Kender kozmetikumok

Termékek száma: 11

MŰKÖDÉS

A kender bakteriosztatikus, gyulladáscsökkentő, faggyúmirigy-szabályozó és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül erősítik a bőr természetes védőgátját és az ereket.

BŐRTÍPUS

A kenderolaj főként problémás, pattanásos bőrű embereknek ajánlott, beleértve a rosaceát, szeborreás és vegyes pattanásokat. Száraz, érzékeny bőrre, atópiás dermatitisz, pikkelysömör, ekcéma és az öregedés első jelei esetén egyaránt jól működik.

ÉRDEKESSÉGEK

Évekkel ezelőtt az emberek azt hitték, hogy a kendernek varázslatos hatása van. Minden gazdaságban termesztették, és felhasználták a textil-, kozmetikai-, gyógyszer- és élelmiszeriparban.

A kozmetikában a kender rostos fajtáját használják. Vegyületeket állítanak elő – főként az ismert kannabidiolt (CBD), amelyet az EU hivatalosan is elismert a bőr regenerálódását felgyorsító, antioxidáns és ránctalanító anyagként. A belőlük préselt olaj többek között gazdag esszenciális zsírsavakkal, amelyek a védelemért és az újjáépítésért felelősek, és megakadályozzák a vízveszteséget az epidermiszből.

A kender bakteriosztatikus tulajdonságainak köszönhetően szívesen használják a bőrproblémákkal küzdők, de az érzékeny és érett, hidratálást és regenerációt igénylő bőrűek is. Ezenkívül a kender táplálja a hajat és fényt ad neki, valamint szabályozza a fejbőr faggyúkiválasztását.

A kender (rostos) biztonságos és teljesen legális vegyületeket, úgynevezett CBD-t (kannabidiolt), valamint terpéneket és számos vitamint termel. A fitokannabinoidokat (azaz a növényi kannabinoidokat), mint például a kannabidiolt, az olajok vagy infúziók formájában megjelenő étrend-kiegészítők, de a nagyra értékelt kozmetikumok gyártása során is használják. A kendermagolaj elsősorban a problémás, pattanásos, zsíros, túlérzékeny és hajszáleres bőr ápolására szolgál majd. Az atópiás bőr tulajdonosainak is ajánljuk, akik ekcémával vagy pikkelysömörrel küzdenek. Ez az arc-, test-, fejbőr- és hajápolási termékek széles választékában található összetevő gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, szabályozza a faggyúkiválasztást, erősíti a hámréteget és jobban védi a környezeti tényezőkkel (például szmog) szemben.

Milyen kozmetikumokban található a kenderolaj?

A kenderolaj számos különféle kozmetikai termékben található, kezdve az arckrémektől, vajaktól és testápolóktól a természetes, erősen koncentrált szérumokig, hajkondicionálókig és samponokig (pl. bio, kocka formájában). A tiszta kenderolaj is pótolhatatlan lesz minden piperetáskában, mely az aknés bőr eltávolítására használható OCM módszerrel vagy pontszerű kozmetikumként, mely megszünteti a hám irritációját, kiszáradását, érdességét vagy gyulladását. A gyártók egyre szívesebben használják fel ezt az emberiség által évezredek óta ismert, korábban… varázslatosnak tartott hatóanyagot.
Cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsuk weboldalunkon. Szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja azok használatát. Róluk többet megtudhat az adatvédelmi irányelvek.
Close
pixel