Retinol / Retinál / Retinoidok

Termékek száma: 80

MŰKÖDÉS

Az A-vitamin-származékok rendkívül hatékonyak a szabad gyökök elleni küzdelemben. Szabályozzák a faggyúkiválasztást, halványítják az elszíneződéseket és a ránctalanító kezelés elengedhetetlen elemei.

BŐRTÍPUS

A retinol az egyik leggyakrabban választott anyag az érett bőr és egyenetlen bőrtónus esetén. Zsíros és pattanásos bőr ápolására is tökéletes.

ÉRDEKESSÉGEK

A retinol nagyszerű alternatívája a bakuchiol, amely növényi retinoidnak számít. Hatékonysága hasonló a retinolhoz, de nem mutatja ki irritáló és teratogén hatását, így ideális alternatíva terhes nők, szoptatós anyák és nagyon érzékeny bőrűek számára.

A retinoidok csoportjába tartozó A-vitamin egyre gyakrabban használt és elismert anyag a kozmetikai termékek formuláiban. A retinol ennek a szerves vegyületnek az aktív formája, és leggyakrabban a piacon kapható készítményekben található meg. A retinaldehid viszont gyorsabban átalakul retinsavvá, mint a retinol, aminek köszönhetően gyorsabban hat a bőrsejtekre. Ezek az anyagok, elképesztő hatásuk mellett, irritálhatják a bőrt. Különösen finom, érzékeny bőrre, túlzottan gyakran alkalmazzák vagy túl magas koncentrációban.

Ezek az összetevők fényérzékenyítő tulajdonságai miatt az őszi-téli időszakban javasoljuk a retinoid tartalmú kozmetikumok felvitelét, a napközbeni magas fényvédelemmel együtt. Érdemes fokozatosan fejleszteni a bőr tűrőképességét ezekkel az összetevőkkel szemben, és a kezelést alacsonyabb koncentrációban, kevésbé irritáló A-vitamin származékokkal kezdeni, a legjobb eredményt a kezelés megkezdésétől számított 3-6 hónapon belül érjük el.

Teratogén hatásuk miatt terhesség alatt nem javasolt alkalmazni - ilyenkor érdemes bakuchiolt, azaz növényi retinoidot tartalmazó termékhez nyúlni, amely a retinolhoz hasonló hatású, de nem irritáló vagy teratogén hatású.

Rendezés
termékek száma: 30/80
A retinoidok olyan hatóanyagok, amelyekhez egyre többen nyúlnak a haladó és konkrét működésre irányuló ápolás szerelmesei. Ezek olyan szerves vegyületek, amelyek a retinol analógjai (azaz az A-vitamin származékai). Ezt nevezik a kozmetikusok a fiatalság vitaminjának. Az A-vitamin-származékok számos különböző területen működnek, nem csak az öregedésgátló kezeléssel kapcsolatban. Javítják a bőr feszességét, kisimítják a ráncokat, normalizálják a faggyúkiválasztást, akne elleni tulajdonságokkal rendelkeznek, támogatják a hámsejtek hámlási folyamatát.

Mit kell tudni a retinoidokat tartalmazó kozmetikumokról?

Hogyan lehet megérteni a retinoidok, a retinol és a retinál közötti különbségeket? Esetenként a retinolt és a retinoidokat szinonimáknak tekintik, és ugyanarra az anyagra utalnak. Nem is lehetne nagyobb baj! A retinoidok olyan összetevők csoportját alkotják, amelyek közé tartozik a retinol, a retinál és a retinsav (vényköteles termékekben kapható). Az A-vitamin elsődleges formája a retinol. Kémiai folyamatok eredményeként retinállá, majd retinsavvá (az A-vitamin legaktívabb formája) alakulhat át. Mind a retinol, mind a retinál számos arc- és szemkrém, szérum, ápolóolaj és maszk összetevője. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú készítményeket a legjobb éjszaka használni, mert fényérzékenységet okoznak. A retinol erős szárító hatású és irritálhatja a bőrt, ezért különösen érzékeny bőrön, illetve látható bőrirritáción, sérülésen nem javasolt a használata. Hajszáleres arcbőr esetén a retina alacsonyabb koncentrációban jobb lesz.
pixel