Probiotikumok és prebiotikumok a kozmetikában

Termékek száma: 233

MŰKÖDÉS

Lehetővé teszik a megfelelő bőrmikrobióma fenntartását, megakadályozzák a kórokozó mikroorganizmusok fejlődését, gyulladáscsökkentő és erősítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

BŐRTÍPUS

A prebiotikumokat és probiotikumokat tartalmazó kozmetikumok segítenek a zsíros, pattanásos és problémás bőr, valamint a száraz, érzékeny és atópiás bőr ápolásában.

ÉRDEKESSÉGEK

A "probiotikum" elnevezés görög eredetű, jelentése "az élet számára". Először 1965-ben használták az emberi és állati növekedést serkentő mikroorganizmusok által termelt anyagok leírására.

A „jótékony mikrobák tápközegeként” tartott prebiotikumok növelik mennyiségüket, ami nagyon előnyös számunkra. A probiotikumok pedig olyan készítmények, amelyek már tartalmazzák az emésztőrendszerünk megfelelő működéséhez szükséges baktériumkultúrákat. Mindkét anyag jótékony hatásának köszönhetően a kozmetikai formulák egyre gyakrabban használt összetevőjévé válik. Gyakran adalékanyagként szolgálnak gyermekeknek vagy irritált és sérült bőrűeknek szánt készítményekben is, mert megnyugtatják, táplálják és erősítik az epidermisz védőrétegét.

A fermentumok pedig növényi kivonatok, amelyek probiotikus baktériumok vagy élesztő segítségével alakulnak. Gyakran használják az anti-age kozmetikumokban a megnövekedett antioxidáns mennyiség vagy a kollagéntermelés serkentése miatt.

A koreai márkák egyik legértékesebb összetevője a Galactomyces gomba szűrlet, amely prebiotikumokban gazdag. Szabályozza a faggyúmirigyek munkáját, antibakteriális és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik.

Rendezés
termékek száma: 30/233

Probiotikus kozmetikumok

A probiotikumok olyan hasznos baktériumkultúrák, amelyek segítenek fenntartani a megfelelő mikroflórát. Leggyakrabban az emésztőrendszerrel hozzák összefüggésbe, de a kozmetikumokban is alkalmazzák ezeket. Ezek az összetevők elősegítik a kórokozók fejlődését lassító folyamatokat. Segítik a bőr védőgátjának helyreállítását, annak gyógyulást és a gyulladás elleni küzdelmet. A fenti okoknál fogva a probiotikus kozmetikumokat zsíros, pattanásos, problémás, kombinált, atópiás és érzékeny bőrre is alkalmazzák.

Mit találtok az ajánlatunkban?

Különböző típusú probiotikumokat tartalmazó termékeket kínálunk. Ezek többnyire a Lactobacillus, Lactoccocus, Bifida Ferment Lysate és a Microccocus csoportokba tartoznak. Ezeket az összetevőket többek között maszkokban, szérumokban, esszenciákban, krémekben és arctisztítókban találhatod. Próbáld ki a probiotikus kozmetikumokat a saját bőrödön, és győződj meg magad ezen összetevők tulajdonságairól.

pixel