Hajápolás

Mire kell figyelni a haj porozitáshoz igazodó kozmetikumok választásakor?

A haj porozitásáról szóló előző bejegyzésből már tudjátok, hogy milyen hajtípusok vannak, és hogyan lehet a hajtípust azonosítani. A mai bejegyzésünket azoknak a kozmetikumoknak szenteljük, amelyekre érdemes odafigyelni a haj porozitás szerinti ápoláskor. Ma megtudhatjátok, hogy mely összetevők kívánatosak a porozitásatok esetében, mit elkerülni, és mit használni alkalmanként. Ha már ismeritek a haj porozitásatokat, de még mindig nem tudjátok, mire összpontosítani a kozmetikumok kiválasztásánál, olvassatok tovább.

A PEH egyensúly dióhéjban

A PEH egyensúly óriási hatással van a hajunk állapotára. A proteinokat, emollienseket és humektansokat megfelelő arányban tartalmazó kozmetikumok kiválasztása segít a legjobb eredményt elérni a hajápolásban. Mi történhet tehát, ha a PEH egyensúly megbomlik?

Hajsampon – hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Egy sampon sérült hajra? Vagy esetleg nem hajra, hanem száraz vagy zsíros fejbőrre? Ebben a bejegyzésben megtudhatjátok, hogyan kell megfelelően a fejbőrt mosni, mi viszketést okozhat, és megnézhetitek a legjobb hajsamponok listáját, amelyeket a fejbőr problémája szerint kategorizáltunk.

Haj olajozása – hogyan kezdeni?

Talán már többször láttatok vagy hallottatok a haj olajozásáról. Biztosan van valami oka annak, hogy ez a téma olyan gyakran előkerül, ugye? Ez igaz, mert a haj olajozása valóban megváltoztathatja a haj kinezetét. Ha még mindig fogalmatok sincs, miről van szó, és miért használnak az emberek liter olajat a hajukra sütés helyett, olvassátok el ezt a bejegyzést.

Zsírosodó haj - hogyan lehet kezelni?

A zsírosodó fejbőr a sok embert érintő probléma. Nagyon valószínű, hogy ez a hormonok működésének a következménye, pontosabban hormonális zavar. A kulcs a probléma megtalálása és diagnosztizálása, a következő lépés pedig a kezelés mellett a megfelelő sampon kiválasztása zsírosodó hajra, vagy inkább fejbőrre. Hogyan kell csinálni? Hogyan találjuk meg az okot és melyik sampont válasszunk? Olvassátok el a bejegyzést és tudjatok meg többet!

Ellenőrizd a haj porozitásod!

A haj porozitása egyszerűen a kutikulák felhasadásának mértéke. Miért olyan fontos tudni a haj porozitást? Először is azért, mert a hajápolásunk ettől függ. Ha a drága, jó kozmetikumok használata ellenére sem észleltek javulást a haj állapotában, a probléma a haj porozitásának helytelenül választott ápolásában lehet. A mai bejegyzésből megtudhatjátok tőlünk, hogy milyen porozitású a hajatok, és hogyan kell ápolni.
pixel