Kozmetika az intim higiéniához

Termékek száma: 9

Az intim higiéniai termékek speciális feladatú kozmetikumok. Gondoskodniuk kell a test rendkívül érzékeny területeiről. Itt a legfontosabb a tisztítás kellemetlenség vagy irritáció kockázata nélkül. Ezeken a területeken érdemes finom, hatékony, de mindenekelőtt kíméletes termékeket használni. Ilyen ajánlatokat készítettünk Neked – nézd meg őket!

Rendezés

Termékek az intim higiéniához

A napi intim higiénia kulcsfontosságú a nők egészsége szempontjából. Az intim területek megfelelő tisztántartása az egyik módja a fertőzések, kényelmetlenségek és viszketés megelőzésének. Érdemes tehát naponta gondoskodni erről. Az intim tájék azonban nagyon érzékeny, ezért másképp kell kezelni, mint a test más területeit. Fontos például, hogy olyan termékeket használjunk, amelyeket erre a területre terveztek. Az intim higiéniai készítményeknek enyhe a formulájuk, ezáltal nem irritálják a felhámot, és könnyen leöblíthetők.

Olvass tovább

Milyen intim higiéniai termékek a jók?

A jó intim higiéniai folyadék olyan, amely használata után a bőr puha, sima és tiszta marad, irritáció és bőrpír nélkül. Egy ilyen készítmény kiválasztásához figyeljen az összetételre.
Érdemes olyan termékek mellett dönteni, amelyek tartalmaznak például:

  • tejsavat vagy karbamidot – ezek segítenek a hidratálásban, a megfelelő hüvelyi pH fenntartásában és a baktériumok elleni küzdelemben,
  • aloe vera-t vagy hialuronsavat – elősegítik az irritáció enyhítését.

Ellenőrizd a termék pH-értékét is – alacsonynak kell lennie. Ez segít fenntartani a bakteriális mikroflóra egyensúlyát.

Milyen gyakran kell használni az intim higiéniai folyadékot?

Az intim higiéniai termékeket naponta 1-2 alkalommal kell használni, de nem gyakrabban – még menstruáció vagy terhesség alatt sem. Ezeknek a területeknek a túl intenzív tisztítása esetén a baktériumflóra felborulhat, így a fertőzések kialakulásának kockázata jelentősen megnő.

Emulzió, hab vagy intimhigiéniai gél – mit válasszunk?

Az intim higiéniai termékek nemcsak összetételükben, hanem formulájukban is különböznek.

  • Habok - a legkönnyebb állagúak. Nagyon gyengédek a bőrhöz. Jól működnek azoknál a személyeknél, akik például hajlamosak a fertőzésekre vagy bőrgyógyászati problémákra.
  • Gélek – kissé nehezebb állagúak. Vízzel kombinálva jól habzanak. Kíméletesek a bőrhöz, és nem okoznak szárazságot vagy feszülést.
  • Emulziók – nem habosodnak túlságosan. Krémes állaguk van, amely az összes kapható termék közül ez a "legnehezebb". Jól működnek azoknál a személyeknél, akik az intim területen szárazsággal küzdenek.

Az intim területek megfelelő tisztítása segít elkerülni az intim betegségeket és a kellemetlen szagok kialakulását.

pixel