeny bőrű embereknek csak alkoholmentes fejbőrápolót kell használniuk. Persze attól, hogy nem tartalmaznak alkoholt, attól még nem kevésbé hatékonyak. 🙂

    Olajos ápolók

    A fenti kozmetikumok víz/alkohol alapúak voltak, de van egy másik típus is ezeknek a termékeknek – olajos ápolók. Ezek olyan kozmetikumok, amelyek különféle olajok keverékei, amelyek kondicionálják a fejbőrt. Az ilyen termékek gyógynövényi kivonatokat is tartalmaznak.

    A legjobb összetevők a fejbőrápolókban

    Milyen összetevők csökkentik a faggyútermelést és serkentik a hajnövekedést? Mindenekelőtt olajok (ricinus, mustár), vadgesztenye, bojtorján, csalán, zsurló és borsmenta kivonatok, illóolajok, valamint biotin és mentol. Az alábbiakban felsorolt fejbőrápolókban találjátok őket.

    A legjobb fejbőrápolók a hajhullásra és a hajnövekedésre

    Aromatica - Rosemary Root Enhancer - Rozmaring Fejbőrápoló

    Aromatica – Rosemary Root Enhancer – Rozmaring Fejbőrápoló

    Típus: alkoholos
    Hatóanyagok: biotin, rozmaring, gyömbér, padlizsán és rizs kivonat, rozmaring, levendula, menta és neroli olaj
    Illat: citromos-mentás limonádé
    Applikátor: permetező

    Nagyon érdekes és viszonylag új fejbőrápoló egy koreai márkától. A rozmaring kivonatnak és az illóolajoknak köszönhetően az ápoló hatékonyan szabályozza a faggyúkiválasztást, meghosszabbítva a haj frissességét. A biotin és a gyömbérgyökér kivonat a haj erősítéséért és növekedésének serkentéséért is felelősek. Az ápolóban található sok kivonat segít a korpásodás kezelésében. Mondhatjuk, hogy minden fejbőr problémára beválik. Az alkoholos fejbőrápoló mind a korpás, seborrhoeás problémával küzdőknek, mind pedig azoknak, akiknek meg kell erősíteni a hajhagymákat és csökkenteni kell a hajhullást.

    Mawawo - Hair Loss Prevention Lotion - Hajhullás Elleni Lotion

    Mawawo – Hair Loss Prevention Lotion – Hajhullás Elleni Lotion

    Típus: alkoholmentes
    Hatóanyagok: Biomimetikus szignálpeptid, biotin, kivonatok, többek között: vörös lóhere, bajkáli csucsóka, szója bab és búza csíra és amla gyümölcs
    Illat: finom, friss
    Applikátor: kupak applikátorral

    Ez egy olyan fejbőrápoló, amely valóban hatékony a hajhullás megállításában. Ezt a hatást a biomimetikus szignálpeptidnek és kivonatoknak köszönheti: vörös lóhere, bajkál csucsóka, szója bab és búzacsíra, amla gyümölcs és még sok más. Amellett, hogy csökkentik a hajhullást, serkentik a haj növekedést, erősítik azt és szabályozzák a faggyúkiválasztást. A krém kíméletes a fejbőrhöz és nem szárítja azt, így félelem nélkül használható minden nap.

    Khadi – Ajurvedic Hair Oil – Vitality Grow – Hajnövekedést Serkentő Olaj

    Khadi – Ajurvedic Hair Oil – Vitality Grow – Hajnövekedést Serkentő Olaj

    Típus: olajos
    Hatóanyagok: amla, brahmi, bala, bhringaraj, ricinusolaj, rozmaring illóolaj, kámforfa kivonat
    Illat: gyógynövényes
    Applikátor: pumpás flakon

    A listánkból az olajos krémet sem hagytuk ki, mert tudjuk, hogy sokak kedvence. Az indiai kozmetikai márka egy nagyon érdekes ájurvédikus ápolót készített. A kozmetikumban található amla erősíti a hagymákat és felgyorsítja az új haj növekedését. Ezen kívül korpásodást gátló hatása is van. A brahmi megakadályozza a hajhullást, és támogatja a pikkelysömör és az atópiás bőr ápolását, a bhringaraj pedig serkenti a hajnövekedést. Nem csak azoknak fog működni, akik szeretnék erősíteni a szőrtüszőket, hanem bőr problémákkal, pl. korpásodással, küzdőknek is.

    Bandi - Tricho - Hajnövekedést Serkentő Lotion

    Bandi – Tricho – Hajnövekedést Serkentő Lotion

    Típus: alkoholmentes
    Hatóanyagok: hangyasav, metil-nikotinát, csalán kivonat, zsurló kivonat
    Illat: finom, friss, gyógynövényes
    Applikátor: permetező

    A Bandi Lotion tökéletes választás azok számára, akik nem tudnak alkoholos ápolókat használni, de látható eredményeket szeretnének. Az ápolóban található hangyasav és metil-nikotinát gyengéden felmelegíti a fejbőrt, ami stimulálja a fejbőrt, és biztosítja a hatóanyagok jobb hatását, pl. csalán és zsurló kivonat. A fejbőrápoló felgyorsítja a hajnövekedést, nyugtatja a fejbőrt és normalizálja annak munkáját. A lotion flakon porlasztóval van felszerelve.

    A legjobb faggyúszabályozó fejbőrápolók

    Vianek - Normalizáló Tonik-Fejbőrápoló

    Vianek – Normalizáló Tonik-Fejbőrápoló

    Típus: alkoholmentes
    Hatóanyagok: csalán, zsurló, bojtorján és zsálya kivonat, nyírfalevél és kéreg kivonat, tejsav és fitinsav
    Illat: finom rozmaring illat
    Applikátor: permetező

    Ez a termék mindenképpen figyelmet érdemel. Számos faggyúszabályozó tulajdonságú kivonatot (csalán, zsurló, bojtorján, zsálya) és illóolajokat (rozmaring, eukaliptusz) tartalmaz. Ezenkívül ez egy másik ápoló, amely rendszeres használat esetén csökkenti a hajhullást és serkenti annak növekedését. Ne felejtsétek el a használatának hatását 2-3 hónap elteltével értékelni. Ezen kívül nagyon kellemes, rozmaringos (de finom) illata van.

    Herbaria - Bánfi - Bojtorján Hajszesz

    Herbaria – Bánfi – Bojtorján Hajszesz

    Típus: alkoholos
    Hatóanyagok: bojtorján gyökér kivonat
    Illat: gyógynövény illat (a férfi szakáll borotvahab illatára hasonlít)
    Applikátor: nincs precíz applikátor – érdemes tű nélküli fecskendőt használni

    Biztosan ismeritek ezt a fejbőrápolót. Itt a fő hatóanyag a bojtorjángyökér kivonat, amely erősíti a hajhagymákat, gátolja a hajhullást, emellett szabályozza a faggyúkiválasztást. Rendszeres használatával a krém láthatóan felgyorsítja a hajnövekedést. Ez az ápoló nagyszerű választás azoknak, akik nagyon szerették volna használni a Bánfit klasszikus változatban, de az illata miatt feladták.

    Természetesen ezek nem egyetlen fejbőrápolók, amelyeket kínálunk. Az alábbiakban olyan termékeket találhattok, amelyek szintén érdekelhetnek. 🙂

    Korpás elleni kozmetikumok

    Nyugtató fejbőrápolók

    A fejbőrápoló – hogyan kell használni?

    A fejbőrápoló felvitele előtt érdemes egy gyengéd masszázst végezni, amely serkenti a keringést és lehetővé teszi a hatóanyagok jobb hatását. Ezután vigyétek fel az ápolót, és az ujjbegyekkel finoman masszírozzátok be a fejbőrbe.

    Gyakran kérdezitek: „Mikor kell használni? Mosás előtt vagy után?” Itt van szabadság, de fontos, hogy a fejbőr ne legyen erősen szennyezett, mert akkor a hatóanyagok nehezebben tudnak áttörni a faggyúrétegen. Sok múlik az ápoló típusán is, vannak olyanok, amelyek szinte láthatatlanok a hajon, mások pedig zsíros haj vizuális hatását kelthetik.

    A frekvencia szintén nem azonos mindennek. Minél gyakrabban, annál jobb, de nem minden ápoló használható minden nap, például az erős alkoholos vagy a gyógynövényes készítmények kiszáríthatják a fejbőrt, ezért ebben a kérdésben érdemes betartani a gyártó ajánlásait.

    A tippünk: A termék használatát mindennapi masszázzsal és hetente egyszeri fejbőr radírozással kell kombinálni. E három lépés kombinálásával az eredmények igazán meglepőek lehetnek. További információkért lássátok a legjobb fejbőr peelingekről szóló bejegyzést.

    Reméljük, hogy tisztáztuk a fejbőrápolók kérdését. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy elcsábított-e valamelyik. Ne felejtsétek el mindig kombinálni az ápolót masszázzsal, mert ez adja a legjobb eredményt. ÉS! Azt se felejtsétek el, hogy a hatásokra várni kell egy kicsit, de megéri!

    Segítségre van szükséged a kozmetikumok kiválasztásában és a bőrápolási rutin kialakításában? Fordulj hozzánk és a kozmetikusunk kielemezi a kozmetikumaidnak összetevőit, és személyre szabott, a bőröd igényeihez igazodó ápolást készít. Keress minket facebookon instagramon vagy hívd a +36 80 088 597 -es telefonszámot.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments