Mire kell figyelni a haj porozitáshoz igazodó kozmetikumok választásakor?

0 0 4 perc
Mire kell figyelni a haj porozitáshoz igazodó kozmetikumok választásakor?
Haj
0 0 4 perc

Tartalomjegyzék

  A hajporozitáshoz igazodo ápolás

  A haj porozitásáról szóló előző bejegyzésből már tudjátok, hogy milyen hajtípusok vannak, és hogyan lehet a hajtípust azonosítani. A mai bejegyzésünket azoknak a kozmetikumoknak szenteljük, amelyekre érdemes odafigyelni a haj porozitás szerinti ápoláskor. Ma megtudhatjátok, hogy mely összetevők kívánatosak a porozitásatok esetében, mit elkerülni, és mit használni alkalmanként. Ha már ismeritek a haj porozitásatokat, de még mindig nem tudjátok, mire összpontosítani a kozmetikumok kiválasztásánál, olvassatok tovább.

  A haj porozitásához igazadó termékek alkalmazása

  Miért annyira fontos és milyen előnyei vannak?

  Ez a legjobb módja annak, hogy kezeljétek a hajatokat, javítsátok az állapotát, és hogy egészséges és szép megjelenést biztosítsatok. Nagyon fontos figyelembe venni a porozitást a kozmetikumok vásárlásakor. Természetesen ez nem lehet az egyetlen meghatározó tényező abban, hogy milyen terméket vásároltok. Figyeljétek meg a hajatok állapotát, és válasszatok a kozmetikumokat arra a problémára, amellyel éppen küzdötök. Ha ismeritek a hajatok porozitását, akkor megtudhatjátok, mely összetevők nem igazán alkalmasak a hajatok ápolására, és melyek azok, amelyek nagy tetszést aratnak majd.

  A PEH egyensúlya

  Mielőtt áttekintenénk az egyes porozitás típusok ápolását, van még valami, amit tudni kell. 🙂 A hajápolási termékekben 3 féle összetevő található, amelyek különleges hatással vannak a haj állapotának javítására. Ezek:

  Ahhoz, hogy a haj a legjobb állapotban legyen, az ápolásunkban egyensúlyt kell teremteni ezek az összetevők között, amit röviden PEH egyensúlynak nevezünk. Az egyes porozitás típusok egyensúlya kissé eltérő, egyes hajtípusok több hidratálást igényelnek, ezért humektánsokat tartalmazó ápoló termékeket igényelnek, másoknak szinte nincs is rájuk szüksége.

  Gyengén porózus haj

  Milyen összetevőket szeretnek?

  Milyen összetevőket nem szeretnek?

  Kozmetikai ajánlat alacsony porozitású hajra

  Közepesen porózus haj

  Milyen összetevőket szeretnek?

  Milyen összetevőket nem szeretnek?

  Kozmetikai ajánlat közepes porozitású hajra

  Erősen porózus haj

  Milyen összetevőket szeretnek?

  Milyen összetevőket nem szeretnek?

  Kozmetikai ajánlat erős porozitású hajra

  A weboldalunkon a „Haj” lapon szűrhetitek a termékeket, pl. a PEH – proteinok, emolliensek és humektánsok – felosztása szerint. A szűrők segítenek a megfelelő hajápoló termékek kiválasztásában, de ne felejtsétek el először „hallgatni” a hajatokra. Figyeljétek meg őket, ellenőrizzétek az állapotukat, és nézzétek meg, hogyan reagálnak az adott kozmetikumokra. Minden haj más és más, és bár egy adott terméket adott porozitásra terveztek, nincs garancia arra, hogy működni fog. Mindenekelőtt válaszoljatok a hajatok igényeire. Ha rákoncátlanak, emolliensekkel szelídíteni kell őket. Sérült haj esetén fontos lesz olyan fehérjéket bevinni az ápolásba, amelyek elősegítik a regenerációt. Másrészt a volumen nélküli hajnak olyan összetevőkre lesz szüksége, amelyek segítenek a gyökereknél felemelni.

  Segítségre van szükséged a kozmetikumok kiválasztásában és a bőrápolási rutin kialakításában? Fordulj hozzánk és a kozmetikusunk kielemezi a kozmetikumaidnak összetevőit, és személyre szabott, a bőröd igényeihez igazodó ápolást készít. Keress minket facebookon instagramon vagy hívd a +36 80 088 597-es telefonszámot.

  Tetszett ez a cikk?

  Subscribe
  Powiadom o
  guest
  0 komentarzy
  Inline Feedbacks
  View all comments