Arcradírok

Termékek száma: 109

A hámlasztó kozmetikumok eltávolítják az elhalt hámsejteket. A hámlasztás révén a bőrnek lehetősége van regenerálódni, újjáépíteni és kiegyenlíteni a textúráját. Ennek köszönhetően ráadásul halványul és jobban felszívja a hatóanyagokat. Mechanikus, enzimes és savas hámlasztók léteznek. Mindegyiket megtalálod a kínálatunkban!

Rendezés
termékek száma: 30/109

Az arctisztítás a reggeli és esti ápolás első lépése. A legtöbb, erre a feladatra kifejlesztett termék azonban olyan összetevőket tartalmaz, amelyek kizárólag a külső szennyeződések eltávolítását segítik elő. Ilyenek például a smink, a por vagy a felesleges faggyú. Az arcradírokban található anyagok segíthetnek a bőr mély pórusainak mélytisztításában és az elhalt hámsejtek eltávolításában. Ezek a termékek a mindennapi ápolást egészítik ki. Különböző bőrtípusú emberek használhatják. Érdemes azonban a bőr típusának megfelelő kozmetikumot választani.

Olvass tovább

Milyen arcradírokat kínálunk áruházunkban?

Az arcradírok összetételükben és hatóanyagaikban különböznek. Ezért ezeket a termékeket 4 különböző hatású és felhasználású kategóriába lehet sorolni.

Mechanikus arcradírok

A mechanikus arcradírok durva vagy finomszemcsés részecskéket tartalmaznak, amelyek segítik a hámréteg lecsiszolását és az alatta lévő fiatal bőr "feltárását". Elsősorban zsíros bőrre ajánlottak. Az érzékeny és pattanásokra hajlamos bőrűeknek kerülnie kell ezt az arcradírt, mivel az irritálhatja.

Enzimatikus arcradírok

Az enzimatikus arcradírok nagyon enyhe formulával rendelkeznek, amelyek például a papaya és az ananász gyümölcséből kivont természetes enzimeken alapulnak. Elősegítik a szennyeződések kíméletes eltávolítását a bőr mély pórusaiból.

Savas arcradírok

A savas arcradírokat kémiainak is nevezik. Az összetételükben AHA, BHA és/vagy PHA savakat tartalmaznak. Az első két összetevő intenzív, és segít kiegyenlíteni az elszíneződést, eltávolítani az elhalt hámréteget és normalizálni a faggyútermelést. Minden bőrtípusra ajánlott, kivéve az érzékeny és a hajszáleres bőrt. A kényes arcbőrre a PHA-savakat tartalmazó arcradír ajánlott, amelyek kíméletesek és nem okoznak irritációt.

Peel-off arcradírok

A peel-off arcradírok rendszerint tasakos kiszerelésben kaphatók – akárcsak az arcmaszkok. Ezeket fel kell vinni az arcra, majd hagyni kell megszáradni. Megfelelő idő elteltével az ilyen terméket le kell mosni a bőrről, vagy a kozmetikai réteget le kell húzni, mint egy tapaszt. A peel-off arcradírok összetevői segítenek eltávolítani a bőr mély pórusaiban megrekedt szennyeződéseket.

Arcradírok – melyiket válasszuk?

Minden bőrnek más és más ápolásra van szüksége. Ezért nem lehet véletlenszerűen arcradírt választani. Ha az arcbőröd, például:

  • száraz, érzékeny, hajszáleres és pattanásokra hajlamos – válassz gyengéd termékeket, pl. az enzimatikusokat vagy a PHA-savakkal, amelyek nem irritálják a felhámot;
  • zsíros vagy kombinált bőr – választhatsz olyan kozmetikumokat, amelyek összetevői támogatják a bőrre erősen ható folyamatokat, pl. mechanikus készítmények, AHA és BHA savakkal vagy peel-off.

Ha jól választod meg az arcradírt, a benne lévő anyagok segítenek elérni a sima, ragyogó arcbőrt bőrpír, irritáció és kellemetlenségek nélkül.

Hogyan használjuk az arcradírt?

Az arcradírokat óvatosan, a gyártó utasításai szerint kell használni, hogy ne károsítsuk a bőrt. Ne feledd, hogy ne használd őket túl gyakran, mert ez irritációhoz vezethet. Hetente 1-2 alkalommal elegendő az otthoni kezelés. Az arcradír változatossá teszi a napi bőrtisztítást. Ne feledkezz meg erről!

Lásd még: hámlasztó arctonikok, ajakradírok, mechanikus peelingek

pixel