Hogyan tároljuk a kozmetikumokat, hogy tovább szolgáljanak nekünk?

0 0 3 perc
Hogyan tároljuk a kozmetikumokat, hogy tovább szolgáljanak nekünk?
Kozmetikumok
0 0 3 perc

Tartalomjegyzék

  Kevesen figyelnek a kozmetikumok tárolására. Sajnos előfordul, hogy alkalmatlan, vagy egyszerűen elavult termékeket használunk. Ma elmagyarázom, mit kell tenni annak érdekében, hogy a termékek tovább és jobban szolgáljanak nekünk.

  JHogyan tároljuk a termékeket?
  A legjobb, ha állandó (szoba)hőmérsékletet biztosítunk nekik, óvjuk őket a napfénytől és a nedvességtől. A fürdőszoba, az ablakpárkány és közvetlenül a radiátor melletti hely nem lesz megfelelő.

  Egy másik szempont a termék lejárati ideje. A termékeket ezen időszak után nem szabad felhasználni, mert előfordulhat, hogy fogyasztói használatra nem biztonságosak

  AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1169/2011/EU RENDELETE értelmében a kozmetikai termék csomagolásán fel kell tüntetni a minimális eltarthatósági időt, vagyis azt az időpontot, ameddig a terméket a legjobb használni. A minimális eltarthatóság dátuma egyértelműen fel van tüntetve (hónap és év, vagy nap, hónap és év, ebben a sorrendben). A dátumot egy megfelelő homokóra szimbólum vagy a „minőségét megőrzi” kifejezés előzi meg.

  Ha a minimális eltarthatósági idő meghaladja a 30 hónapot, a minimális eltarthatóság dátumának bizonyítása nem kötelező. Másrészt a csomagoláson fel kell tüntetni a felbontás utáni időszakot, amelyben a kozmetikai termék biztonságosan használható, ún. PAO, azaz Period After Opening. Ezt az információt hónapokban kell megadni, és a nyitott tégely megfelelő szimbólumával kell megjelölni. A csomagoláson fel kell tüntetni a felbontás utáni időtartamot abban az esetben, ha a termék felbontása után a termék minősége romlik, ami idővel a fogyasztót károsíthatja.

  Q&A:
  – Milyen termékeket érdemes különleges helyen tárolni?
  Ha a gyártó ajánlja, például a Timeless Széruma 20% C-vitaminnal ferulinsavval, hűtőszekrényben kell tárolni, hogy tovább aktív maradjon. A szemkörnyékápoló termékeket is jól tárolni a hűtőszekrényben. Ezután a hűsítő hatás a duzzanatot is csillapítja.

  – Milyen típusú csomagolást válasszunk?
  Az AIRLESS csomagok a legjobb megoldás, ezek olyan szivattyús csomagok, amelyek megakadályozzák a levegő bejutását kívülről a csomag belsejébe. Ennek köszönhetően csökkentjük a termék szennyeződésének és a baktériumok szaporodásának kockázatát. Ha tégelyes termékeket használjuk, akkor érdemes spatulával vagy kanállal felvinni őket.

  – Érdemes tartalék termékeket vásárolni?
  A válasz erre a kérdésre nem lesz egyértelmű, mivel ez a termék típusától függ. Sok természetes márkának rövid a lejárati ideje, ezért érdemes rendszeresen vásárolni ezeket a termékeket. Ha hosszú a gyártástól számított időtartam, akkor előre is vásárolhattok, akkor spóroltok a szállításon. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a PAO időszak a felbontástól számít, így ha egy adott terméket nem kívánunk felhasználni, ne bontsuk fel korábban.

  Segítségre van szükséged a kozmetikumok kiválasztásában és a bőrápolási rutin kialakításában? Fordulj hozzánk és a kozmetikusunk kielemezi a kozmetikumaidnak összetevőit, és személyre szabott, a bőröd igényeihez igazodó ápolást készít. Keress minket facebookon instagramon vagy hívd a +36 80 088 597-es telefonszámot.

  Tetszett ez a cikk?

  Subscribe
  Powiadom o
  guest
  0 komentarzy
  Inline Feedbacks
  View all comments