A fejbőr peeling – házi módszerek és a legjobb peelingek

0 0 5 perc
A fejbőr peeling – házi módszerek és a legjobb peelingek
Haj
0 0 5 perc

Tartalomjegyzék

    A fejbőr peeling

    Bár a fejbőr peeling témája napról napra egyre népszerűbb, mégis az a benyomásunk, hogy ezt elhanyagolják. Miért? Kérdezzétek meg magatoktól, hogy mikor végeztetek utoljára fejbőr peelinget. Tegyetek fel magatoknak még egy kérdést is – van otthon egy fejbőr peelingem? Biztosak vagyunk benne, hogy sokaknak még nem volt ilyen terméke a kezében, ezért úgy döntöttünk, hogy írunk egy bejegyzést, ami megmutatja, milyen rendkívül fontos a rendszeres fejbőr peeling, és miért érdemes beszerezni legalább egyet belőlük.

    A fejbőr peeling – kinek?

    Mindenkinek! Valószínűleg savas vagy hámréteget oldó enzimes kozmetikumokkal hámlasztjátok az arcbőrt, vagy a klasszikus megoldást választjátok, és hagyományos szemcsés peelinget használtok. Ugyanez vonatkozik a test peelingre is. Akkor miért nem gondolunk a fejbőr hámlasztására?

    Gondoljunk csak bele: a haj a fejbőrből nő ki, így az ápolt és egészséges fejbőr az egészséges, fényes hajért felelős. Az egészséges fejbőrnek az alapja a rendszeres bőrradírozás.

    A test helyétől függetlenül, még mindig megvan a bőrnek a szokásos megújulási ciklusa. Mit jelent? Egyszerűen mondva, minden hónapban „levetjük” az öreg bőrt, bár nem úgy néz ki, mint hüllőknél. 😀 Ez hogyan történik? Az új epidermális sejtek a régieket felfelé tolják fel. A fejbőrradírok feladata az elhalt hámsejtek eltávolítása a bőrfelületről.

    A fejbőr peeling hiányának eredményei

    Ha nem használunk rendszeresen peelinget, akkor nem számíthatunk a korpásodás elleni, a hajnövekedést serkentő, a hajhullást csökkentő, a faggyútermelést szabályozó vagy az AD-vel való bőrt nyugtató fejbőrápolók hatékony hatására. Az elhalt hámsejtek egyfajta kaput hoznak létre, amelyen keresztül a hatóanyagok sokkal nehezebben jutnak át. Ezen kívül, ami érdekes, és fontosnak tartjuk, hogy a fejbőrön baktériumok sokasága él, és nem csak az elhalt hámrétegekkel táplálkozik…

    Ebben a bejegyzésben bemutatok Nektek mindent, amit a fejbőrradír használatáról tudni kell. Hogyan elvégezhető a fejbőr hámlasztás házilag, milyen hatásai vannak és kinek fog működni? Azt is megtanuljátok, milyen megoldás van száraz, hámló fejbőr esetén a rendelkezésre álló termékek segítségével. A fejbőrradír segíthet a fejbőr hámlás ellen? Vagy talán megszünteti a túlzott zsírosodást? Ha kíváncsiak vagytok, milyenek a legjobb professzionális és házi szerek száraz fejbőrre, ez a bejegyzés Nektek való!

    Milyen negatív hatások vannak annak, ha nem radírozzuk a fejbőrt?

    Az előnyök – mit ad a fejbőr peeling?

    • serkenti a mikrokeringést,
    • erősíti a fejbőrt,
    • felemeli a hajat a gyökerektől,
    • eltávolítja az elhalt hámsejteket,
    • szabályozza a faggyúkiválasztást,
    • megakadályozza a baktériumok szaporodását,
    • növeli a hatóanyagok hatékonyságát,
    • csökkenti az eltömődött hajgyökerek számát és ezáltal a hajhullás kockázatát.

    Hogyan válasszunk meg peelinget? – típusok

    Jelenleg a peelingek választéka igen nagy és ennek a változatosságnak köszönhetően mindenki találhat magának valamit – az érzékeny fejbőr tulajdonosai és az alapos hámlasztást kedvelők egyaránt. Többféle hámlasztás létezik, és az alábbiakban olvashatjátok, hogyan működnek, miben különböznek, és kiválaszthatjátok a számotokra a megfelelőt.

    Mechanikus peeling

    A mechanikus hámlasztás a szemcséket tartalmazó készítmény, amelyek dörzsöléssel eltávolítja az elhalt bőrt. Általában ezek porított gyümölcsmagok, só vagy őrölt kávé. A mechanikus peeling jó választás a legtöbb bőrhöz, de túl durva lehet a nagyon érzékeny és kényes bőr esetében.

    Ezt a peelinget alaposan eloszlatjuk és néhány perces alapos fejmasszázst végzünk, majd leöblítjük a terméket.

    Enzimes peelingek

    Az enzimes peeling a kémiai hámlasztások egyike, melynek a célja az elhalt hám „feloldása”. A mechanikus peelinggel ellentétben nem szemcséket, hanem a hámlasztásért felelős enzimeket tartalmazza. Emiatt tökéletes, ha finom, érzékeny fejbőretek van, amely nem tűri a dörzsölést. Az ilyen peelingekben népszerű enzimek a papain és a bromelain.

    Az enzimes peelinget felvisszük a fejbőrre, hagyjuk hatni néhány percig, majd öblítsük le vízzel.

    Savas hámlasztás

    Ez egy másik típusú kémiai hámlasztás, de itt a hámlasztó hatást a savak biztosítják. Leggyakrabban a gyümölcssavakat és a tejsavat alkalmazzák, a felhasználásuk általában ugyanúgy néz ki, mint az enzimes peelingeknél.

    A kémiai hámlasztás egyik előnye az egyszerű felvitel és könnyű leöblítés, így nem kell attól félni (mint a szemcsék esetében), hogy a termék a hajban marad.

    Milyen fejbőr peelingek megtaláltok ebben a bejegyzésben?

    Milyen gyakran használjak fejbőr peelinget?

    Természetesen, ez attól is függ, hogy milyen gyakran szükségetek van ilyen peelingre. Ha minden nap használtok hajformázó termékeket, sok terméket visztek fel a fejbőrre, előfordulhat, hogy gyakrabban kell radírozni. Általában azonban egyszer hetente használják, és ezt a gyakoriságot ajánljuk.

    “A fejbőr peeling után hullik a hajam, mit tegyek?”

    A hámlasztás utáni hajhullás lehetséges, és számos tényezőtől függ.

    A fejbőr peeling – házi módszerek

    Természetesen, a fejbőrradír elkészíthető házi alapanyagokból is, ami a legtöbbünknek otthon van. Az ilyen hámlasztások előnye, hogy szinte azonnal elvégezhetjük őket, de néha ilyen módszer bizonyos kockázatokkal jár.

    A fejbőr peeling agyaggal

    A legbiztonságosabb és nagyon gyengéd házi módszer a fejbőr hámlasztására. Az agyagok felszívják a faggyút és a szennyeződéseket, így jó kiindulópont lehetnek a peelinggel való kalandhoz. Mosás közben hozzáadhatunk egy adagot samponhoz. Az ilyen agyag tökéletes lesz azoknak, akiknek a haja gyorsan zsírosodik – csökkentheti a faggyúkiválasztást, és tökéletes összetevő, amely felemeli a hajat gyökerektől.

    Ha érzékeny a fejbőretek, válasszatok fehér agyagot. A gyorsan zsírosodó haj, vagyis inkább a fejbőr, tulajdonosai sokkal jobban szeretik a zöld agyagot.

    Cukoros fejbőr peeling

    Ez egy olyan módszer, amellyel óvatosnak kell lenni. Maga a cukor, mint összetevő, kiváló nedvesítőszer, amely hidratálja egyaránt a hajat és a fejbőrt. Ez a lehetőség azonban nem mindenkinek való. Ha fejbőr problémákkal küszködtök, például korpásodás, atópiás dermatitisz, pikkelysömör és egyebek, a cukor maga is súlyosbíthatja ezeket, ezért az ilyen hámlasztás után a fejbőrt meg kell tisztítani. Ha úgy döntötök, hogy cukros fejbőrradírt használtok, véleményünk szerint érdemesebb egy kész terméket választani, például a Biolaven Szőlős Fejbőr Peelinget.

    A legjobb fejbőr peelingek

    Oké, most már rájöttetek, milyen hihetetlenül fontos a rendszeres fejbőrradír, milyen előnyökkel jár, és milyen kellemetlen következményekkel járhat a fejbőr elhalt sejtjei rendszertelen hámlasztása. Valószínűleg most tettétek fel magatoknak a kérdést: „Melyik fejbőrradírt választani?” Szerencsére lehetőségünk volt kipróbálni a Cosibellában kapható bőrradírok egy részét, és a véleményünk szerint a legérdekesebbeket választottuk. Az alábbiakban néhány javaslatot találtok tőlünk, valamint arról, hogy mi a tevékenységüknek az alapja, és kinek legjobban működni fognak.

    Aromatica - Rosemary Scalp Scrub - Rozmaring Fejbőrradír

    Aromatica – Rosemary Scalp Scrub – Rozmaring Fejbőrradír

    Peeling típusa: mechanikus
    Hámlasztás ereje: közepes
    Kinek: normál bőrűeknek, korpásodás és zsírosodással küzdőknek

    Gyógynövényes peeling, amelyben a Holt-tengerből származó izraeli só felelős az elhalt bőr hámlasztásáért. Tehát úgy tűnhet, hogy egy ilyen hámlasztás kiszáríthatja a fejbőrt és túl éles, de egyáltalán nem! A szemcsék finomak és könnyen kiöblíthetők a hajból, maga a peeling pedig kíméletes a bőrhöz. A gyógynövény kivonatok, például a rozmaring, a bazsalikom, a gyömbér és az oregánó komplex segít megnyugtatni és megtisztítani a fejbőrt, miközben tápanyagot is biztosít. A peeling érezhetően friss, gyógynövényes illatú.

    Anwen - Wake It Up - Kávés Enzimes Sampon

    Anwen – Wake It Up – Kávés Enzimes Sampon

    Peeling típusa: enzimes
    Hámlasztás ereje: erőteljes
    Kinek: különösen szeborreás, gyorsan zsírosodó és érzéketlen bőrre, valamint azoknak, akiknek fontos a minimalizmus az ápolásban

    Top termék és a “must have” lehet azoknak, akik nem szeretnek órákat a fürdőszobában tölteni, vagy nincs rá idejük. A sampon, amelyről beszélünk, a Bacillus Ferment enzimet tartalmazó termék, amely az elhalt hámsejteket hámlasztó proteolitikus enzimek közé tartozik. Ezenkívül a termék hidratáló és lágyító karbamidot, valamint koffeint és kávé kivonatot tartalmaz, amelyek antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, serkentik a mikrokeringést, és gyönyörű, friss és frissítő kávé aromát kölcsönöznek a terméknek.

    Mawawo – Prebiotikus Fejbőrradír

    Mawawo – Prebiotikus Fejbőrradír

    Peeling típusa: enzimatikus-mechanikus
    Hámlasztás ereje: gyengéd / közepes
    Kinek: mindenkinek, érzékeny fejbőrűeknek is

    Azoknak, akik biztosak akarnak lenni abban, hogy az elhalt bőrt alaposan eltávolított lesz, vagy egyszerűen csak eldöntetlenek ;-), az enzimatikus-mechanikus peelinget ajánljuk. Az édes mandula héj por és a hidratáló és hámlasztó mangó, papaya és ananász kivonat kombinációja hatékonyan radírozza és tonizálja a bőrt. A peelinget fehér agyaggal is gazdagították, ami tisztít és frissít, valamint mustárolajjal, ami serkenti a haj növekedését. A peeling vegán és 97,1%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz.

    Bandi - Tisztító Tricho-Peeling Fejbőrre

    Bandi – Tisztító Tricho-Peeling Fejbőrre

    Peeling típusa: savas
    Hámlasztás ereje: közepes
    Kinek: normál, zsíros bőrre és azoknak, akik nem szeretik a szemcsés hámlasztást

    Ez egy vegán, savas peeling a Banditól, ami egészen új márka az áruházunkban. Ez egy savas termék, amelynek pH-ja nagyon alacsony, 3,0. Mit tartalmaz? Mindenekelőtt karbamidot és tejsavat, amelyek hidratálják és gyengéden hámlasztják az elhalt hámréteget. Ezután találjuk az irritációt nyugtató allantoint és a borsmenta kivonatot, amely határozottan jó szövetségese a korpás bőrnek és a legyengült hajgyökereknek. Erősíti őket, serkenti a hajnövekedést és korpásodásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Remek nyugtató hatású is. A kozmetikum nedvesítőszert is tartalmaz, azaz hidratáló hatású anyagot – triacetint. A peeling hatékonyan és gyengéden hámlasztja az elhalt hámsejteket és normalizálja a faggyúkiválasztást.

    A hám rendszeres hámlasztása szükséges lépés mind az arc- és testápolásban, mind a fejbőr ápolásában. Nyugodtan megmondhatjuk, hogy ez minden ápolás az alapja. Javasoljuk, hogy vezessétek be ezt az ápolási lépést a rutintokba, és reméljük, hogy a fenti termékek közül néhányat érdekesnek találtok.

    Segítségre van szükséged a kozmetikumok kiválasztásában és a bőrápolási rutin kialakításában? Fordulj hozzánk és a kozmetikusunk kielemezi a kozmetikumaidnak összetevőit, és személyre szabott, a bőröd igényeihez igazodó ápolást készít. Keress minket facebookon instagramon vagy hívd a +36 80 088 597 -es telefonszámot.

    Tetszett ez a cikk?

    Subscribe
    Powiadom o
    guest
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments