Arc esszencia – mi ez és miért érdemes használni?

0 0 4 perc
Arc esszencia – mi ez és miért érdemes használni?
Arcápolás
0 0 4 perc

Tartalomjegyzék

    Koreai kozmetikumok a COSRX-tól

    Az arc esszencia egy zseniális termék, széles körű felhasználási lehetőséggel. Több mint egy tonik, de mégsem hidratáló krém: kisebb molekulatömeggel rendelkezik, így képes a bőr mélyebb rétegeibe hatolni, és egyre inkább értékelik csodálatos ápoló tulajdonságait. Hogyan használjuk, melyiket válasszuk és mit érdemes tudni róla?

    Mi az az arc esszencia?

    Ez egy kozmetikum, amely egyfajta „híd” a bőr tisztítása és megfelelő ápolása között. Az esszenciát azonban napközben is használhatjuk a bőr felfrissítésére vagy ragyogásának és hidratáltságának helyreállítására. Minden a képletétől és az alkalmazás módjától függ. Az arc esszenciák a klasszikus tonikhoz hasonló formátumban, géles ampullákban vagy spray-ben kaphatók. De vajon honnan származnak az arc esszenciák? Ázsiai szépség rituálékból. Japánban vagy Koreában külön kategória a nappali és az éjszakai használatra szánt esszenciák sora. A helyi bőrápolási ceremónia számos készítmény használatát írja elő, az európai nők pedig a gyorsabb és gazdaságosabb, „skipcare-nek” nevezett megoldásokat részesítik előnyben. A lényeg, hogy egy multifunkcionális termék legyen, amely többféle problémára is választ ad, bázisként alkalmazva a hidratáló krém előtt.

    Mi a különbség a szérum és az arc esszencia között?

    A koreai bőrápolásban nagyon népszerű esszenciák abban különböznek a szérumoktól, hogy jóval könnyedebb és vizesebb állaga van. Olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek hidratálják, támogatják a bőrápolást, segítik a bőr ragyogását vagy feszességét, csökkentik a ráncokat és kiegyenlítik a bőrtónust. Az esszenciákat a bőr tonizálása után, de a hidratálás előtt érdemes használni. A szérumok az eltérő terminológia ellenére ugyanúgy és hasonló célra használhatók, azaz helyileg egy-egy konkrét problémára. Állaguk sűrűbb, és több hatóanyagot tartalmaznak, mint az esszenciák. A szérumot főként a csomagolásról lehet felismerni – általában csepegtetővel ellátott üveg flakonokban árulják, ami segít a termék tökéletes mennyiségének kalibrálásában. A szérumot a tonizálás és az esszencia felvitele után érdemes használni, várni a felszívódásig, majd az így tökéletesen előkészített arcra mehet a hidratáló krém.

    Milyen hatásokat lehet elérni egy arc esszencia használatával?

    Az arc esszenciák használata számos előnnyel járhat a bőr számára.

    Az arcápoló esszenciák hatóanyagai

    Ahhoz, hogy Te is megtalálhasd a bőrödnek leginkább megfelelő arcápoló esszenciát, több tényezőt is figyelembe kell venned. Mindenekelőtt fontos felismerni a bőrtípusát és megérteni az igényeit. Ezután érdemes odafigyelni az esszencia összetevőire és formulájára, valamint a csomagolásra és a használat kényelmére.

    Az esszencia feladata elsősorban a bőr természetes pH-értékének visszaállítása, amely az arctisztítás után gyakran túl magas. Ez a lépés megkönnyíti az ápoló kozmetikumokból származó hatóanyagok bejutását. Emellett maga az arc esszencia speciális ápoló összetevőket tartalmaz: hidratáló, tápláló, antioxidáns, antibakteriális, prebiotikus, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sőt lipidekkel gazdagított verziókat is, az igényeid szerint.

    Az esszencia tehát az első ápolási lépés a bőr tisztítása után – egyfajta bevezetés a szérum vagy krém felvitele előtt. Néha napközben is támaszt jelenthet, ha hidratálásra vagy a bőr felfrissítésére van szükséged. A legjobb, ha az ujjaiddal ütögeted be a bőrbe, nem pedig egy vattakoronggal, ami magába szívja a termék nagy részét.

    Chasin´ Rabbits – Magic Beauty Shroom Essence Patch – Korongok Rezgőgomba Esszenciával

    A hidratáló arckorongok formulája 100 százalék rezgőgomba kivonatot tartalmaz, amely hidratáló hatású, újjáépíti a bőrgátat, megköti a vizet a felhámban, regenerálja és feszesíti a bőrt. Erős vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően kiváló alternatívája a hialuronsavnak. Mélyen hidratáltan tartja a bőrt, feszesíti és elősegíti a sebgyógyulást. Minden bőrtípusra alkalmas.

    Aestura - Atobarrier 365 Hydro Essence - Mélyhidratáló Esszencia Ceramidokkal

    Aestura – Atobarrier 365 Hydro Essence – Mélyhidratáló Esszencia Ceramidokkal

    Tápláld bőrödet az AtoBarrier 365 Hydro Essence frissítő és nem zsíros formulával, amely 30-féle hidratáló tápanyagot tartalmaz: remekül imitálják a bőrben természetesen előforduló tápanyagokat. Ez az esszencia emeli a bőr nedvesség szintjét, elengedhetetlen hidratálást biztosítva annak egészséges és ragyogó megjelenéséhez. A hidratáló összetevők keverékével segít megerősíteni a bőr természetes védőrétegét, megakadályozza a nedvesség elvesztését és elősegíti a hosszantartó hidratálást. Tele van értékes tápláló összetevőkkel, így felfrissült, telt és mélyen hidratált bőrt hagy maga után. Emeld bőrápolási rutinodat egy új szintre a hidratáló tápanyagok erejével.

    Beauty of Joseon - Ginseng Essence Water - Esszenciális Ginzeng Víz

    Beauty of Joseon – Ginseng Essence Water – Esszenciális Ginzeng Víz

    Ez az esszencia minden szempontból telitalálat! Igazi bestseller, ami nem véletlen. Kizárólag természetes eredetű összetevőkből áll. Fő eleme a ginzeng víz, amely erős antioxidáns, frissíti és tonizálja a bőrt. Ezen kívül az arcesszenciát niacinamiddal dúsították, amely szabályozza a faggyúmirigyek munkáját, tompítja az elszíneződéseket és csillapítja a gyulladásokat. Az esszencia nyugtató hatású panthenolt is tartalmaz, amelynek köszönhetően egyenletessé varázsolja a bőrfelszínt. Vizes, de finom filmréteget hagy a bőrön, így remekül hidratál, és megakadályozza a feszesség érzését és a bőr kiszáradását.

    Celimax - Oil Control Capsule Essence - Faggyútermelést Szabályzó Esszencia Kapszulában

    Celimax – Oil Control Capsule Essence – Faggyútermelést Szabályzó Esszencia Kapszulában

    A faggyúmirigyek szabályozására szolgáló kapszulás esszencia. Fő összetevője a niacinamid, amely gyulladáscsökkentő, faggyúszabályozó és mattító hatású. A bőr védelméről az ázsiai gázló-kivonat és a nátrium-hialuronát gondoskodik, amelyek regeneráló, hidratáló és bőrerősítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A bőrt simává, puhává és ragyogóvá teszik. A komplexet béta-glükán egészíti ki, amely antioxidáns, és védi a bőrt a szabad gyökök negatív hatásaitól.

    Írhatsz nekünk a facebookon, instagramon vagy hívd a 06 80 088 597-es telefonszámot.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments