Arctonikok

Termékek száma: 96

FUNKCIÓ

A tonikot gyakran összetévesztik egy tisztító termékkel. A feladata azonban bőrünk élettani, enyhén savas pH-értékének helyreállítása. Ennek köszönhetően a később felhasznált termékek hatása hatékonyabb lesz.

ALKALMAZÁS

A tonizálás a további ápolás alapja. Használjatok a tonikot minden reggel és este, közvetlenül az arc alapos megtisztítása után. Ezután folytassátok az ápolási rutin következő lépéseit.

TIPPEK

Az AHA, BHA vagy PHA savakon alapuló tonik egy hámlasztó termék. Ezért, hacsak a gyártó másként nem javasolja, a legjobb, ha párszor hetente, esténként alkalmazzátok, felváltva hidratáló tonikkal.

További információkért feltétlenül nézzétek meg a blogbejegyzést - Milyen sorrendben felvinni a krémet, szérumot, tonikot vagy savat?

termékek száma: 30/96
A tonik nagyon fontos kozmetikum a napi ápolási rutinban. Sajnos gyakran figyelmen kívül hagyják, vagy olyan terméknek tekintik, amelynek feladata a bőr szennyeződésektől vagy sminktől való megtisztítása. Mi sem lehet nagyobb baj! A tonik elsősorban a bőr tonizálására, azaz a megfelelő, fiziológiás pH-szint (savasság és lúgosság) helyreállítására szolgál. Miért olyan fontos? Mert a sminklemosó termékek, akárcsak maga a víz, a bőr pH-ját savasról lúgosra változtatják. Csak a savas pH védi a bőrt a baktériumok elszaporodásával szemben, mikrobiológiai egyensúlya megmarad. Akár hiszitek, akár nem, a tonikkal megnedvesített vattakoronggal való bőr áttörlése rövid időn belül jelentősen befolyásolhatja a bőr állapotát és megjelenését! A tonikok sokkal hatékonyabbá teszik az arcra egymás után felvitt kozmetikumok, például krémek vagy szérumok használatát. Az összetételtől függően számos egyéb előnyük is van.

Milyen tonikokat válasszunk? Ellenőrizzétek az összetételt!

A tonikok alapvetően vízre épülnek, amelyben olyan értékes hatóanyagok vannak feloldva, amelyek meghatározzák, hogy az adott termék hogyan hat a bőrön. Példa? A PHA-, BHA- és AHA-savakat tartalmazó tonik hámlasztó hatású a bőrön, ellensúlyozzák a mitesszereket, halványítják az elszíneződéseket és javítják a pattanásos bőr állapotát. Az ázsiai gázló kivonattal, kínai csüdfű gyökérrel, nátrium-hialuronáttal vagy rózsavízzel készült tonik gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. A tonikok helyettesíthetők úgynevezett virágvizekkel, vagyis hidrolátumokkal.
Cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsuk weboldalunkon. Szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja azok használatát. Róluk többet megtudhat az adatvédelmi irányelvek.
Close
pixel