Acid Queen – Trichológiai fejbőr peeling

0 0 3 perc
Acid Queen – Trichológiai fejbőr peeling
Fejbőr
0 0 3 perc

Tartalomjegyzék

    Napjainkban a környezetszennyezés és a mindennapi stressz nemcsak az arcbőrt, hanem az egész testet jelentősen befolyásolja. Ennek eredményeképpen egyre inkább növekszik a fejbőrápolás iránti tudatosság, amely kulcsfontosságú ahhoz, hogy a haj jó állapotban maradjon. Egyre gyakrabban használnak fejbőrápolókat és a peelingeket a frizura egészségét és megjelenését szolgáló rutinban. A fejbőrnek is szüksége van rendszeres tisztításra – meg kell szabadulnia a felhalmozódott szennyeződésektől, az elhalt bőrsejtektől és a hajformázó termékek maradványoktól.

    A márkák manapság egymással versengenek, hogy egyre kifinomultabb hámlasztókat állítsanak elő, de néha az egyszerűség és a jó összetevők győznek. Ezt találod a HairTry új fejbőr peelingjében – Acid Queen-ben -, hogy úgy ápold a hajad, ahogy egy királynőnek illik. 😊

    Minek ez a fejbőr peeling? Megéri?

    Természetesen. Különböző típusú fejbőr peelingek léteznek – többet megtudhatsz róla ebben a cikkben. Ha rendszeresen ápolod az arc- és testbőrödet, ne feledkezz meg a fejbőrödről sem, hiszen egészséges fejbőr = egészséges haj. Ha tehát azt szeretnéd, hogy a hajad hosszabb ideig egészségesnek és kevésbé zsírosnak tűnjön, használj olyan fejbőr peelinget, amely az igényeidre van szabva. 

    Mit ad Neked a fejbőr rendszeres hámlasztása?

    Ennek köszönhetően csökkentheted a faggyútermelést, a korpa kialakulását, és felszabadítod a bőrt a termék maradványoktól vagy az elhalt bőrsejtektől, amelyek eltömítik a szőrtüszőket. Emellett lehetővé teszi, hogy a többi termék összetevői mélyebben bejussanak a bőrbe, ami erősen befolyásol a hajad állapotára. Ezenkívül a rendszeres masszázs serkenti a mikrokeringést, ami jelentősen gyorsítja a hajnövekedést és felemeli a hajat gyökerektől. Megelőzheted a fejeden kialakuló esetleges bőrproblémákat is, ráadásul kikapcsolódsz, és valami jót teszel magadnak – gondolom, mindannyian pihenünk a fodrászszéken, ha valaki a hajunkkal foglalkozik. 😊

    Hogyan működik a savas hámlasztó?

    Ez egy kémiai hámlasztási forma, amely savakat használ, amelyek feloldják az elhalt bőrsejteket. Emellett a savak szabályozzák a faggyútermelést, és némelyikük még a kialakult gyulladást is csillapítják, ha ezzel küzdesz. Alkalmazás nagyon egyszerű, és a lemosás sem okoz gondot, így semmi sem maradhat a bőrödön. Az összetételekben gyakran látni fogsz PHA-, BHA- vagy AHA-savakat, például szalicilsavat, glikolsavat, tejsavat vagy mandulasavat.

    Milyen gyakran kell használni a fejbőr peelinget?

    Ez nagyon egyéni kérdés, az igényeidtől függően. Ha gyakran használsz szilikon tartalmú hajformázókat vagy kozmetikumokat, akkor biztosan gyakrabban lesz rá szükséged. Általános szabályként heti egyszer elegendő. Figyeld azonban a bőröd reakcióját, az biztos, hogy határokat fog szabni Neked.

    Acid Queen – miért pont ő?

    Ez a HairTry trichológiai savas peeling akkor megtetszik Neked, ha a mindennapi életedet olyan témák keserítik meg, mint például:

    Ez egy géles formulájú, vegán termék, amely egy pipettás barna üveg flakonban van zárva. Friss, mentolos illatú, és ami a legfontosabb, alacsony allergén potenciállal rendelkező összetevőkből áll. A bőrproblémák elleni küzdelem nélkülözhetetlen eszköze, hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket, felszabadítja a faggyúmirigyeket és antibakteriális hatással rendelkezik.

    Milyen az összetétele és hogyan kell használni?

    A termék csomagolásán kiemelve látható: 4% mandulasav és 0,8% szalicilsav, amelyek hatékonyan tisztítják és hámlasztják az elhalt bőrt. Az irritáció megelőzése érdekében a márka 3%-os koncentrációjú karbamiddal és hidratáló növényi komplexszel egészítette ki a terméket, így a bőröd nemcsak megtisztul, hanem hidratált marad is. Rendszeres használat mellett ez a fejbőr peeling a frizurád élettartamát is meghosszabbítja, és a hajtövektől felemeli a hajat. 

    A csomagoláson található utasítás szerint átlagosan 10-14 naponta használd a terméket. Hajmosás előtt száraz fejbőrre vidd fel, a hajat részekre osztva. Ezután masszírozd be, és hagyd a bőrön 5-10 percig, mielőtt a szokásos rutin szerint samponoznád a hajad.

    Az Acid Queen tesztjeim

    Nekem ez a fejbőr peeling nagyszerűen bevált. Határozottan meghosszabbította a hajam frissességét, mert általában, ha nem fújom meg, másnap már nem néz ki olyan szépen, a peeling után pedig még a harmadik napon is rendesen nézett ki. Emellett határozottan volument kapott, és nem kellett aggódnom a „lapos haj” miatt. Nem tapasztaltam semmilyen irritáció, sőt, azt mondanám, hogy megnyugtatta a fejbőrömet. 

    A gyártó által ajánlott módon alkalmaztam – a száraz fejbőrre 10 percre, és ezt hetente egyszer csináltam. A Babyhair Fever-rel, egy hidratáló samponnal és egy lágyító kondicionálóval közepesen porózus hajra kombinálva használtam, szintén a HairTry márkától, és ez a kombináció nekem nagyszerűen bevált. A hajam sokáig puha, laza és friss maradt. Viszont, ha erősebb samponokat használsz, akkor 10-14 naponkénti használat tökéletes lesz számodra.

    Az Acid Queen illata meglepően kellemes. Az egyszerű összetételű termékek a parfümök hiánya miatt általában kellemetlen szagúak – itt egyáltalán nem vettem észre ezt. A fejbőrről is könnyen lemosható, így a szokásos dupla hajmosás után sem hagyott semmilyen maradványt a hajon. Tőlem is határozott 5/5-öt kap, és biztosan újraveszem. 

    A hámlasztás nem csak az arc és a test, hanem a fejbőr számára is elengedhetetlen. Arra bátorítalak, hogy ezt a terméket építsd be a hajápolási rutinodba, és remélem, hogy maga a fejbőrápolás témája felkeltette az érdeklődésedet. Ha bármilyen kérdésed van, írj nekünk bátran a Facebookon vagy az Instagramon (cosibella.hu), vagy hívj minket a 06 80 088 597-es telefonszámon.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments